• Bijna kampioen zijn maar nog helemaal niks hebben

  8 mei 2023
 • We zijn bijna kampioen. Als erover wordt gesproken valt het woord “bijna” al helemaal weg. Het is nog begrijpelijk ook. Want na een winning streak van 8 gewonnen wedstrijden op rij. Met nog maar 2 wedstrijden te spelen, 5 punten voorsprong op onze naaste belager en een veel beter doelsaldo…….. Wat zou er nog mis kunnen gaan zou je denken. Nou eigenlijk best veel. We hebben nog helemaal niks namelijk. Geen periode. Helemaal niks. En dat maakt mij alert. Dus kom ons steunen komende zondag. Thuis. Tot dan, namens de jongens van de Zondag 1.

  We hebben namelijk geen makkelijke tegenstanders de komende wedstrijden. Om te beginnen komende zondag CTO’70 uit Duivendracht. Een naaste buur. Die de competitie slecht is begonnen met slechts 3 punten uit 9 wedstrijden. Na de winterstop waait er echter een andere wind. Komende donderdag spelen ze een gestaakte wedstrijd uit tegen VVA/Spartaan. Ze staan 1-2 achter. VVA/Spartaan moet verder met 9 man. CTO’70 zal willen winnen. Dan staan ze op 8 gespeeld 17 punten. Ze vechten voor hun laatste kans op een prijs. Een periodetitel.

  En de laatste wedstrijd is uit in Utrecht tegen DHSC. U weet wel die club van Wesley Sneijder. Ook zij jagen op de laatste periodetitel. Nou dan weet u het wel. Kortom de weg ligt open naar het kampioenschap. Maar makkelijk is de weg niet. En daar ontstaat bij mij als oude man de waakzaamheid. I’ve been there, I’ve done that. Nu komt het erop aan.

  Is iedereen voor 110% scherp? Trainen we deze week volle bak? Is iedereen bereid onvoorwaardelijk zijn taken uit te voeren? De vuile meters te lopen zonder bal? Zich weg te cijferen voor het team. Is er de focus op de eigen taken? Is er coaching onderling? Positief. Opbouwend. En luisteren we hiernaar? Kunnen we op elkaar bouwen? Zijn we stoïcijns voor zaken waar we geen invloed op hebben? Pas dan komt het goed. Want dat hebben jullie dit seizoen wel laten zien.

  Dus we gaan tweemaal volle bak scherp trainen deze week. Dan gaan we zondag weer een finale spelen! Met dit keer als prijs; het kampioenschap. WIJ GAAN DIT DOEN. Samen! Niet alleen. Want alleen als team kunnen jullie overwinnen. We heten niet voor niks : Wilhelmina Vooruit - Hortus Eendracht doet WINNEN!

  Onno Swart