• Daverend competitieslot van fraai debuutseizoen

 • WV-HEDW – DHSC 5 – 1 (27 mei 2023)

  Op zonovergoten Middenmeer zorgde WV voor een daverend competitieslot door DHSC met 5-1 te verslaan. Na een vroege openingsgoal van de bezoekers bezorgde Rida Najib ons met twee knappe treffers een voorsprong. Nadat in de tweede helft een Utrechts offensief was afgeslagen zag Joost Heij kans binnen tien minuten een hattrick op zijn naam te brengen. De gezien het spelbeeld wat ruimbemeten zege doet ons eindigen op een keurige zevende plaats.

  Pupil Benjamin van Os van JO9–6 liet zien dat de verdediging van DHSC te passeren is. Vervolgens ging WV voortvarend van start en zag Damien de Vegt een harde uithaal net naast gaan (1’). Echter, het openingsoffensiefje van WV werd na 6 minuten besloten met een goal van de bezoekers. Nr. 21 Yassine Tekfaoui liep na een pass van achteruit erg gemakkelijk door onze achterste linie en liet doelman Dion kansloos (0-1). WV leek snel wat terug te doen, maar op aangeven van Tim Correia stuitte Mick van Moerkerk op doelman Nick Turksma (8’). Toen Tekfaoui opnieuw onze defensie te snel af was wist Dion met de voet nieuw Utrechts succes te voorkomen (13’). Yamiro Macrander, geposteerd op het middenveld als vervanger van de geblesseerde Jack van Moerkerk, vuurde hard maar net niet zorgvuldig genoeg op doel en aan de overzijde moest Dion de solerende nr. 7 Maurits de Baar van scoren houden. Zo hadden we best op grotere achterstand kunnen staan toen Rida Najib op aangeven van aanvoerder Mick vanuit de draai krachtig en doeltreffend uithaalde, prachtgoal, 1-1 (30’). De met de 7 van de ook al geblesseerde Ashraf Azzouz spelende Rida had de successmaak te pakken en kogelde ons iets later van dertig meter naar de voorsprong, doelman Turksma keek versteend toe (2-1, 34’). Tim de Jong probeerde ook het pegelen van afstand, zijn uithaal spatte op de kruising, altijd spectaculair maar met 2-1 brak het uitrusten aan.

  Niets meer op het spel maar de combinatie DOS/Holland/Stichtse Boys ging in de tweede helft onmiskenbaar op zoek naar de gelijkmaker. Steven Knijnenburg kon nr. 8 Rodney Sneijder nog net van scoren afhouden en doelman Dion keerde een inzet van Tekfaoui (49’). Trainer Marcel Valk bracht al vroeg Joost Heij, Roy van Essen en Roan Mulder voor respectievelijk Damien, Rida en Steven (52’). DHSC drong nog eens stevig aan met prima veldspel en uit een vrije schop trof Rodney Sneijder de lat (58’). Aan de overzijde voorkwam aanvoerder Tom de Klein een doeltreffende actie van Roy van Essen (60’). Joost Heij vond in scoringspositie doelman Turksma op zijn weg maar een minuut later was het wel raak: de opgerukte Nick Lammers vond vriend Joost die zijn eerste goal na meer dan een jaar in het net schoot (3-1, 69’). Nauwelijks bekomen van de emotie kon de herrezen spits doeltreffend uithalen, nu voorbereid door Tim C. en Mick (4-1, 71’). Een lang seizoen, de bezoekers geloofden het nu wel, er werd gewisseld waarbij o.a. de in 2007 geboren nr. 16 Mahesa Ekayanto zijn talent mocht vertonen. Nadat Kick van Aelst was ingebracht voor Tim de Jong werd de score opgeleukt met de derde van Joost: deze keer verzorgde Yamiro Macrander de assist (5-1, 78’). Rodney Sneijder kreeg het enige geel van deze sportieve wedstrijd na een scheidsrechter Matthijs Jobse onwelgevallige opmerking, Levi van de Spek maakte zijn laatste WV-minuten en na precies negentig minuten beëindigde de Zeeuwse leidsman dit mooie seizoen.

  Met 12 keer winst, 7 gelijk en 11 keer verlies stegen we naar de zevende plek op de eindranglijst en alleen op doelsaldo is Huizen zesde. Hulde, een geweldige prestatie in deze zware afdeling. Eemdijk al lang kampioen; Swift, Genemuiden en AZSV mogen via de nacompetitie een poging wagen tot promotie. Ook CSV Apeldoorn en Flevo Boys moeten aan de bak, maar dan om niet te degraderen, terwijl d’ Olde Veste en HZVV afdalen naar de eerste klasse.

  Na afloop (zie foto, red.) werd afscheid genomen van de selectieverlaters Roan Mulder, Kick van Aelst, Damien de Vegt, Levi van der Spek, Sureyo Macrander, Steven Knijnenburg, Paul Diouf en Sven van Es alsmede fysiotherapeute Rocio (ook de niet aanwezige Dylan Cardol en Tycho de Vries vertrekken). Daaraan voorafgaand sprak voorzitter Ronald selectie en staf lovend toe vanwege het mooie resultaat in het debuutseizoen op dit niveau.

  En nu? Klaar. Volgende competitiewedstrijd: zaterdag 26 augustus, we wachten de indeling met spanning af.
  RIDA NAJIB scoorde voor rust dermate fraaie treffers dat hem de titel man-van-de eerste-helft werd toegekend. JOOST HEIJ stuntte in zijn derde invalbeurt na langdurig te hebben moeten ontbreken: drie keer raak ! De commissie, die best out-of-the-box kan denken, benoemde hem tot man-van-de tweede helft. Voor zijn als altijd gedegen optreden en aandeel in de belangrijke derde goal werd NICK LAMMERS man-van-de gehele-wedstrijd.
  Ik wens de lezers een mooie zomer en tot augustus.

  WV-HEDW : Dion Thomas; Sureyo Macrander, Nick Lammers, Steven Knijnenburg (52. Roan Mulder), Oscar Abouseada; Yamiro Macrander, Tim de Jong (75. Kick van Aelst); Rida Najib (52. Roy van Essen), Tim Correia (84. Levi van der Spek), Mick van Moerkerk; Damien de Vegt (52. Joost Heij); niet- ingezet: Sven van Es

  Verslag: André Lopes Dias

  De doelpunten in beeld via de 'slimme' camera's

   

  Op RTV Utrecht: DHSC besluit rampseizoen in stijl