• En zo werd 2022 toch nog een heel mooi jaar!

  23 dec 2022
 • Kerstboodschap van voorzitter Ronald Nijsen

  Gelukkig alles veel vrolijker dan een jaar geleden

  Een jaar geleden was ik in de kerstboodschap nog flink sikkeneurig. In 2021 hadden we weer zo’n vervelend corona-jaar achter de rug en we zaten op het moment van schrijven zo net voor de kerst midden in de beperkingen en maatregelen. En dus onzekerheid over de periode erna. Je kunt het je nu bijna niet meer voorstellen. In februari klaarde de corona-lucht gelukkig op en in maart gaf minister Kuipers het signaal “corona-brand meester”. Het smeult nog af en toe maar -afkloppen- nog steeds kan alles in vrijheid gebeuren. Met natuurlijk af en toe wel een prikje tussendoor. Net op tijd konden alle competities hervat worden en dit keer ook in categorie-A  -met hier en daar een doordeweekse wedstrijd- afgemaakt worden. Laten we hopen van verdere narigheid verschoond te blijven (hoewel ik net iets hoor over een flinke griepepidemie). Tot zover het medisch bulletin. Zoals gebruikelijk een korte terugblik op het bijna afgelopen jaar. En graag deel ik wat actuele ontwikkelingen maar ook zorgen met jullie.

  Terugblik 2022

  Voor de senioren-selectieteams bracht 2022 ongekende successen. Het 1e mannen- en vrouwenteam op zaterdag werden beide met een straatlengte voorsprong kampioen en mochten dat (tamelijk uniek toch) op dezelfde dag vieren. Zat-1 speelt nu in de 4e divisie en Vrouwen-1 in de 1e klasse. Waar ze behoorlijk resp. prima presteren. Zondag-1 en Vrouwen-2 bereikten de finale van de competitie die ze allebei helaas op het nippertje verloren. En het in de competitie 22/23 als nieuw team gestarte Onder-23 werd overtuigend kampioen van de 4e divisie en promoveert in de 2e helft van het seizoen dus naar de 3e divisie. En VR1-zondag werd recent zonder puntverlies kampioen van de 4e klasse. Verder ook goede resultaten bij de jeugd. Net zoals bij O23 worden hier 2 of soms zelfs 3 competities gespeeld. Na een boekenonderzoek in voetbal.nl mag ik de volgende kampioenen feliciteren: JO19-1, JO18-1, JO17-2, JO13-1, JO11-3, JO11-4, MO15-1, MO20-1. En JO19-4 en JO16-1 zon staan er prima voor, maar daar is de competitie nog niet klaar. Ik hoop dat ik niemand vergeten ben.

  Aan het van het seizoen 21/22 was er duidelijk een soort “corona-moeheid”. Nog geen Hette Spoelstra jeugdtoernooi, een mager bezet (maar toch weer geslaagd) Internationaal Verbroederingstoernooi en een hele lichte Springercup-versie. Men was even klaar met voetballen, zeker nu iedereen weer lekker op vakantie mocht. Ik vreesde even voor een teruggang in het aantal teams 22/23 t.o.v. 21/22 maar dat viel alles bij elkaar reuze mee gelukkig. Met 107 veld-teams (39 senioren, 8 veteranen en 60 jeugdteams), waarvan 20 vrouwen/meiden, blijft WV één van de grootste verenigingen van Nederland.  Daarnaast hebben we nog 3 zaalvoetbalteams.

  Actuele ontwikkelingen

  Helaas is de aanleg van een nieuw kunstgrasveld bij TOS-Actief -gepland voor afgelopen zomer- door procedureel gedoe- vertraagd. Waardoor de schaarse trainingsruimte wederom op het zelfde aantal (12) kunstgrasvelden verdeeld moest worden. Gelukkig zal dat nieuwe veld de komende maanden wel aangelegd worden, waardoor er volgend seizoen iets meer ruimte komt. Over nieuw kunstgras bij WV zelf wordt voortdurend met de gemeente gesproken maar er is helaas nog geen goed nieuws te melden. Parkeren op het sportpark is en blijft een kleine ramp. Vanaf eind februari zal op het parkeerterrein bij de Jaap Edenbaan tussen 9 en 19 uur 3,50 per uur betaald moeten worden (tussen 19 en 9 uur gratis). Geen spectaculaire wijzigingen in onze accommodatie hoewel die door herindeling wel veel efficiënter gebruikt kan worden. En alle douches zijn nu warm (toch?). In voorbereiding: aanleg extra zonnepanelen en plaatsen nieuwe boiler. Gelukkig heeft WV nog een 3 jaar doorlopend energiecontract (afgesloten in december 2021 nog voor de echte pieken in de markt) maar we zullen er alles aan doen verder te verduurzamen / bezuinigen. Verder werken we aan plannen voor een kleine tribune op het hoofdveld: daarover meer in de ALV 30 januari. Nog een zeer verheugende ontwikkeling. Een aantal oer-WV’ers met een eigen onderneming hebben zich verenigd  in “Blue Steel” met als doel WV moreel maar vooral ook financieel te ondersteunen. Zeer gewaardeerd! Daarnaast hebben zich recent ook van buitenaf een aantal sponsors gemeld, goeie ontwikkeling! En natuurlijk hebben we al de zeer gewaardeerde Club van (meer dan) 100!

