• Eerste thuiszege!

 • WV-HEDW – Ter Leede 4 - 2 (28 oktober 2023)

  WV heerste in de eerste helft, de ruststand 2-1 was daarvan een flauwe afspiegeling. Na rust en drie wissels bij de bezoekers kantelde het beeld, maar een briljant doelpunt van Mick van Moerkerk leek de beslissing. Opnieuw kwam Ter Leede terug en zo werd het nog spannend totdat Tim Correia de strijd definitief besliste. Belangrijke punten. Brachten ons van de dertiende naar de negende plek op de ranglijst.

  In de midweekse bekerwedstrijd tegen Waterwijk (0-2 winst) keerden Nick Lammers en Ashraf Azzouz terug in de basis en daarbij voegde zich nu Mick van Moerkerk, terug van blessure. Maar eerst Sulayman Aoulad el Faddil van de mini’s. Hij scoorde gedecideerd.

  De eerste helft was onmiskenbaar voor WV. Maar het eerste gevaar leverden de bezoekers; het was maar goed dat al buitenspel was geconstateerd want onze doelman Dion Thomas haalde nr. 10 Steven Wajer penaltywaardig onderuit (4’). WV viel aan, vaak over de vleugels waar op rechts Ashraf zich steeds goed aanbood en op links Mick van Moerkerk aan zijn zoveelste voetbaljeugd leek te zijn begonnen. Onze aanvoerder dwong met een wervelende actie een corner af, nam deze zelf waarna Joost Heij raak kopte (1-0, 15’). Ook in het tweede kwartier hadden we het spel in handen, Ter Leede werd min of meer weggetikt maar het duurde tot minuut 33 dat het scorebord weer bediend moest worden: Tim Correia plaatste een corner op Ashraf en uit diens aangeven schoot Mick hoog in het net (2-0). Ter Leede liet aanvallend weinig zien, maar Marc de Kruijs der roodgelen verraste vriend en vijand met een actie waarbij hij Dean van Zwieten uitspeelde om de bal laag in de verre hoek te plaatsen, onverwacht was het 2-1 (38’). De gelijkmaker was een minuut later niet ver weg, Tim Bloemendaal schoot rakelings naast. WV nam het aanvallen weer op, dwong vier corners op rij af en doelman Daan Prins moest redden op een inzet van Tim Correia (42’).

  Trainer/coach Niek Oosterlee van Ter Leede bracht drie nieuwe krachten in bij aanvang tweede helft. Wellicht mede daardoor lag het initiatief nu bij de Bollenstreekbewoners, die op hun beurt een reeks corners afdwongen. Uit één daarvan schoot nr. 20 Luc de Kruijs kogelhard in, Dion had een flitsreactie in huis ten koste van een volgende hoekschop (54’). WV wankelde even maar herpakte zich, Joost Heij schoot vanuit de draai tegen de paal (57’), Nick Lammers knalde over (58’). Het eerste geel deelde scheidsrechter Remon Tulen uit aan Dirk Hoekstra die Mick onderuit kegelde (60’). Voor de geruststellende uitbreiding van de marge zorgde onze aanvoerder persoonlijk: op aangeven van Jordy Dijkhuizen flitste hij langs zijn tegenstander en joeg de bal in het doel, briljante treffer (3-1, 65’).
  Sterk spelende Oscar Abouseada raakte geblesseerd en moest worden gewisseld voor Timo van Roemburg, Jordy Dijkhuizen zakte een linie. Ook Ter Leede wisselde, de volgens publicaties te vrezen Carolith Fermina, hij wil zich bij profclubs in de kijker spelen, moest naar de kant, Martijn Wooter volgde hem op. De wissel had in zoverre effect dat Ter Leede opnieuw aansluiting vond: de beste Sassenheimse aanvaller Marc de Kruijs zette Dean weg, zijn voorzet werd binnengewerkt door de naar voren gestuurde verdediger Dirk Hoekstra (3-2, 70’).
  Max Dekker kwam voor Joost Heij. En Luc de Kruijs miste de kans van de dag op de gelijkmaker, uit een voorzet van links schoot hij hoog over (74’). Coach Tijs Schipper bracht Lancine Bamba voor moegestreden Mick van Moerkerk en Jordy Kreeberg werd de nieuwe linksachter, Yamiro Macrander verhuisde naar rechts en Dean van Zwieten naar de douche (77’). Nog wat gele kaarten in deze beslissende fase: Max vloerde Van den Steenhoven en Zuid-Hollander Wooter liet ongenoegen blijken jegens de scheids. Lancine Bamba zag zijn schot met enige moeite gekeerd door de Ter Leededoelman. Meer succes had Tim Correia, in stelling gebracht door Jack van Moerkerk maakte hij aan alle onzekerheid een einde door de bal in de verre hoek te schieten (4-2, 86’). Yamiro had de 5-2 kunnen scoren maar onzelfzuchtig speelde hij af.  Van den Ende schepte Lancine, de vrije schop van Ashraf ging net over de lat (89’). Late wissels bij de gasten maar de punten bleven in Amsterdam, wisten we al voordat de uitstekende Remon Tulen voor het einde floot.

  Eerste thuiszege en dat scheelt. We wipten niet alleen over Ter Leede maar passeerden ook DHSC, ARC en Purmersteijn waarmee de negende positie werd bereikt.
  MICK VAN MOERKERK, gedreven spelend, was een plaag voor de Sassenheimse defensie. Met twee fraaie goals onderstreepte de aanvoerder zijn glansrijk optreden: man-of-the-match !

  Volgende wedstrijd: Hollandia uit. De wedstrijd in Hoorn begint zaterdag a.s. om 18.15 uur. Vertrek bus 16 uur Kruislaan bij Jaap Edenhal.

  WV-HEDW : Dion Thomas; Dean van Zwieten (77. Jordy Kreeberg), Nick Lammers, Oscar loerde Abouseada (67. Timo van Roemburg), Yamiro Macrander; Jordy Dijkhuizen, Jack van Moerkerk; Ashraf Azzouz, Tim Correia, Mick van Moerkerk (77. Lancine Bamba); Joost Heij (71. Max Dekker); niet-ingezet : Ruben Zandwijken, Tim de Jong

  Verslag: André Lopes Dias

  met dank aan Marleen Molenaar voor beelden van de doelpunten (zie de links naar X)

  De video-samenvatting:

   

  Het Amsterdamsche Voetbal: Eerste thuiszege van het seizoen voor WV-HEDW

  Site van onze gasten: Eerste thuiswinst Wilhelmina Vooruit bezorgt Ter Leede een domper

  Bollenstreek Omroep: WV-HEDW is effectiever dan Ter Leede in doelpuntrijk duel

  Leidsch Dagblad: reactie trainer Oosterlee (Ter Leede)