• Clash of the East

 • Vorige week kregen we complimenten van de tegenpartij al werden we met een flinke nederlaag naar huis gestuurd. Maar we moeten door. De trainert laat ze hard trainen. Er is discussie. Maar er is ook plezier. De donderdagtraining was fel en gaf goede hoop. In de app-groep schrijft de geblesseerde Adrian Hensel een motiverend stuk. Over dat we vooruit moeten kijken. Van week tot week. En dat we vooral hard moeten werken. Samen.

  Ik, als oude norsige man, schrijf na een volgende discussie in dezelfde app ook een stukje:

  “Ik sta er. Zondag ben ik een aandachtig toeschouwer. Kritisch. Zeker. Niet voor mezelf. Ik ben er voor jullie. We moeten onze woorden omzetten in daden. We moeten het laten zien. Samen als team. We zijn nieuw in de 3e klasse. Een hoger niveau. En dat is tot eind november fantastisch gegaan. Nu hebben we wat tegenslagen. Heel normaal eigenlijk. Hier moeten we van leren. Het moet ons sterker maken. Dus het is niet negatief. Het is kritisch. Met maar één doel. Dat we er beter van worden. En aan het eind van het seizoen onszelf hebben beloond met minimaal een vierde plaats. Ik weet dat jullie het in je hebben. Aan jullie om dit te laten zien. Samen als team.”

  En dan is daar de zondag. We zitten wat krap in de personele bezetting. En dan komt de kracht van WV-HEDW naar boven. Door goede onderlinge communicatie tussen de trainers. We krijgen aanvulling van twee jonge talentvolle jongens in de personen van de 19-jarige Yasin Koprulu en de even oude Tim van Elsdonk. Echt jongens van de club. Mooi om te zien. Ze beginnen op de bank.

  De voorbereiding op de wedstrijddag is wat rommelig. Hier kan nog wel wat aan worden verbeterd. Lange broeken voor de wissels die missen. Geen fruit. Sorry! Ballen niet op druk. Hesjes niet mee in de dug-out. Het is precies zoals we de wedstrijd aanvangen; rommelig. De spelopvatting van TABA mag bekend zijn. Voorin een paar echt sterke jongens. Geroutineerd. Koningen van de omschakeling. In het bezit van een individuele actie. Alles gaat lang op de voorwaartsen. En de verdediging is boomlang. Het fysieke blok wat TABA op het veld brengt is imposant.

  En wij proberen als collectief er doorheen te voetballen. Binnendoor. Buitenom. Het maakt niet uit. En daar moet je enorm geconcentreerd voor zijn. Zuiver in de passing. De balsnelheid juist. We probeerde het. Alleen wat TABA er tegenover zet is vol passie. Fel. En alles in de omschakeling. Het eerste kwartier gaat het over en weer. Geen echte kansen. En dan is het toch raak. We leiden balverlies op eigen helft en dan gaat het razendsnel. Boem 0-1 achter.

  In het resterende gedeelte van de 1e helft is het TABA dat lijkt te scoren. De lat redt. Om vervolgens op de lijn de bal te kunnen wegschieten. Door het oog van de naald. We krijgen nog een domper te verwerken. Midas Ploem Kemkes komt verkeerd neer en gaat door z’n enkel. Kees Mirande is z’n vervanger. Dan op slag van rust een goede mogelijkheid van Jannes Broekman. Helaas mist het schot echte richting. Maar wat is het genieten van Jannes Broekman. Hij cijfert zich volkomen weg op een plek die niet echt de zijne is. De theepauze is gearriveerd. Langs de lijn trekt het publiek conclusies. Er is inzet bij de onze. Het ontbreekt allen aan de zuiverheid. En we komen fysiek tekort. Die periodes hebt je weleens in een team. Kijk maar naar AZ en Feyenoord. Gimenez staat al weken droog. Er wordt hard gewerkt. We houden vertrouwen.

  De tweede helft is nog geen 3” onderweg als de 0-2 er in ligt. Een kopie van de 0-1. TABA speelt met veel energie. Houden niet in. De koppies van de onze gaan niet hangen. We blijven het proberen. In 60” wisselt de trainert. De jonkies maken hun opwachting. Yasin Koprulu voor Gil Gilberto en Tim van Elsdonk voor Tobin Melis. Het brengt nieuwe energie. En hiermee kansen. Inmiddels het beste bij TABA er wel vanaf aan het gaan. De is tank begint leeg te raken. Als dan in de 69” ook Jermaine Verwey z’n opwachting maakt in plaats van Max Swart trekken we het initiatief helemaal naar ons toe.

