• Doorbraak op De Dijk

  18 sep 2022
 • Sportpark Schellingwoude, het Anfield Road van de Amsterdamse amateurvelden,
  thuishaven van De Dijk. Waar het gras zompig is en de koffie smaakt als opgewarmd IJ-water. Waar het zo moeilijk is om te winnen.

  Driemaal eerder speelde dit WV (als JO9-5 2021/2022) tegen De Dijk: twee dubieuze nipte verliespotten, en één zwaarbevochten gelijkspel. Op weg naar de wedstrijd memoreerden de WV-spelers het onbestrafte vuile spel van de tegenstander, en de thuisfluiters die ballen door zijnetten als goals voor De Dijk telden.

  Stipt om 11:15 wordt er afgetrapt en begint de stortregen. De WV-ers hebben geen tijd om in de wedstrijd te komen, het eerste schot van De Dijk glibbert de goal in: 1-0.

  Maar WV recht de rug al snel - Xavier speelt in op Lucas die na een rush de keeper tot een uiterste redding dwingt, waarna Loek perfect op tijd aansluit voor de rebound: 1-1.

  Dan helpt verwarring in de WV-verdediging en het gladde veld De Dijk binnen een paar
  minuten aan de 2-1 en 3-1.

  Maar weer richt WV zich op, met mooie acties van Loek op het middenveld en een buitenkant paal schot van Xavier. Dan, op de uittrap van de keeper jaagt Xavier af waardoor een pass wordt onderschept door Lucas: 3-2.

  Julian Stoop geeft vlak voor rust nog een waarschuwing af aan De Dijk: zijn vlammende schot wordt ternauwernood
  gekeerd.

  Na de rust begint WV ongeconcentreerd: De Dijk maakt binnen de minuut de 4-2 en 5-2.

  Alan jut zijn teamgenoten op – en uit zijn balverovering en pass maakt Lucas de 5-3. Alles wordt dan op de aanval gezet. WV boft met zijn fenomenale keeper Julian Sardjoe, die zijn team meermaals in de wedstrijd houdt. Tegelijkertijd boft De Dijk als vanouds met de scheidsrechter: een schoffelactie van De Dijk op Julian Stoop wordt niet met een penalty bestraft maar met een scheidsrechterbal op de middenlijn.

  De eindfase: Alan en Nout blokken de ene na de andere bal, en met afjagen door Alan op een intrap van De Dijk verovert Nout de bal, stoomt op en scoort de 5-4. Niet veel later verzorgt Lucas nog een gelijkmaker: 5-5.

  Er zijn nog maar een paar minuten te spelen als de hele WV verdediging nog in de aanval is als De Dijk de bal verovert: 6-5. De regen is weer losgebarsten – wordt het weer zo’n frustrerende De Dijk-pot?

  Maar dan heeft Xavier een zij-intrap, dribbelt in en geeft een Ziyech-waardige pass over de hele naar Julian Stoop. Julian controleert en met een streep via de paal maakt hij de 6-6.

  De scheidsrechter twijfelt – moet ze affluiten nu haar team gelijk staat? Op aandringen van de coach van De Dijk gaat de wedstrijd door, maar De Dijk laat zich de bal ontfutselen bij midden-uit, Julian Stoop dribbelt, schiet: 6-7!

  En nóg wil de scheidsrechter niet affluiten – minutenlang worden felle duels uitgevochten, en houdt Julian Sardjoe zijn doel schoon. Na tien minuten extra tijd geeft de scheidsrechter het op. Doorbraak tegen de Dijk.

  ———

  ASV De Dijk JO10-5 v WV-HEDW JO10-5 6 - 7

  Spelers: Nout Dekker, Loek Geleijnse, Lucas Glastra van Loon, Alan Kleijn, Julian Sardjoe, Julian Stoop, Xavier van Wijk.
  Mascotte: Maas Stekelenburg.
  Coach: René Glastra van Loon
  Koffie-slootwater index: 9.5