• ALLES OP DE AANVAL: HET 5e WEIGERT TE VERLIEZEN

  30 nov 2021
 • Zaterdag 27 november 2021 - WV Sportpark

  Op het vertrouwde tijdstip van 8:45 nam het 5e het thuis op tegen IVV JO9-2, de rauwdouwers van Landsmeer. Die naam maakten ze waar, onder andere door een dispensatiespeler van 1 meter 70 mee te brengen.

  WV miste nog steeds Olivier en deze week moest ook Nout uit voorzorg thuisblijven. Met twee van haar meesterbalafpakkwrs afwezig was er maar één strategie: alles op de aanval.

  Daarbij was de aanvallende reflex van veelscorer Lucas zo groot dat hij bij het wegruimen van een bal in het eigen doelgebied deze onberispelijk en vlammend hard langs keeper Julian Sardjoe joeg: 0-1. Hij maakte dit echter vrijwel meteen goed door zo’n vlammend schot op het goede doel af te vuren, dat Julian Stoop simpel de
  rebound in kon tikken: 1-1.

  Even later was een tweede rebound Julian Stoop niet gegeven, zijn keiharde schot op de lat belande op het middenveld in de voeten van een tegenstander, die vrije doortocht had: 1-2.

  IVV nam vervolgens afstand door weer slim om te gaan met het voltallig aanvallende WV: 1-3, ondanks dappere poging van Julian Sardjoe tot redding.

  De aanvallen van beide ploegen golfden over het veld - Julian Sardjoe hield WV in de wedstrijd met knappe reddingen.

  Na vele kansen over-en-weer scoort Lucas de aansluiter: 2-3 op aangeven van Loek (ondanks tegenstander van 1’70’’!), met kort daarna opnieuw een gelijkmaker van Julian Stoop, 3-3.

  Maar IVV nam weer over en pakte einde tweede kwart opnieuw de voorsprong: 3-4

  Het was koud, nat en vermelding verdient hier dat Xavier’s volhardendheid om géén thermo aan te trekken zich wreekte. Verkleumd en woedend over de gelijke stand tierde hij de hele rust lang.

  Was het inspiratie? Feit is in ieder geval dat Lucas de diepgaande Xavier ziet en een splijtende diagonale pass geeft, die Xavier aanneemt, de keeper ziet komen en de bal panklaar voor Julian Stoop bij de 2e paal legt: 4-4.

  Maar weer herpakt IVV zich en scoort vlak voor einde derde kwart de 4-5.

  Coach René gebruikt de korte break om zijn team te motiveren voor nog twee goals te gaan. Rampspoed trof het 5e echter direct na de aftrap van laatste kwart: 4-6. Kon het 5e zich nog oprichten of zou ineenstorting volgen?

  Het team nam zich voor geen tegendoelpunten meer te incasseren, en op counter te gaan. Dit bleek de juiste strategie, want nu richte Xavier zich definitief op, hij scoorde tweemaal in de counter: halverwege de laatste kwart de 5-6 (assist Alan), en in de dying seconds op assist Loek scoort Xavier de 6-6.

  Het 5e weigert te verliezen.