• Coördinator bvd jeugd op zondag

  27 aug 2020
 • Elke zondagochtend wordt de bar, keuken en bestuurskamer bemenst door ouders. Dat gebeurt door per toerbeurt een thuisspelend jeugdteam aan een ochtend te koppelen volgens een schema dat zo ver mogelijk vooruit plant. (Omdat veel competities na de winterstop opnieuw worden ingedeeld, kan dat niet voor een heel jaar vooruit.) Er is iemand nodig de dat schema maakt en de teams informeert. Een klus die dus heel goed vanuit huis kan gebeuren en niet veel tijd vraagt. Wel een klusje dat het jeugdbestuur zelf, dat al aan 1001 dingen moet denken, er even niet bij kan hebben.

  De werkzaamheden bestaan uit:

  • Het maken van een schema waarin alle jeugdteams die op zondag spelen worden ingedeeld voor de kantine+bvd-diensten. (Heel eenvoudig, maar wel werken op basis van thuisspeelbeurten!)
  • De leiders van het team dat dienst heeft informeren wat de bedoeling is en nagaan wie het team afvaardigt. Dat laatste hoeven we op zich niet per se te weten, maar is een manier om af te dwingen dat de teamleider het niet op het laatste moment laat aankomen.
  • Na afloop even een bedankje sturen en andere communicatie plegen die ouders gemotiveerd houdt.

  Het gaat om een zeer bescheiden maar wel erg belangrijke taak. Een bar of keuken die onderbezet is leidt tot lange wachttijden en irritaties (en veel stress voor de mensen die wél gekomen zijn). Dat moet dus goed lopen en je moet daar soms even bovenop zitten. De ene leider regelt het goed en snel, bij de ander krijg je maar geen concrete antwoorden.

  Voor het informeren van de leiders over wat bardienst en bvd (bestuurslid van dienst = gastheerschap vanuit de bestuurskamer) bestaan standaard documenten. Maar uiteraard kun je de communicatie organiseren op de manier die jij prettig en effectief vindt.

  Het helpt als je uit eigen ervaring iets kunt zeggen over wat bardienst en bvd inhoudt, Maar we kunnen je dat ook heel goed uitleggen. Met name bvd is door alle digitalisering een stuk eenvoudiger geworden. Daar is nu vooral een opgewekt gezicht nodig, die onze gasten vriendelijk ontvangt en begrijpt dat je scheidsrechters (als zeldzamen mensensoort) even in de watten moet leggen, en checkt of alle uitslagen binnenkomen. Verder kun je gewoon lekker je krantje lezen of rondlopen en verbroederen met de barploeg.

  Bij de bardienst geldt in de regels: drie personen van 08.00-12.00 achter de bar en één bij de keuken om bestellingen op te nemen. Op rustige wedstrijddagen kan dat ook minder. Die aanpassingen in de oproep kun je zelf maken. (Je kunt er bij twijfel ook over overleggen.) 

  Ben je geinteresseerd? Stuur dan een mailtje naar info@wvhedw.nl.