• 0-6 winnen met een negatieve bijsmaak

  6 nov 2022
 • 6 november. Een natte en winderige zondag. Is de herfst dan toch eindelijk begonnen? We moesten naar Utrecht. De 4e competitiewedstrijd stond op het program met als tegenstander Kismet 1. Kismet stond na 3 wedstrijden op precies 0 punten. Wij op 9. Maar ja wat is dat waard? Elke wedstrijd is er eentje op zichzelf. De warming up was op een prachtig kunstgrasveld. En we oogden scherp. Na de officiële plichtplegingen betraden we het veld. Dat in ene vol stond met andere mensen? Wat bleek, we speelden op een naastgelegen sompig koegrasveld. Sorry Mirek! De tenues zijn echt smerig geworden vanmiddag.

  Scheidsrechter Marcel Huijboom floot voor aanvang. En we trokken ten strijde. Tegen de wind. De regen. Potige tegenstanders. Onszelf. De scheids. En een sompig koegrasveld. In minuut 1 lag ie er al in. Max omspeelt z’n directe tegenstander. En ronde prima af. 0-1. Zowel de scheids als de assistent scheidsrechter ging het wat te snel en waren nog nergens te bekennen. De directe omspeelde tegenstander protesteerde volop. Opdat de bal de achterlijn zou hebben gepasseerd?. Dit terwijl Max z’n actie ruim voor achterlijn was. En ja hoor doelpunt geannuleerd. De toon was gezet. Appelleren loonde vanmiddag.

  Tsja wat er zich toen ontvouwde in de 1e helft was een schiettent. We telden 19 doelpogingen voor ons en 1 voor de tegenpartij. Geen twijfelgevallen maar echte 100% kansen. Het goede nieuws; we creëerden ze. Het slechte nieuws we misten ze allemaal. Gelukkig gingen we toch rusten met een voorsprong. Een vrije trap. In de 16”. Op een meter of 20 rechts van het midden. Mouaad kwam in draf vanaf links aangesneld. De trainert had Mike al gecoacht om de bal te nemen. De muur staat. Mouaad druipt teleurgesteld af. Mike richt over de muur. Een opspringende speler raakt de bal en verandert de baan van het schot zodanig dat de keeper kansloos is geworden. 0-1. Tevens de ruststand??

  Het 2e bedrijf begon met twee verse krachten waaronder een nieuwe speler. Vanuit Oostenrijk. Na een geslaagde proefperiode eind vorig seizoen zat hij voor het eerst bij de wedstrijdselectie. We stellen aan u voor de bijna 20-jarige Adrian Hensel. Hij maakte vanmiddag zijn debuut. En hoe. Met inzet en drive verzorgde hij gelijk als linksback twee assists. Dus ja er was duidelijk geen sprake van plankenkoorts bij Adrian.

  We deden een poging om het aantal doelpogingen van de 1e helft te evenaren. Dat lukte aardig. Mede ook omdat de tegenstander na een uur wel klaar was. Conditioneel konden ze het niet meer belopen. En ja in het laatste half uur vallen ze dan toch nog als rijpe appelen. Laag hangend fruit is dan makkelijk te plukken. Tussen de 63” en de 82” gaat het snel. Een strakke voorzet van links door Adrian landt panklaar op het hoofd van Gil; 0-2. Mike krijgt em voor z’n voeten na een gemiste poging door Till; 0-3. Gil op aangeven van Jesse. Een goed lopende aanval over links levert de 0-4 op. Om vervolgens een identieke goal waarbij de voorzet vanaf de achterlijn wordt gegeven afgekeurd te zien i.v.m. buitenspel?? Miguel uit de draai op aangeven Adrian; 0-5. En de 0-6 door Miguel. De scheids vindt het dan welletjes en fluit in de 87e minuut voor het einde. Resoluut. Schijnbaar wil ie de aftrap van Ajax-PSV van 16:45u niet missen.

  Conclusies: De verdediging stond goed vandaag. Chapeau! Maar tweemaal hoefde Mick op te treden. En dat deed ie vakkundig. We creëren veel. 35 doelpogingen vanmiddag. Terwijl we weinig weggeven. We scoren er maar 6.

  Mijn analyse. We spelen te weinig als team. Cijfer je weg voor het collectief. Soms lijkt het of we elkaar de bal niet gunnen. Wat maakt het uit wie er scoort. Of wie de vrije trap neemt. Of een assist geeft? Gun mekaar de bal. Geef mekaar het vertrouwen. Speel samen. We krijgen nog zat tegenstanders waar we uit een ander vaatje moeten tappen. Dan geeft het collectief de doorslag. De echte wil om te winnen. Zoals PSV vandaag het hautaine Ajax versloeg. Want de tegenstanders die we hebben gehad staan respectievelijk onderaan, 1 na laatste, 3 na laatste en 4 na laatste. En hebben samen maar 7 punten gehaald. En wij hebben nog helemaal niks bereikt. We spelen in de 4e klasse en spelen komende zondag gewoon weer een belangrijke wedstrijd. Tegen een tegenstander die fysiek en speltechnisch veel beter tegenstand zal bieden als vandaag.

  Onno Swart