• 6-0 : scorebordjournalistiek of de realiteit?

  8 okt 2021
 • Donderdagavond. Windstil. Onbewolkt. Lichte nevel boven het hierdoor natte gras. Een prachtige avond om een pot voetbal te spelen. De Zondag 1 was het gegund om onder deze omstandigheden, de inhaalwedstrijd voor de competitie, te spelen tegen de gasten van JSV uit Nieuwegein. Het aanwezige publiek langs de lijn had qua weer in ieder geval de juiste keuze gemaakt in plaats van thuis op de bank naar de halve finale Nations League te kijken.

  De eerste helft daar kunnen we kort over zijn, die was simpelweg het aangluren niet waard. Tenzij voor je de scheidsrechter kwam. De heer Van Vliet was duidelijk de beste man van het veld. Feilloos doorzag hij de grensrechter van JSV na enkele vlagsignalen en negeerde hij hem terecht. Ook greep hij een aantal keren prima in bij overtredingen van de gasten die niet thuishoren op een voetbalveld. Helaas kon WV zich niet optrekken aan zijn niveau.

  WV ging mee in het tempo van de tegenstander. Speelde niet vanuit de organisatie zoals trainer Joram Melis ze ongetwijfeld verteld had. Desondanks kwamen er een paar spaarzame kansen die niet tot doelpunt werden verheven. De grootste kans was echter voor JSV. En wat voor één. Na enorm geklungel achterin liep de spits vrij als een vogel rechtdoor richting de goal. Een grote kans!

  Maar dan kennen jullie Andries van der Groen nog niet. Maar deze jongeman is namelijk niet voor niets keeper bij WV. Hij maakt de kans vakkundig onschadelijk. Met een diepe zucht van opluchting loopt WV naar de kleedkamer voor de rust.

  Rust. Werk aan de winkel voor Joram. Kan ie z’n team zichzelf laten herpakken. Gaat ie wisselen? Als toeschouwer weten we het antwoord al. Voor de afwezigen blijft het nog even een vraag. Wat zou u doen als coach. Wisselen of niet? Er zitten immers zes gretige reserves te wachten.

  Na de rust een herboren WV. Dezelfde spelers maar totaal anders in de uitvoering. Géén wissels dus maar in niets lijkt het op de ploeg van voor de theepauze. Er is baltempo. De passes zijn op maat. De beweging zonder bal. Kortom een coach kan het verschil maken. Ineens spelen ze met de kop omhoog en de borst vooruit. Zelfs Jannes Broekman............

  Was ie in de eerste helft vooral ruzie met de bal en zichzelf aan het maken. In de tweede helft was ie de aanvallende middenvelder die het verschil maakt. En wel in de 47e minuut. Met een kopbal. Ja, Mouaad. Met een kopbal! Bij de tweede paal uit een corner. Als snel erna schiet Gil Gilberto de 2-0 binnen na een prima individuele actie. Dus binnen 10 minuten na rust doen ze ons de belabberde eerste helft vergeten.

  Het spelplezier spat er inmiddels vanaf. Over het hele veld speelt WV nu via vlotte combinaties de tegenstander op een hoop. Het aanwezige publiek gaat er nog eens goed voor zitten. De beloning volgt al snel. Jesse wordt vrijgespeeld op links en legt goed terug richting penaltystip en Jannes schiet overtuigend z’n tweede van de avond binnen. 3-0.

  En daar is de stand bijna zoals je het verwacht voor de wedstrijd gezien de tegenstander. 4-0 in de 74e minuut. Jesse met een hoogstandje en Mouaad of te wel Aadje raakt hem compleet verkeerd. De bal verdwijnt gelukkig wel hoog in de korte hoek. De 5-0 is een voorzet van Mouaad die de bal krijgt via een prachtige crosspass van, ik gok, Ivar? Mouaad tovert de bal voor. En daar is weer Jannes met z’n hoofd voor z’n derde van de avond. HATTRICK en 5-0.

  Het slotakkoord is in de 89e muziek van Tom die een assist van Max op waarde schat. Dit bepaalde de eindstand op 6-0. Tot slot wil ik drie spelers complimenteren met hun spel. Natuurlijk Andries. Hij houdt de nul in de eerste helft door een prachtige redding in de eerste helft. De tweede helft was hij toeschouwer. Want de rest van het team was wakker en zeker het centrale duo achterin. Ivar en Jack speelden superieur. Chapeau mannen!

  Komende zondag komt CTO’70 op bezoek en donderdag 14 oktober speelt WV thuis voor de beker tegen 1e klasser DSOV. Komt kijken allemaal.

  Verslag: Onno Swart

   

  De doelpunten terugzien? Kijk hier.