• Er gaat meer GOED dan FOUT

  10 okt 2021
 • Vanmiddag speelde #WVzon1 de derde wedstrijd van de competitie. CTO’70 uit Duivendrecht kwam op visite. Een jonge ploeg die in de beker prima had gepresteerd. In de competitie een wedstrijd ruim had gewonnen maar ook tegen een onnodige nederlaag was aangelopen. Kortom genoeg om op scherp te staan als WV, zeker na het midweekse gevecht met zichzelf op donderdag. Maar laten we het vooral van de positieve kant bekijken. We zijn ten slotte al over zoveel zaken negatief in het mooie Nederland.

  Er werd namelijk hard gewerkt. En zoals vaker bij een jonge ploeg was het erg wisselvallig. Je vraagt je af hoe het soms werkt in het hoofd van een willekeurige adolescent? Ze zitten dan vaak inmiddels een jaar of 12 op voetbal en een bal aannemen binnenkant voet moet dan toch een soort routinematige reflex zijn? En toch lukt het keer op keer niet. Natuurlijk doet de tegenstander z’n best om de bal af te pakken. Maar toch, je vraagt het je af. Ook de tegenstander had dezelfde euvels. Net als de scheidsrechter deze middag. Al doet hij het voornamelijk met z’n fluit. Allemaal deden ze hun best. Maar dat was vaak niet goed genoeg om het publiek in vervoering te brengen.

  Inmiddels was het in de 25e minuut overigens 0-1 geworden nadat een collectief falen goed werd afgestraft door CTO’70. Coach Joram Melis had het in de 32e minuut wel gezien. Hij had er schoon genoeg van. Een dubbele wissel moest de ommekeer brengen. Gelukkig bleef WV hard werken. Echt niks op aan te merken. Echter als een scout van de naburige atletiekvereniging AV’23 was komen kijken had ie meerdere talenten kunnen scouten.

  Maar ja, we zijn een voetbalteam…….. Gelukkig was er een hoop publiek dat de ploeg een hart onder de riem bleef steken door enthousiast te juichen. Ook het volhardend harde werken blijft. Gelukkig maar anders had Tom van Riessen in de 35e minuut nooit die loopactie gemaakt die Jack Pieters op de juiste waarde schatte. Een geslaagde pass verder loopt Tom ineens alleen op de keeper af en schiet zeer beheerst de 1-1 tegen de touwen. In de rust analyseren meerdere ouwe mannen de 1e helft langs de lijn. Conclusie; het was beter dan de 1e helft afgelopen donderdag! En ook u weet wat de uitslag van donderdag was.

  De 2e helft brengt spanning. Het publiek wordt echt vermaakt. Door de fouten over en weer. Door de scheidsrechter die hierin meegaat. Door het harde werken. Als alle jongeren in Nederland zo een arbeidsethos aan de dag leggen dan is er hoop voor de toekomst van onze natie. En zo af en toe voetbalden ze. Want dat kunnen we meer dan. Zoals in de 58e minuut bijvoorbeeld. Tom van Riessen wordt diep gestuurd over rechts. Hij verliest het sprintduel maar zet goed druk en herovert de bal. Uit een lastig positie geeft hij perfect voor op het voorhoofd van Max Swart. De bal stuitert perfect van zijn hoofd langs de keeper in het doel; 2-1. Gelukkig was het een hoge voorzet op het hoofd want de aannames waren duidelijk minder bij de meesten van WV vandaag.

  In de 86e minuut gooit WV de wedstrijd in het slot door de 3-1 op het scorebord te krijgen. Till Konczak snijdt door de verdediging en is oog in oog met de keeper niet zelfzuchtig. Hij legt breed op meegelopen Max Swart die de bal simpel binnentikt. In de slotfase gaat het dan nog bijna fout. WV speelde inmiddels met 10 man door een blessure. En CTO’70 zocht een punt. Teveel vocale focus op de scheids bij een discutabele beslissing, een slimme snelle spelhervatting van CTO’70 en het was in enen 3-2 in de blessuretijd. Omdat het spel meerdere keren had stilgelegen trok de scheids ruim tijd bij. Met ja, u begrijpt het al, met hard werken trok WV de overwinning over de streep!

  Tijd voor een kleine evaluatie nu de teller dit seizoen inmiddels op 6 officiële wedstrijden staat. Deze 6 wedstrijden won #WVzon1 allemaal. In de beker met vooral mooi samenspel tegen hoger spelende teams. In de competitie tot nu toe met hard werken en bij vlagen het spel wat er op de trainingen wel zichtbaar is. Maar statistisch in cijfers is het gewoon goed: 6 gespeeld 6 overwinningen met een doelsaldo van 23 voor en slechts 7 tegen!

  En tuurlijk is er van alles op aan te merken. Van langs de kant. Ze weten het gerust van zichzelf. Want ook al is alles vloeibaar in het hoofd van een adolescent, ze weten dondersgoed dat ze beter kunnen. En willen. Daarom trainen ze allemaal hard en gedisciplineerd. Om dit seizoen tot een succes maken. Als team want een spits kan alleen de gevierde man zijn als het team achterin de boel onder controle heeft. Daarom vandaag is het hele TEAM, the Man of the Match.

  Komende donderdag speelt #WVzon1 voor de beker thuis om 20:30u tegen 1e klasser DSOV. Het team kan de steun van het publiek goed gebruiken. Komt ALLEN!


  WV-HEDW : Mick van de Wijgerd; Mouaad Boudinar (Lukas Noppert); Ivar de Vries; Jack Pieters; Nigel Letterboom (Jemairo Wondel) ; Roan Rijkers (Jesse Coffeng); Jannes Broekman; Kai de Geus (Milan Bieshaar); Gil Gilberto (Till Konczak); Tom van Riessen; Max Swart; niet ingezet; Mike Cleintuar; Andries van der Groen

  Verslag: Onno Swart

   

  Op Het Amsterdamsche Voetbal: Ook WV-HEDW zondag boekt derde zege op rij