• Einde seizoen 2021/2022 WV-HEDW

  29 jun 2022
 • Voorzitter Ronald Nijsen kijkt terug op een bewogen seizoen en blikt vooruit

  WV JO17-1 wint mini Springercup

  Het was een bewogen seizoen. Toch weer een onderbreking door corona rondom de winterstop. Gelukkig zijn de competities dit keer wel afgerond. Zij het in de A-categorie met enige vertraging. Zo speelde de VR2 afgelopen zaterdag 25 juni pas de laatste officiële wedstrijd, bijzonder toch. Op zaterdag 18 juni werd er nog een mini Springercup toernooi gespeeld. Waar er een jaar geleden (in juni 2021 mocht er weer voor het eerst zonder restricties gespeeld worden) nog 37 deelnemende WV-teams meededen, nu bleef de deelname beperkt tot 9 teams. Met dank aan de jeugd die met vier teams meededen. Met als last minute deelnemer JO17-1 die -á la Denemarken bij de EK 1992- er met de titel en beker vandoor ging na een spectaculaire finale tegen JO19-2.

  Geen traditionele slotdag dit keer

  Het zijn waarschijnlijk toch als nasleep van de corona-perikelen en het daardoor lange seizoen toch wat aparte tijden.  We hadden als bestuur eigenlijk op zaterdag 2 juli nog een soort slotdag in de planning. Nog meer Spingercup- en andere wedstrijden en het huldigen van de jubilarissen. We hebben moeten constateren dat dat nu echt niet meer zinvol / gewenst is: de voetbalfut is er wat uit. De jubilarissen vergeten we niet, die zetten we in september in het zonnetje. Beetje een nachtkaars maar so be it, in augustus/september weer volle kracht het nieuwe seizoen in. Er wordt ’s avonds deze week vooral door de jeugd nog wel volle kracht getraind. De kantine is open t/m aanstaande vrijdag 1 juli. Daarna zijn we echt een paar weken gesloten. Zaterdag 1 begint 19 juli al weer te trainen, dan zullen we stap-voor-stap open gaan.

  Voorbereiding nieuwe seizoen

  De grasvelden worden nu klaar gemaakt voor het nieuwe seizoen, ze zijn naar verwachting pas eerste weekend van september weer beschikbaar.  WV heeft ongeveer evenveel teams ingeschreven als afgelopen seizoen. De tendens op het sportpark lijkt dat er eerder meer dan minder teams ingeschreven zijn voor het nieuwe seizoen. Dat betekent weer een hele uitdaging om de komende weken een trainingsschema in elkaar te zetten. Temeer ook daar de aanleg van een nieuwe kunstgrasveld bij TOS Actief door allerlei procedures enige maanden vertraagd is.

  Prestatief een mooi seizoen

  Het was prestatief een erg mooi seizoen voor WV, zowel bij de senioren als de jeugd. Na de winterstop wat mij betreft enigszins overschaduwd door te veel akkefietjes (gestaakte wedstrijden; strafzaken). En erg veel uitgestelde of zelfs niet-gespeelde wedstrijden door onvolledige teams (in meerderheid tegenstanders trouwens). Dat moet anders in het aanstaande seizoen. De teams zijn inmiddels ingeschreven (Luka bedankt), de indelingen volgen de komende weken. Met als eerste de indeling van de Zaterdag 1 in de 4e divisie. Een nieuwe naam voor hoofdklasse. Er zijn nog meer plannen goedgekeurd in het kader van de zgn. ‘voetbalpiramide’. Daarover later meer. Van belang voor aanstaand seizoen, zoals al eerder aangegeven: de res. 3e klasse bij de senioren valt nu onder categorie-B en niet meer -A. Minder strenge regels. We houden op zaterdag nu nog 7 (van de 12) cat-A teams over.

  Rest me iedereen die zijn steentje aan het reilen en zeilen van WV afgelopen seizoen heeft bijgedragen daarvoor enorme dank. Zonder alle medewerkers, trainers en vrijwilligers zou onze mooie club niet draaien. Een uitdaging om dat ook volgend seizoen weer goed op orde te hebben: daar gaan we voor! Voor nu: iedereen mooie vakantie (en veel geduld op Schiphol..) gewenst!

  Ronald Nijsen

  De winnaars van de Springer Cup 2022: JO17-1