• CSV Apeldoorn – WV-HEDW 1 - 0 (17 september 2022)

  18 sep 2022
 • Het waren zeven mooie dagen. Dat WV-HEDW ongedeeld koploper was in de vierde divisie B. In Apeldoorn bleek het Waterloo te liggen en dat was meer falen van onze kant dan dat de thuisclub zo’n briljante dag had. Een vroege Apeldoornse goal en een gemiste penalty, dat is eigenlijk het hele verhaal.

  In de formatie geen Jack van Moerkerk (ziek), Kick van Aelst terug in de basis. In tegenstelling tot de vorige wedstrijden trokken we meteen het initiatief naar ons toe en een hoekschop van Ashraf Azzouz kwam op zijkant paal (3’). Zag er goed uit. Helaas: met de eerste goede Apeldoornse aanval was het meteen 1-0 : over links werd nr. 23 Nigel Michels vrijgespeeld en die had alle gelegenheid met een droog schot te scoren (10’). Ashraf probeerde het weer eens van afstand, zijn schot ging hoog over (16’). Het ontbrak WV aan scherpte maar een overtreding van nr 8 Ruben Katerberg jegens Janyro Purperhart leverde ons een strafschop op. Dat zat mee, maar de inzet van Ashraf werd door doelman Bredewolt gekeerd, in de rebound werd slechts een corner verdiend. In de volgende periode kwamen we goed weg toen nr 5 Yorik Meijer op de kruising kopte en zeker toen nr 10 Nathan Greven op een paar meter voor doel naast schoot (35’). Rust en conclusie: slechtste helft van dit seizoen, althans dat appte onze voorzitter Ronald.

  Met drie wissels probeerde coach Marcel Valk de bordjes te gaan verhangen. Lancine Bamba en Roy van Essen werden de nieuwe vleugelaanvallers, Levi van der Spek (ex-SDZ, zijn eerste minuten bij WV) verving op het middenveld Kick van Aelst die onder de douche gezelschap had van Janyro en Ashraf. Aanvoerder Mick van Moerkerk verhuisde naar de spits. En zowaar ging het beter met onze geheel blauwe formatie. Het hardere werken leverde echter geen echte kansen. Tegenstoten van de roodgelen zagen er gevaarlijker uit. In de eindfase moest verdediger Nick Lammers wijken voor Rida Najib die een aanvallende rol kreeg, maar ook dat baatte niet. Steven Knijnenburg stond nu ook voorin maar kreeg de bal niet op de juiste wijze voor het inkoppen. Het was nog maar minuut 87 toen zelfs doelman Sil Fiddani bij de zoveelste hoekschop voor het Apeldoornse doel verscheen maar succes bleef uit. Bij een afgeslagen WV-aanval mocht nr 20 Cem Köse er alleen vandoor maar kon worden achterhaald. Scheidsrechter Stan Smit uit Raalte, uitstekend geassisteerd door Diana Snoeren uit Oosterhout en Ashley de Haan uit Emmen, liet nog redelijk lang doorspelen maar onze aanvallende acties bleven zonder resultaat.

  Jammer. Maar we staan met zeven punten keurig in het linkerrijtje, twee punten achter het koplopend kwartet Swift/Ajax/DHSC/Eemdijk. En dat na een mindere dag.
  Man-of-the-match: natuurlijk had niet iedereen een slechte dag. SUREYO MACRANDER speelde prima zowel in zijn verdedigende rol als bij zijn offensieve acties.
  Het leven gaat door, zaterdag a.s. ontvangen we Swift. Onze stadgenoten hadden niet veel moeite met SDV Barneveld (3-0) en werden mede-koploper. Dat is dan weer een uitdaging voor ons, aanvang zaterdag a,s. 14.30 uur.

  Na afloop in de druk bezette businessruimte van de thuisclub aandacht voor de jeugdopleiding in aanwezigheid van vertegenwoordigers van Vitesse en Go Ahead. Edward Sturing, hoofd opleidingen van Vitesse, benadrukte de rol van amateurclubs als leveranciers van spelers voor het betaald voetbal en noemde dit een specifiek Nederlandse situatie. Waarvan acte. CSV Apeldoorn, dank voor de goede ontvangst.

  WV-HEDW : Sil Fiddani; Sureyo Macrander, Nick Lammers (77. Rida Najib), Steven Knijnenburg, Tim de Jong; Kick van Aelst (46. Levi van der Spek), Jordy Dijkhuizen; Ashraf Azzouz (46. Roy van Essen), Tim Correia, Mick van Moerkerk; Janyro Purperhart (46. Lancine Bamba); niet-ingezet: Paul Diouf, Roan Mulder

  Verslag: André Lopes Dias

  Foto: Wout van Zoeren/csv Apeldoorn (meer foto's hier)

   

  Op csv Apeldoorn TV de video-samenvatting:

   

  Op de site van de gastheren: csv Apeldoorn verslaat WV-HEDW in spannend duel

  Op Het Amsterdamsche Voetbal: Eerste nederlaag voor WV-HEDW in Apeldoorn

  In De Stentor (amateurvoetbal):

  Bij CSV Apeldoorn zijn ze blij met de eigen talentenfabriek, ook Katerberg en Martel grijpen hun kans