• Degradatie een feit

 • BOL – WV-HEDW    3 - 1     (nacompetitie, 5 juni 2024)

  Het beruchte natuurgrasveld van BOL was in wonderbaarlijk goede conditie, dus daar lag het niet aan. Maar WV kwam na een goede openingsperiode niet meer uit de verf. De onverwachte gelijkmaker sterkte BOL en de fysiek sterke verdediging van de Langedijkers gaf niets weg. Aan inzet ontbrak het niet, maar deze keer kon het noodlot niet meer worden afgewend. Einde seizoen, stille busrit naar Amsterdam.

  Voorspoedige busrit naar Broek op Langedijk, dat viel alvast mee. En iedereen fit. De bal rolde goed genoeg op het Broeker gras en het spel van WV in betere doen was te herkennen. Met een paar hoekschoppen was al gevaar gesticht voor het doel van BOL en na een kwartier kwamen we aan de leiding. Mick van Moerkerk schoot een vrije schop in de doelmond waarna Jordy Kreeberg van dichtbij inkopte (0-1, 16’). In de volgende minuten leek doorstoten realistisch, het initiatief lag bij ons. De illusie dat het goed zou komen, spatte uiteen toen Jurre van Lingen met het ambitieuze rugnummer 14 van ruim twintig meter een dwarrelschot losliet dat houdbaar leek maar over de handen van Dion Thomas doel trof (1-1, 21’).

  Deze tegenslag bleek een ommekeer in het spelbeeld in te leiden. BOL nam met overtuiging het initiatief en WV speelde tegen zichzelf.. Al was Jordy Kreeberg dicht bij een tweede goal toen doelman Romain de Jong na een corner de bal losliet, scheidsrechter Daniël Drost floot voor overtreding. Aan de andere kant dook Dion een lage knal van Van Lingen knap uit de hoek (28’). Denis Wooninck leek te gaan scoren toen hij, aangespeeld door Jordy Kreeberg, een tegenstander door de benen speelde maar helaas over de lat schoot (35’). In het vervolg kreeg Mick van Moerkerk geel voor vasthouden en  Yamiro Macrander toen hij tegen de over hem het veld uit vliegende bal sloeg.

  Het kon nog alle kanten op in de aanvangsfase van de tweede helft, maar het vertrouwen zakte de supporters in de schoenen toen de beste der groenwitten, Timon Plak, gelegenheid kreeg van rand zestien niet hard maar wel goed geplaatst raak te schieten (2-1, 53’).  Ashraf Azzouz kwam voor Jordy Kreeberg, maar zou zijn stempel niet kunnen drukken, zoals zaterdag jl. tegen BFC.  Ook geel voor Romello Austin, sloeg naar de bal bij uitverdedigen keeper.  Vrije schop na een overtreding op de nu vooral aanvallende verdediger Oscar Abouseada: mooie plek voor Ashraf maar die schoot op een tegenstander.  Actie Romello, Timo van Roemburg richtte te hoog. Max Dekker in het veld voor aanvoerder Mick. WV vocht verbeten maar vond geen openingen in de fysiek sterk ogende verdediging van BOL. De hoop op de gelijkmaker bleef, totdat Dion een schuiver van Plak wel stopte maar niet onder controle kreeg waarna Ruben Beentjes de bal in ons doel werkte (3-1, 82’). Yamiro naar voren, Jordy Dijkhuizen naar voren, Oscar de ene oprukkende actie na de andere, tot en met de extratijd bleef WV strijden, maar de aansluitende wie-weet-treffer zou er niet komen. Wel een gele kaart voor  Max en Broek-op-Langedijker Tristan Verbeek. Na 95 minuten het eindsignaal waarmee scheidsrechter Drost ons verblijf in de vierde divisie beëindigde.               

  Een weekavond Noord-Holland in : dat was teveel gevraagd van Houdini. Degradatie via de nacompetitie. Net als in 2014 en 2016. Toen werden we  het daaropvolgend seizoen kampioen. Goede traditie !

  We eindigen positief met de man-of-the-match van deze ongelukkige wedstrijd: OSCAR ABOUSEADA verpersoonlijkte het verzet tegen het noodlot met zijn gedreven aanvallende acties en – niet te vergeten – zijn prima getimed verdedigend koppen.

  Stille busrit naar Amsterdam. Voorzitter Ronald, tevens al veertig jaar portefeuillehouder zaterdagselectie, bedankte spelers en staf voor een enerverend seizoen met diepte- en toch ook veel hoogtepunten. 

  BOL ontmoet zaterdag het Steenwijker d’ Olde Veste ’54 ergens in het land, de winnaar speelt vierde divisie, de verliezer gaat naar de herkansing. En wij gaan uitrusten en ons voorbereiden op een mooi seizoen in de eerste klasse. Tot september !

  WV-HEDW :  Dion Thomas;  Yamiro Macrander, Jordy Dijkhuizen, Oscar Abouseada, Jordy Kreeberg (60. Ashraf Azzouz); Timo van Roemburg, Jack van Moerkerk; Romello Austin, Denis Wooninck, Mick van Moerkerk (73. Max Dekker); Tim Correia; niet-ingezet : Niels van Gool, Rida Najib, Lancine Bamba, Dean van Zwieten, Tim de Jong

  Verslag: André Lopes Dias

  foto: Martin de Haan (NHD)

   

  Op de site van de gastheren: BOL door naar de finale van nacompetitie

  In dagblad Dijk en Waard (met link naar foto's van DP Sportfotografie): BOL nog één finale verwijderd van handhaving in vierde divisie

  In het Noordhollands Dagblad: