• Energiek Gelijkspel JO9-5

  12 nov 2021
 • Na de nipte verliesbeurt tegen het 4e van De Dijk wachtte nu het 5e, thuis op WV Sportpark.

  Met de frustratie nog in het hoofd ging WV furieus van start met ultra hoge pressing. Aan beide kanten werd veel balverlies geleden - een woeste kluwen rondom de bal golfde over het veld. Reddingen van keepers (Julian Sardjoe!) en iets te enthousiaste vuurpijlen van schoten: het eerste kwart eindigde doelpuntloos.

  In dit soort chaotische wedstrijden tussen gelijkwaardige teams is geluk een enorme factor. Ditmaal had De Dijk het geluk kort na start 2e kwart mee: 0-1 uit een mazzeltje.

  WV liet zich echter niet van de wijs brengen - kort na de De Dijk's openingsgoal ontving vrijlopende Xavier op rand van het strafschopgebied de bal en schoot 'm onberispelijk langs de keeper.

  Nu ontvlamde de wedstrijd pas echt, prachtige duels, sprints en schoten van beide kanten. Op de 1-2 van De Dijk antwoordde Alan namens WV met een afstandsschot uit de loop de kruising in: 2-2.

  De vreugde was groot toen Lucas met een doordouw goal de voorsprong op het bord zette, 3-2, maar De Dijk reageerde snel en trok de stand weer gelijk, 3-3.

  Het spel bleef golven, met Olivier die werkelijk overal een been tussen kreeg, professionele interventies van Alan, rushes naar voren van Nout en Julian Stoop (later van positie geruild met keeper Julian Sardjoe), en balvastheid van Loek. Van gedachten om voor het gelijkspel te gaan bleek niets - er werd keihard voor de overwinning gegaan.

  Met nog een paar minuten te gaan werd Xavier weer gevonden - hij ontving de bal, sprinte ermee richting goal, hield twee verdedigers op afstand en scoorde in de korte hoek: 4-3.

  Nu begon vermoeidheid een rol te spelen en uiteindelijk bleek WV niet in staat de voorsprong te behouden. Met nog een minuut op de klok viel de 4-4.

  Diep in de extra tijd ging Xavier all-in in zijn poging om de bal te veroveren en kreeg 'm tegen zijn hoofd geschoten. De scheids floot hierop de wedstrijd af voor een door beide teams zwaarbevochten gelijkspel: 4-4.