• De emoties door de bal

 • Voor de lezers die het kort en bondig willen: We wonnen dik. Makkelijk ook. Met maar liefst 0-6. Op naar de Kerst en verder in februari na de winterstop. Geniet ervan!

  De iets uitgebreidere versie leest u hieronder:

  Wat een week. Van we worden wereldkampioen tot we kunnen er niks van. En alles er tussenin. Van wat zijn we goed! Tot wat zijn Argentijnen toch een ongelofelijk rot volk. En die scheids. Belachelijk! Dezelfde emoties herken ik ook van de WV-HEDW Zon1 zelf. Het ene moment zijn we dominant en gaat het als vanzelf. Het volgende moment in dezelfde wedstrijd is de vorm ver te zoeken. En zit alles tegen. Wie krijgt dan de schuld. Nou de ander. Die vervelende Argentijnen. Zeker. De scheids. Wat dacht je. Alles en iedereen.

  Iedere speler maakt fouten. Elke wedstrijd weer. Net als de scheids, de coach. Fouten horen bij het leven. Dus durf ze vooral te maken. Niks mis mee als je er maar van leert. Echter de reflex die vaak komt is alles en iedereen de schuld geven. Zo zonde. Zo inefficiënt. Kijk eens naar waar je wel invloed op hebt? Kijk eens oprecht naar jezelf. Wat kan ik anders doen? Beter doen? Waardoor we beter presteren als team. En geloof me, het zit er allemaal al in. In onszelf. Want de mens is een raar complex wezen. In principe zit alles al in je. Je moet het alleen kunnen vinden. In jezelf. Of trainen. Of aanleren. Naar boven halen. Het leven als een grote ontdekkingsreis.

  Tot zover mijn overpeinzingen. Dan de wedstrijd zelf. CTO ’70 uit. Dorpsclub te Duivendrecht. Het andere Oranje? Nou nee. Niet gisteren. We hadden personele problemen. Wederom. Maar daar was de spits van het 2e. Hij kwam ons uit de brand helpen. We omarmden hem direct. Lucas Strijland is zijn naam. Daarnaast hadden we ook Yasin Koprulu (J023) en Yunes Aharchou (Jo18) die ons kwamen versterken. Lucas startte in de spits. En hoe. De goedlachse krullenbol had er binnen het half uur twee in liggen. Blij dat we waren. En dan moet je weten dat Lucas geen woord Nederlands spreekt. Hij spreekt Spaans omdat ie een geboren & getogen Argentijn is. Altijd weer die rot Argentijnen……. ;-)

  Tuulk gebeurde er meer. Een bal tegen de lat. Stuiterde ie vervolgens achter de lijn. Nee, zei de club-assistent-scheidsrechter. Ja, zei Max…. Diego was er weer vanaf het begin bij. Fit in het veld in plaats van geblesseerd langs de lijn. Hij dartelde lekker op het middenveld. Ongrijpbaar. De voorbereiding op de 2e van die Argentijn was fraai. Als een slangenmens wurmde hij zich tussen een man of 3 door. Om met een subtiele pass de kans te creëren voor de 0-2.

  De rust bereiken we dus met 0-2. We legden in de 1e helft CTO ‘ 70 onze wil op en combineerden er lustig op los. Net als vorige week. Hoe zou het ons de 2e helft vergaan?

  Nou prima eigenlijk. Inmiddels is onze Argentijn in de rust gewisseld. Yasin maakt zijn opwachting. Het publiek werd getrakteerd. Op doelpunten. Bijna doelpunten. En de wekelijkse capriolen van club-assistent-scheidsrechter van de tegenpartij. Dat de KNVB in navolging van het hockey niet gewoon buitenspel afschaft? Het zou een hoop irritatie en problemen op de amateurvelden oplossen. Maar goed vooralsnog hebben we het te accepteren. Hebben we er invloed op? Nee, helaas. Dus laten we ons er over blijven verbazen. Maar ons spel er niet meer door laten beïnvloeden.

  Te vermelden in de 2e helft zijn de volgende momenten; In de 54” wordt het 0-3. Jesse maakt hem op aangeven van Milan. De bal is een heerlijke bal van 20 meter in de linkerbovenhoek. In de 59” is Max attent bij een te korte terugspeelbal. Oog in oog met de keeper rond hij prima af. 0-4. In de 61” onderschept Max wederom de bal van de centrale verdediger van CTO. Jesse staat er beter voor en krijgt de bal. De afronding gis simpel in het hoekie. 0-5. Dit blijft het lang. Ondanks een bestorming van het doel van CTO ’70. Pas in de 92” is er weer gejuich. Ons Oostenrijkse talent Adrian stoomt op over links. Zijn schot hoog in de korte hoek kan met een reflex door de keeper via de lat worden gekeerd. In de rebound is hij echter kansloos op een schot van Max. 0-6.

  Zo eindigen we de 1e seizoenshelft met een goed gevoel. Met goede resultaten in de beker. We overwinteren. We staan bovenin onze poule. Hebben op dit moment de meeste punten. Twee ploegen kunnen ons nog voorbij als ze hun inhaalwedstrijd winnen. We hebben in alle wedstrijden de overwinning geroken. Helaas is het niet altijd gelukt om deze ook over de streep te trekken. Na de winterstop kunnen we weer met een complete en vooral fitte selectie van 23 man de strijd aangaan voor het kampioenschap. Voor nu wens ik iedereen fijne Kerstdagen en een mooi en gezond 2023!

  Onno Swart