  Maar de klok tikt door. TABA is al de hele wedstrijd tijd aan het winnen. Ze hebben een voorsprong en ja, de klokt tikt in hun voordeel. Joseph Appel, de scheidsrechter van dienst hield het echter allemaal keurig bij. Dan de laatste minuut van de officiële speeltijd. Yasin Koprulu verplaatst de bal van rechts helemaal naar links. Jermaine Verwey neemt aan en steekt met rechts Jens Avrap binnendoor weg. En die schiet diagonaal raak. 1-2.

  En dan is de blessuretijd al aangebroken. Aftrap TABA. We veroveren gelijk de bal. De adrenaline spuit onze oren uit. Een minuut verder dan. De 91”. Vrije trap WV. Op een meter of 30 van achterlijn. Links tegen de zijlijn aan. Het strafschopgebied van TABA stroomt vol. Kees Mirande wordt door de geblesseerde Tom van Riessen gemaand naar voren te gaan. En hij gaat gedwee. Yasin Koprulu achter de bal. Zijn vrije trap is secuur. Het is Kees Mirande die geweldig inloopt. Z’n tegenstander van hem afhoudt en hard binnen kopt. 2-2! We lagen op ons rug. Waren bijna dood & begraven maar inmiddels staan we weer. Richten ons nogmaals op. TABA is de weg volledig kwijt.

  Inmiddels is het enorm druk langs de lijn. Nu de wedstrijden van zondag 13 aka Fc Fantasiepijl en dames 3 afgelopen zijn en zij ons komen steunen. Wat is dat toch lekker. Mensen langs de lijn die je fantastisch opzwepen om boven jezelf uit te stijgen. Ook de kantine loopt leeg. WV zet nogmaals aan. Het zou toch niet? Het is nu volledig WV dat de klok slaat. TABA komt nog een paar keer in onze zestien. We bikkelen voor elke meter. Nemen alle risico’s. Maar verdedigen secuur. Er komt geen muisje meer door.

  Dan de 96”. We scoren de 3-2. Knotsgek. Deze goal zegt alles. Yasin Koprulu schiet hem binnen. Maar het is Jesse Coffeng die hem eigenlijk maakt. De hele wedstrijd was ie hard aan t werk. Hij had het lastig. Niet alles lukte. De 1e pass in deze aanval kwam niet aan. Hij zet wel goed door en heroverde de bal om gelijk Yasin Koprulu vrij voor de keeper te zetten. 1-op-1 voor de keeper is hij koel en schuift de bal rustig langs de uitlopende keeper. U kan zich voorstellen wat een explosie van vreugde dit doelpunt met zich mee bracht. Doe u ogen maar dicht om het uzelf voor te stellen.

  Maar het wordt nog gekker. We belanden inmiddels in de 11” blessuretijd. TABA doet nog een verwoede poging om een gelijkspel te forceren. De tank is alleen echt leeg bij ze. Bij ons nog niet helemaal. Het team is nog strijdbaar. Via een goede aanvalsopzet komt Yasin Koprulu op de linker zijkant vrij. De coaching is luid en duidelijk. Jesse Coffeng staat vogelvrij op rechts. Z’n cross is op maat. Jesse zoekt z’n man op en verschaft zichzelf de ruimte om rand zestien de bal binnen te schieten. 4-2!

  Deze ontknoping. Deze apotheose. Dit zijn wendingen die je niet vaak meemaakt. Dit is het ongrijpbare in de sport. Maar wat voelt dit lekker. De clash of the East is van ons. De onterechte nederlaag in de uitwedstrijd is rechtgezet. De gifbeker was schijnbaar leeg. En wij belonen onszelf door te blijven strijden. Niet het hoofd te buigen. Op z’n Duits. Al is het ook Engels met een CL-finale van Manchester United tegen Bayern München en Tottenham Hotspurs tegen Ajax in een CL-halve finale in mijn herinnering.

  Komende zondag spelen we weer thuis. En wel tegen een oude dame; AFC Quick 1890 uit Amersfoort. In de competitie staan ze 11e. Hebben het lastig met naar het schijnt een heel jonge ploeg. Ze hebben de toekomst. En dat is niet nu. Dus we gaan uit van 3 punten.

  Team: Jules Vermeulen, Tobin Melis, Freek van der Heide (c), Midas Ploem Kemkes, Lukas Noppert, Diego van de Bunt Huigen, Max Swart, Gil Gilberto, Jannes Broekman, Jens Avrap, Jesse Coffeng, Jermaine Verwey, Kees Mirande, Tim van Elsdonk, Yasin Koprulu, Mouaad Boudinar en Mick van de Wijgerd

  #DeLieverdjes #Vastberaden #VolleBak #Grinta #WVzon1 #JustDoIt #VoetbalomvanteHouden

  Onno Swart

   

  De video-samenvatting van Mr. Melis:

  Op de site van onze gasten: TABA verliest na knotsgekke slotfase