• Een nieuwe site, kunstgras, corona en nog veel meer !!!

  30 sep 2020
 • Voorzitter Ronald Nijsen heeft heel veel te melden!

  Een nieuwe site, kunstgras, corona en nog veel meer !!

  Wat speelde er zoal voor en achter de schermen?

  Graag wil ik jullie in vogelvlucht meenemen bij een aantal actuele zaken. In de loop van oktober weer een meer uitgebreide Nieuwsbrief van het bestuur. En actueel is natuurlijk corona en de consequenties van door de regering afgelopen maandag afgekondigde maatregelen. Hierover snel elders meer op de site.

  Nieuwe site !!

  Wat nu? Je ziet het goed, de nieuwe site is live, hoera!! We zijn overgestapt van Voetbalassist als provider naar Sportlink. Sportlink is de “bijbel” van de KNVB en WV: hier staan alle relevante gegevens zoals programma’s, ledenadministratie etc. in. Alles op de site is 1-op-1 gelinked aan de gegevens in Sportlink. Is een flinke klus geweest om op tijd live te gaan, maar het is dus gelukt. Grote dank aan de projectgroep bestaande uit Koert van Buiren, Bart Muysson, Yvette Adelhart-Toorop, Hette Spoelstra, Catriona Ravelli en vooral ook Martin van Velzen die vele uren in het technische deel gestopt heeft. Helemaal goed, de nieuwe site ziet er zeer fris uit. Er kunnen wellicht nog wat kleine kinderziekten in zitten, komt allemaal goed. Suggesties voor verbetering altijd welkom.

  Aanloop en start nieuwe seizoen

  Het was een bijzondere aanloop naar het nieuwe seizoen. Na  drie maanden (maart-mei) corona-lockdown begin juni weer voorzichtig begonnen met jeugd, begin juli met de senioren en –primeur- de hele zomer open gebleven. Corona wisten we dus al van en daar hadden we ons op voorbereid maar dat Mirek eind augustus van zijn fiets viel (inmiddels geopereerd en bezig aan langdurig herstel) kwam toch echt wel als een verrassing. En de langste hittegolf ooit gevolgd door storm en regen en daardoor verdere vertraging van oplevering van de kunstgrasvelden zat ook niet helemaal in de planning. En nog wel het een en ander. Na drie weekenden met bekerwedstrijden begon 19 september voor maar liefst 110 veld-teams van WV-HEDW de reguliere competitie. Dat betekent 55 thuiswedstrijden per weekend, waarvan 35 op zaterdag. “Ken-net”, vooral dankzij onze prima wedstrijdsecretarissen. Dank voor jullie begrip en flexibiliteit voor soms bijzondere speeltijden en af en toe een wedstrijd elders in de polder. Helaas zijn we nu al weer ingehaald door dat verdraaide corona. Daarover elders dus meer.  

  Nieuwe kunstgasvelden (“kg1 en kg2”)

  We moesten er dus even op wachten (dank voor jullie geduld) maar het is toch echt wel mooi geworden: prachtige, nieuwe, kurk-ingestrooide kunstgrasvelden, lokaal bekend als kg1 en kg2. Met ook nog eens prachtige LED-lampen. Ik hoor gelukkig uitsluitend zeer positieve geluiden. Kg2 is nog niet helemaal af: de dug-outs en uitschuifdoelen aan de lange zijde zijn onderweg,  en de markeringspunten voor de jo8/9 wedstrijden worden nog aangebracht. Gemeente en aannemers (op enig moment is er zelfs tot half 4 ’s nachts doorgewerkt): grote dank voor de aanleg, we zijn er echt blij mee!! Als corona echt verdreven is gaan we de velden zeker nog een keer feestelijk openen in aanwezigheid van degenen die dit mogelijk hebben gemaakt.

  WV heeft nu 2000 leden !!

