• Bouw tribune begonnen: begin oktober klaar

 • Er moesten nog wat onverwachte plooien op het allerlaatste moment gladgestreken worden, maar dat kunnen we gelukkig wel overlaten aan projectleider Joost van Elten. Afgelopen woensdag was het eindelijk zo ver: de bouw van de tribunes langs het hoofdveld is begonnen met het heien van 2 x 9 palen van 12 meter lengte. Wat de stevige fundering gaat worden voor twee tribunes. Of eigenlijk één tribune, maar dan in 2-en geknipt.

  Want hoe zat het ook al weer? Zoals eerder betoogd mist de accommodatie in ieder geval nog 2 dingen: een tribune(tje) langs het hoofdveld en een extra kunstgrasveld. Over dat laatste verder meer. De tribune projectgroep is ruim een jaar bezig geweest met de voorbereiding van de bouw. Het ontwerp heeft zich in verschillende stadia ontwikkeld van een container met stoeltjes naar wat het nu is: twee losstaande, qua ontwerp gelijke tribunes ter weerszijden van de dugouts. Met elk 52 zitplaatsen. Het ontwerp is van architectenbureau LG Architecten uit Rotterdam (daar komen meer mooie dingen vandaan, maar dat voor aan de bar) in nauwe samenwerking met onze tribunecommissie. Het werk wordt uitgevoerd door OK Bouwprojecten uit Lekkerkerk. 

  Het is naar onze bescheiden mening een mooi ontwerp geworden, passend bij de uitstraling die de club wil hebben. We hebben de afgelopen maanden veel positieve publiciteit gehad, bijv. op Het Amsterdamsche Voetbal en in de Telegraaf. Hopelijk wordt het net zo mooi als het er op de tekeningen uitziet. Oplevering begin oktober. Uiteindelijk door wat tegenvallers toch wat duurder uitgevallen dan eerder bedacht. Maar de zeer succesvolle verkoop van stoeltjes maakt een hoop goed. Er zijn inmiddels een kleine 90 stoeltjes (met naam en stoelnummer) verkocht ad 300 euro voor een 10 jaar lang gegarandeerde plek. Prachtig maar er zijn er dus nog een aantal over. Laat even weten als je belangstelling hebt.

  Uiteraard gaan we de tribune op feestelijke wijze openen. Met alle betrokkenen. Wanneer en hoe horen jullie op korte termijn. En we houden jullie op de hoogte van de voortgang van de bouw.

  Kunstgrasveld in aantocht

  De gemeente streeft naar intensivering van het gebruik van de sportparken. Voor sportpark Middenmeer/Voorland is enige tijd geleden een toekomstvisie ontwikkeld. Onderdeel van dat plan is de verdere uitrol van kunstgras op het sportpark. WV-HEDW voldoet in dat kader aan de criteria om in aanmerking te komen voor een extra kunstgrasveld. Groen licht dus voor de aanleg, nu nog daadwerkelijk opgenomen worden in de planning. Nog even geduld maar toch erg goed nieuws. Een hele hoop knelpunten (en soms gemopper) doordeweeks en in het weekend wordt daarmee weggenomen. Waarschijnlijk wordt het veld aangelegd naast de padel-banen (voor de kenners: het huidige grasveld 2). Ik houd jullie op de hoogte.

  Voor nu: mooi weekend, wat qua weer op zeker gaat lukken.

  Ronald Nijsen