• Bevredigend gelijkspel

  13 sep 2020
 • WV-HEDW – AFC ’34    1 – 1    (beker, 12 september 2020)

  Niets op het spel, allebei al geplaatst voor de volgende bekerronde en positie één of twee maakt niets uit bij de loting, maar toch zagen we een pot die de kwalificatie oefenwedstrijd oversteeg. Voor rust waren de gasten uit Alkmaar de beste, na rust was WV minstens de gelijke, 1-1 was een prima uitslag.


  WV, geheel in blauw omdat AFC ’34 witte broeken had meegenomen (hardnekkig misverstand om uit altijd in je uittenue te spelen; regel is alleen aanpassen als dat noodzakelijk is) kwam moeizaam op dreef. We ontkwamen aan snelle achterstand: met een lob passeerde nr. 15 Gijs Brouwer de ver voor zijn doel staande Matthijs Kuiper, bal ging via de paal naast (2’). Daarna zagen we onze aanvallen in het centrum van de AFC-defensie veelal verzanden terwijl de Alkmaarders met snelle tegenstoten gevaarlijk waren. Zoals na 15 minuten, na knullig balverlies kon Brouwer tientallen meters ongehinderd afleggen en met een laag schot de score openbreken (0-1). Het ging er niet onsportief, maar soms wel stevig aan toe en had nr. 6 Stan Snijders niet eens geel mogen zien bij zijn harde charges op achtereenvolgens Oscar Abouseada en Damien De Vegt ? Scheidsrechter Xander Stoffer deed het af met verbaal waarschuwen. Onze aanvallen liepen vooral over links, logisch want op rechts liep niemand en onze rechtsachter Roan Mulder kwam niet vaak aan oprukken toe. Toen Mick van Moerkerk in minuut 37 wel over rechts opkwam was het meteen gevaarlijk, Jordy Dijkhuizen koos echter voor verder breedleggen waar op doel knallen meer voor de hand (voet) lag. Nr. 11 kreeg geel na een duel met Dannhy Blom (er staat geen 11 op het formulier), doelman Mike Wesselink velde Damien de Vegt met een uittrap in de rug (opgelapt) en toen was het rust.


  Drie wissels en nieuwe richtlijnen: de tweede helft zag het er een stuk beter uit. Nu was er wel een rechterkant: het koppel Nik Gabel-Mervelinio Olijfveld bracht meer variatie in onze aanvallen. Van deze kant kwam de aanval via Kick van Aelst en Mervelinio, waarna de aangespeelde Joost Heij werd gevloerd: vrije schop. Een kleine dertig meter was het, maar geen probleem voor Kick, bal vloog onhoudbaar in de hoek (1-1, 54’). Oscar Abouseada, die geel had opgelopen bij te wild afstoppen van nr. 8 Ben Salah, stond wat later zijn plek af aan Matthijs Coenradi. De gelijke stand bleef gehandhaafd met WV in licht overwicht. Joost schoot rakelings naast op aangeven van Junior Tiller en Mick van Moerkerk werd ruw onderuitgehaald nadat hij zich met een zaalvoetbaltruc vrij had gespeeld. Aan de andere kant voorkwam Matthijs Kuiper dat nr. 18 Postma Alkmaars matchwinner zou worden. In die laatste fase speelde WV met tien man, Jordy Dijkhuizen kreeg rood van scheids Stoffer na door niemand langs de kant gezien natrappen in het strafschopgebied van AFC (80’). Het gaf veel stof tot napraten.
  Bevredigend resultaat tegen een goede tegenstander, trainer Marcel Valk kreeg nog meer inzicht op wat er met dit team mogelijk is en we zijn klaar voor de competitie.


  Bij ontstentenis van commissieleden voor overleg benoemde ik na afloop succesvol VR 1 (5-0 gewonnen van WSV ’30) tot ad hoc adviescommissie ; we werden het snel eens: KICK VAN AELST met zijn Ronaldo-vrijeschop mag zich sieren met de titel man-of-the-match.
  Het gaat nu echt beginnen, corona volente. Zaterdag a.s. openen we de competitie met een bezoek aan vertrouwde tegenstander Zwaluwen ‘30. De bus naar Hoorn vertrekt 12.15 uur. Supporters welkom, denk aan het mondkapje.

  WV-HEDW : Matthijs Kuiper; Roan Mulder (46. Nik Gabel), Noud Schartman, Nick Lammers, Oscar Abouseada (63. Matthijs Coenradi); Kick van Aelst, Jordy Dijkhuizen; Damien de Vegt (46. Mervelinio Olijfveld), Danny Blom (46. Junior Tiller), Mick van Moerkerk; Joost Heij; niet-ingezet: Colby Harmon, Rico Bouwmans

  André Lopes Dias