  Zorgen

  Helaas heb ik er wel een paar die ik met jullie wil delen.

  • WV is de afgelopen maanden geconfronteerd met veel meer strafzaken (gestaakte wedstrijden, niet opkomen etc.) dan voorheen. Zeer, zeer ongewenst. Hoewel ook andere clubs hier last van hebben (kortere lontjes post-corona lijkt het) past dit niet bij wat WV wil zijn. We zullen hier dan ook op acteren en waar nodig stevig ingrijpen.
  • Beheer van spullen blijft redelijk dramatisch. Ballen verdwijnen bijv. met grote regelmaat. Maar soms zelfs ook tenues. Lastig hier wat aan te doen anders dan (hierbij) een beroep op verantwoordelijkheidsgevoel te doen. We zoeken nog naar een “beheerder” die hier tijdens trainingstijden toezicht op houdt.
  • Het kost sommige teams soms wel erg veel moeite (ondanks veel spelers op de lijst) voldoende spelers in het veld te krijgen. Met veel verzoeken tot verschuiven van wedstrijden als gevolg. In combinatie met soms onhandige en erg late planning van de KNVB levert dit voor onze zeer gewaardeerde wedstrijdsecretarissen Han (op zaterdag) en Yassir (zondag) een wekelijks zeer uitdagende klus op. Help hen zo veel mogelijk alsjeblieft!
  • Bij de meesten al wel bekend: onze zeer gewaardeerde super-WV’er en vice-voorzitter Hette Spoelstra stopt per 1 januari met de meeste van zijn WV-activiteiten (“er is meer in het leven”). Hette, nu al enorm bedankt. Het echte afscheid in de maand januari bij verschillende gelegenheden. Zorg: opvolging Hette in het bestuur. We zijn aan het zoeken maar als je dit leest en denkt: wellicht iets voor mij, laat het me even weten (het is best gezellig hoor in het bestuur).
  • Het zal jullie niet ontgaan zijn: alles wordt veel duurder. Zo ook de inkoop van WV. Zo meende Heineken de inkoopprijs van bier met 10,7% te moeten verhogen (en daar moesten we nog blij mee zijn). We ontkomen er dan helaas ook niet aan de bierprijs in de kantine vanaf 1 januari te verhogen.

  Ik weet er nog wel een paar maar dit zijn de belangrijkste. Maar even voor de goede orde. Best vrij vaak een hoop gedoe en geregel maar ik ben en blijf erg trots voorzitter van deze prachtige club te zijn!

  Agenda

  De volgende evenementen (voor in de agenda) staan op korte termijn gepland:

  • Woensdag 28 december kerstklaverjassen in de kantine, aanvang 13 u.
  • Zaterdag 7 januari: “Olieballentoernooi” (voorheen winterspringer-cup) vanaf 12.30 u. Opgeven bij Gianni/Joris via aanvoerdersapps. Vanaf 16 u Nieuwjaarsreceptie.
  • Weekend 14 en 15 januari: WV Wintermeidentoernooi.
  • Maandag 30 januari 20.15 de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering (ALV). De agenda hiervoor zal begin januari op de site gepubliceerd worden.

  Vanaf vrijdag 23 december is de WV-accommodatie (behalve voor kerstklaverjassen) even echt dicht. In de eerste week van januari kan er op dinsdag en donderdag getraind worden. Vanaf 9 januari weer business as usual.

   

  Ten slotte

  Wederom alle WV’ers grote dank voor jullie betrokkenheid en enthousiasme. Speciale dank aan iedereen die WV op welke manier ook afgelopen jaar gediend of gesteund heeft, of gewoon een goed hart heeft toegedragen. En: we blijven op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die een steentje bij willen dragen (voorzitter@wvhedw.nl).

  Ik wens jullie allen namens het bestuur gezellige feestdagen toe.  En natuurlijk een mooi en bovenal gezond 2023!

  Ronald Nijsen, voorzitter