• BOL – WV-HEDW 1 – 2 (9 oktober 2021)

  10 okt 2021
 • In zonnig Broek op Langedijk werd ook mede-koploper BOL verslagen. Toen een kwartier na rust Steven Knijnenburg ons naar 0-2 kopte leek de strijd beslist. BOL scoorde echter meteen tegen, waarna winnen het tot het einde onzeker bleef. Na het laatste fluitsignaal bleek WV de enige in 1A zonder puntverlies. Koploper !

  Terug in Broek op Langedijk. Maart 2019 was de laatste keer, we verloren op het natuurgras met 5-0. En ook nu deelde de thuisclub de eerste tik uit toen twee pupillen door onze verdediging sneden en Matthijs Kuiper kansloos lieten.
  Vervolgens kende de vroege topper aan beide zijden een matig begin. Balverlies was standaard, lange passes kwamen overwegend niet aan. Soms lukte iets, WV was dicht bij vroeg succes maar Jordy Dijkhuizen kon zijn combinatie met Jack van Moerkerk vlak voor doel niet bekronen (5’). Na 12 minuten scoorde de Broeker aanvaller nr 9 Konijn, de uitstekende scheidsrechter Van den Boogaard had echter buitenspel geconstateerd. Opnieuw was BOL kansrijk. Onze defensie had moeite met de lopende mensen waardoor wat mogelijkheden ontstonden, maar nr 8 Jonker schoot naast.
  Van ons kwam weinig dreiging. Tot Joost Heij door geknoei in de verdediging van BOL in balbezit kwam; hij knalde eerst op doelman Habets en in tweede instantie in het net (0-1, 18’).
  Dit fortuin gaf vertrouwen, WV ging beter voetballen. Mick van Moerkerk schoot in handen doelman na voorbereidend werk van broer Jack (22’). Rechtsachter Oscar Abouseada trok de aandacht met een aanvallende actie, uit zijn voorzet liftte Joost de bal over de lat (32’). En mooi samenspel van Jordy, Mick en Joost werd besloten met een tot corner verwerkte inzet van Mick. Van BOL werd nu aanvallend weinig meer gezien (in dit verband: de Broeker ster Sietse Brandsma, zoon van de voorzitter, schittert tegenwoordig bij Koninklijke HFC en is topscorer van de tweede divisie).

  In het tweede bedrijf ging WV door met het betere spel op het natuurgras leggen, waarover overigens door aanvoerder Mick werd geklaagd. M.i. prima veld maar we raken het ontwend. Jordy dwong doelman Habets tot een knappe redding en de beste Broek-op-Langedijker Timon Plak zocht het doel te hoog na een misser onzerzijds. Nick Lammers trok de aandacht met een perfecte pass op Roy van Essen, uit diens voorzet stuitte Joost op de doelman. De 0-2 hing al in de blauwe hemel toen Kick van Aelst een vrije schop mocht nemen na een overtreding op Jack. Bal in de doelmond waar Steven Knijnenburg zijn tweede van deze nog jonge competitie inkopte (62’). Zo, nu kunnen we relaxter gaan kijken, dachten de supporters. Ten onrechte want binnen de minuut scoorde nr 7 Ton met een laag schot waar Matthijs, tot dat moment een monument van degelijkheid, overheen dook (1-2, 63’). Danny Blom kwam voor Kick en WV had kansen zat om verder afstand te nemen, maar het eindschot kwam er niet uit. Roy raakte geblesseerd en Damien de Vegt maakte zijn rentree, evenals, wat later, Tim Correia. De invallers brachten nieuw leven in onze aanval. Ook Jelle van der Niet viel trouwens goed in. Maar ons team slaagde er niet in de zege definitief veilig te stellen: mooie actie Damien, Mick schiet hard voor doel langs (80’). En doelman Habets voorkwam in de extra-tijd met de voet dat Damien op aangeven van Tim ons alsnog op 1-3 zou brengen. Zoals dat gaat, ook BOL mocht nog twee maal een vrije schop op ons doel richten, het leverde ons hartkloppingen, maar de groenwitten niets op.

  Ook voor krappe zeges krijg je drie punten en zo hebben we er al negen. Als enige, met dank aan ZOB: dat bezorgde Monnickendam met een late gelijkmaker het eerste puntverlies.

  De titel man-of-the match ging, niet voor het eerst dit seizoen, naar OSCAR ABOUSEADA. Leverde verdedigend en aanvallend een mooie uitvoering rechtervleugelverdediger.

  Zaterdag a.s. ontvangen we een vertrouwde tegenstander. Alle tien seizoenen die wij vanaf 2005 in de eerste klasse speelden was ook Zwaluwen ’30 van de partij. De Hoornse roodzwarten versloegen Nootdorp (3-1) en hebben drie punten minder dan wij: alwéér een topper ! Komt ons aanmoedigen !

  Maar eerst de knockoutfase van de beker: woensdagavond 20.00 uur De Dijk (hoofdklasse)-WV-HEDW op sportpark Schellingwoude.

  WV-HEDW: Matthijs Kuiper; Oscar Abouseada, Nick Lammers, Steven Knijnenburg, Rida Najib (85. Jelle van der Niet); Kick van Aelst (72. Danny Blom), Jordy Dijkhuizen; Roy van Essen (80. Damien de Vegt), Jack van Moerkerk, Mick van Moerkerk; Joost Heij (85. Tim Correia); niet-ingezet: Cle Vos de Mooij, Koen Hopstaken

  Verslag: André Lopes Dias

   

  Op Het Amsterdamsche Voetbal: Derde overwinning op rij voor WV-HEDW

  Op de site van de gastheren: BOL verliest de strijd om de koppositie

  In het Noordhollands Dagblad: BOL maakt bij het weerzien met WV-HEDW te veel verkeerde keuzes