  110 Veldteams meldde ik al en natuurlijk ook één zaalteam.  Alles opgeteld en afgetrokken mochten we onlangs ons 2000e lid verwelkomen. We blijven bescheiden natuurlijk maar dit is toch wel een prachtige mijlpaal!! De gelukkige was Samuel Simon, speler JO10-5. Als pupil van de week afgelopen zaterdag in het zonnetje gezet en toegesproken door vice-voorzitter Hette Spoelstra voor de wedstrijd WV – De Valken ‘68. Samuel: van harte welkom en een prachtige, lange tijd bij WV gewenst!

  Fysio op maandag

  Helaas horen bij sport, dus zeker ook voetbal, blessures. Maar gelukkig hebben we een behoorlijk goede medische staf bij WV. Evenals vorig seizoen is er op maandagmiddag van 17.30 u tot 18.30 u, een inloopspreekuur voor jeugdspelers en niet-selectiespelers. Fysio Martijn Smink van FysioHolland zit dan gereed in de fysioruimte in de Voorzet (rechts achterin) voor een eerste behandeling van blessures. Aanmelden is niet nodig maar het kan wellicht wel handig zijn om Martijn vooraf even te bellen (06 29954932). Maak er gebruik van indien nodig!

  Contributie

  We hebben de administratie op orde en de penningmeester zal op zeer korte termijn beginnen met het innen van de contributie. Jullie (spelers of ouders) ontvangen bericht van Casper met het verzoek te betalen. Zeer dringend beroep hier z.sm. aan gehoor te geven. Zeker nu we een periode ingaan van minstens drie weken zonder barinkomsten, is de inning van de contributie van groot belang. Grote dank voor jullie aller medewerking!

  Beheer spullen

  Nog een hartenkreet. We doen er als club echt van alles aan om de dingen zo goed mogelijk te organiseren. Ook qua beschikbaar stellen materialen. Het is dan ook zeer teleurstellend om te zien dat beheer van die materialen zeer, zeer matig is. Trainingsmateriaal (doeltjes etc) worden al helemaal zelden terug gezet, dieptepunt was een complete toren met trainings-ballen die onlangs ’s morgens bij het openen van de kantine op het hoofdveld werd aangetroffen. En er verdwijnt van alles, ballen niet in het minst. Onder het motto: is niet van mij, dus ik hoef er niet goed op te letten. Of zoiets. Alsjeblieft, alsjeblieft: beheer het materiaal van WV alsof je er zelf voor betaald hebt en er dus zuinig op bent. Sorry voor dit geklaag maar het is echt frustrerend om te zien hoe vaak het mis gaat.

  VoetbalTV

  Het zal jullie niet ontgaan zijn: de camera’s van VoetbalTV op het hoofdveld- die in de afgelopen bijna drie seizoenen volautomatisch wedstrijden live vastlegden- staan op zwart. Oorzaak: volgens de Autoriteit Persoonsgegevens maakt VoetballTV onrechtmatig gebruik van de wet op de Privacy. VoetbalTV is het daar mordicus mee oneens en alle betrokken clubs hebben geen idee welk probleem hier opgelost wordt. Maar toch. Er volgen nu rechtszaken, voorafgaand daaraan kon VoetbalTV niets anders doen dan (letterlijk) de stekker er uit trekken. En het moest zelfs faillissement aanvragen. Heel erg frustrerend, zeker nu wedstrijden zonder publiek gespeeld moeten worden. Hopelijk komt het de komende maanden toch nog goed.

  Ten slotte

  Het blijven helaas merkwaardige tijden nu corona ons weer te pakken lijkt te hebben. Helaas horen we steeds vaker dat WV’ers (of vrienden of familie) besmet zijn. Niet gek met 2000 leden plus vele, vele ouders (circa 1 op de 250 Amsterdammers direct aan WV verbonden). Gezondheid blijft dan ook het allerbelangrijkste. Ik wens alle WV’ers dan ook een mooi voetbalseizoen maar vooral blijvend goede gezondheid toe!

  Ronald Nijsen