• Forum Sport – WV-HEDW 1 - 1 (10 mei 2022)

  11 mei 2022
 • De thuisclub had alle belang bij een goed resultaat met oog op de stand in de derde periode. Maar WV deed zoals dat heet zijn sportieve plicht en ging voluit. Met de uitslag konden na afloop, gezien het spelbeeld, beide partijen vrede hebben.

  Niet bepaald sfeervol, zo’n midweekse ontmoeting, althans: Voorburg was niet uitgelopen om de kampioenen te zien. Maar respect was er wel want de Forumspelers vormden een erehaag toen onze spelers in het rood gekleed het veld betraden. In ons team bekleedde Jack van Moerkerk de linksachterpositie, Tim van der Meulen was rechtsachter en Damien de Vegt zou de negentig minuten volmaken als spits.
  Op het oog een gelijkopgaande strijd al was er veel meer druk op het doel van Forum Sport. Zoals na 2 minuten, Tim van der Meulen lanceerde Ashraf Azzouz die doelman Van Look tot de eerste redding noodzaakte. Voor een schot van afstand door Kick van Aelst had de man onder de Voorburgse lat twee keer grijpen nodig (13’). Tim Correia zocht het doel te hoog na een mooie combinatie Ashraf-Roy-Damien (23’). Na een overtreding van Steven Knijnenburg mocht nr. 10 El Marid op een mooie plek aanleggen, maar Matthijs kon de bal eenvoudig oprapen (29’). De gevaarlijkste actie aan thuisclubkant leverde nr. 6 Du Chatinier maar hij besloot zijn solo door voorlangs te schieten. Jack schoot over op aangeven van zijn broer. In de slotminuten wat corners voor WV, deden we niets mee, integendeel, Tim van der Meulen kon nr. 12 Maximiliano do Sacramento Castro slechts ten koste van geel stuiten toen de Voorburger leek uit te breken. Op slag van rust redde Matthijs Kuiper toen dezelfde speler met de lange naam vanaf de zijkant leek te kunnen scoren.

  De tweede helft zou wat rumoeriger verlopen. Doelpogingen van Tim Correia en Damien en een vrije schop op een kansrijke plek, genomen door Tim C. en door de doelman onschadelijk gemaakt (57’). Scheidsrechter David Vriesenga (excuus voor verkeerde naam in voorbeschouwing) zag na 61 minuten hands toen Nick Lammers een voorzet van nr. 11 Saurwalt afweerde, penalty (en geel voor Kick wegens protesteren). El Marid achter de bal, Matthijs Kuiper dook in de goede hoek. WV ook maar een penalty dacht de leidsman toen nr. 5 Ploemen de doorbrekende Roy te vergaand hinderde. Tumult met rood voor de overtreder en ook rood voor de Forumcoach. Toen Zuid-Hollandse gemoederen niet bedaarden verliet het arbitraal trio het veld.
  Gelukkig hoeven we niet voor een kwartwedstrijd terug te komen want na vijf minuten werd de strijd hervat met een stafschop: Damien schoot onhoudbaar raak (0-1, 72’). De weinige meegereisde supporters konden slechts kort van de voorsprong genieten want na 78 minuten wist Saurwalt een door nr. 15 Scholten genomen vrije schop in te koppen (1-1). In de slotfase gingen de tien man van Forum sport uitdrukkelijk voor de winst maar na een door nr.9 Goedbloed naastgekopte corner klonk het eindsignaal.
  Forum Sport behield de beste positie in de derde periode, wij zagen nr. 2 Voorschoten naderen tot op zestien punten wat niet echt verontrust.
  De terugreis duurde lang genoeg om tot aanwijzing van een man-of-the-match te komen: JACK VAN MOERKERK had als opdracht vanaf de linksachterplek de linkerkant te bestrijken en verrichtte die rol uitstekend.

  Zaterdag a.s. reizen we opnieuw in zuid-westelijke richting, nu voor een bezoek aan Wateringen. De wedstrijd tegen VELO begint 14.30 uur en al zijn we dan kampioen, supporters altijd welkom. Vertrek bus 12.00 uur Kruislaan/Jaap Edenhal.

  WV-HEDW : Matthijs Kuiper; Tim van der Meulen, Nick Lammers (81. Roan Mulder), Steven Knijnenburg, Jack van Moerkerk; Kick van Aelst, Ashraf Azzouz (59. Jordy Dijkhuizen) ; Roy van Essen, Tim Correia, Mick van Moerkerk; Damien de Vegt; niet-ingezet : Jesse Haak, Sureyo Macrander, Oscar Abouseada

  Verslag: André Lopes Dias

   

  Op Haaglanden Voetbal: Forum Sport weer gelijk tegen kampioen WV-HEDW (bovenstaande foto ontleend aan deze site)

  Op Het Amsterdamsche Voetbal: Gelijkspel voor WV-HEDW tegen Forum Sport

  Erehaag spelers Forum Sport voor de kampioen (YouTube)