• En met 9maal winst op rij win je een plekje in de nacompetitie!

 • 14 april 2024. Zondagavond. Het einde van een uiterst zonnig weekend is daar. Ik zet mij aan de keukentafel en klap de laptop open. Het stormt in mijn hoofd. Flarden van teksten, woorden en gedachtes, ze zijn er allemaal. Er is euforie. Er is een stemmetje doe normaal man! Blijf gefocust. Wat wordt de sfeer van mijn verslag? Hoe krijg ik grip op de storm aan woorden. Er is geen kop. En er is geen staart. Het raast. Dan maar simpel beginnen. Met de feiten? We hebben gewonnen! Met 4-1. Van DIOS. Ik hoor u denken. Alweer? Ja, alweer won zondag 1 zijn wedstrijd. De negende op rij alweer! Gedecideerd. Zeer gedecideerd speelden we in de eerste helft een fel DIOS op een 3-0 achterstand.

  En dat met twee debutanten in de basiself. Want de lijst met blessuregevallen is lang. Al zijn er gelukkig een aantal al echt op de weg terug. Maar het geraamte van de ploeg staat er. Al maanden laat zondag 1 dat zien. Vanmiddag hadden we dus aanvulling nodig. En kregen deze. En hoe! Zo maakten Sebas Dekeukeleire en Jakob Remkes hun basisdebuut voor zondag 1. Normaal spelen ze voor zondag 2. De trotse koploper in de 2e klasse C. Maar graag hielpen zij ons samen met Damian Lakeman (zon2), Brian Duijster (zon2), Sven Valstar (Jo18) en Jaden Hoogland (Jo18) aan een compleet team. Prachtig om te zien dat ook vooral Sven en Jaden naadloos invielen in de tweede helft. Chapeau!

  U wilt natuurlijk weten wie die doelpunten maakten? Nou heel eerlijk das de gewoonte in een verslag. Want de helden moeten worden geëerd. Maar vandaag niet. Vandaag schrijf ik over anderen. Over Mick van de Wijgerd. Keeper van dienst. Hij hield ons op de been toen wij niet zo goed uit de rust kwamen. In de 46” scoorde ze al 3-1. Hoe nou door zeer fel uit de kleedkamer te komen. Terwijl wij in een te laag tempo plichtmatig de tweede helft aanvingen. De 3-0 voorsprong had ons in slaap gesukkeld. Er is echter geen ruimte om te verslappen. Toen daarna de spits van DIOS nog tweemaal oog in oog met Mick kwam te staan was hij de grote winnaar. Katachtig hield hij tweemaal de aansluitingstreffer van het scorebord. Want het waren echt twee 100% kansen.

  Dan rechtsback Jan van Straaten. Elke week groeit hij verder naar absolute topvorm. Behendig. Sterk in het duel. En hij scoorde bijna vandaag. De bal spatte helaas via onderkant lat terug het veld in. Zonde. Roan Mulder was zoals gewoonlijk stoïcijns en neutraliseerde alle gevaar centraal samen met onze captain Freek van der Heide. Jammer dat het erop lijkt dat Freek een mindere eigenschap van Frank de Boer aan het overnemen is. Ik weet zeker dat ie zonder kan. En dan Tom van Riessen, de regisseur op het middenveld. Vaak onzichtbaar maar voor het team van onschatbare waarde. Hij zorgt voor de balans. Zodat Diego van de Bunt Huigen elke week kan excelleren. En zo kan ik doorgaan.

  Dan even kort de doelpunten. In de 13” veroveren we door goed druk te zetten de bal. Dan gaat het snel. Jermaine Verwey gaat er vandoor op de brommer en geeft vanaf rechts Jesse Coffeng de bal op een presenteerblaadje. 1-0. Gelijk erachteraan in de 14” scoren we 2-0. Een foutje centraal achterin bij DIOS. Jakob Remkes onderschept en passt de bal strak en zuiver op Diego van de Bunt Huigen die de bal feilloos binnenschiet. Dan de 40” Jan van Straaten op avontuur. En vindt in de zestien Diego van de Bunt Huigen die genadeloos uithaalt. De bal verdwijnt snoeihard onhoudbaar in de rechter bovenhoek. De 3-1 vlak na rust heeft u al meegekregen en de 4-1 is een eigen doelpunt diep in blessuretijd. Kortom een zeer verdiende overwinning.

  Dan krijgen we de uitslagen van de andere wedstrijden in deze speelronde binnen. Nummer 3 Swift wint van ROAC. Hierdoor kan de nummer 5 ROAC ons niet meer achterhalen. Zo is nacompetitie voor promotie zeker gesteld! En dan koploper Sporting’70. Zij gaan ongenadig hard met 5-0 onderuit bij TABA. En zo staan we vier wedstrijden voor het einde met 47 punten uit 20 wedstrijden in punten in gelijk met de koploper. Ze hebben nog wel een wedstrijd tegoed tegen KDO. Thuis werd deze wedstrijd met moeite door Sporting'70 met 3-3 gelijk gespeeld. En zo vervolgen wij onze reeks van overwinningen. Week voor week. Wedstrijd voor wedstrijd.

  We moeten dus onszelf opnieuw opladen en klaarmaken voor weer een topprestatie. En dat kunnen we. Dat laten we al weken achter elkaar zien. Dus verzorg jezelf. Train volle bak. Liefst ook in de gym. Doe een extra dutje en pak voldoende slaap in de nachten. Want voldoende slaap (>8u) is net als een extra training. Je lichaam hersteld dan veel beter van de inspanningen. Even wat minder alcohol. Lastig! Ik weet er alles van. Maar ga bewust bezig zijn met het slotakkoord van de competitie.

  We zijn aan het jagen. En jagen geeft vanzelf energie. Zeker als we met z’n allen ervoor gaan. Dan is de prooi op een gegeven moment moe. Gaat fouten maken. Dan neemt de stress toe. En elk foutje wordt dan afgestraft. Zijn ze onzeker. Dat krijg je als je je opgejaagd voelt. Dus. Geniet van de week. Train. Rust en we vervolgen zondag de jacht in Aalsmeer…………

  TEAM! ; Mick van der Wijgerd, Jan van Straaten, Freek van der Heide, Roan Mulder, Sebas Dekeukeleire, Tom van Riessen, Jermaine Verwey, Jacob Remkes, Jannes Broekman, Diego van de Bunt Huigen, Jesse Coffeng, Jaden Hoogland, Sven Valstar, Damian Lakeman, Jens Avrap, Lukas Noppert, Brian Duijster, Raymond Lion, Yassir Boudazdaz, Joram Melis

  Onno Swart

  Video-samenvatting van Mr Melis: