• Gezocht: ambitieuze trainers voor het 1e en 2e vrouwenteam van WV-HEDW

 • WV-HEDW heeft een bloeiende vrouwenafdeling. Met ambities voor de twee selectieteams: het 1e en 2e vrouwenteam op zaterdag. Uitkomend in resp. de 1e en 2e klasse. Voor beide teams wordt voor het komend seizoen een trainer/coach gezocht.

  WV-HEDW uit Amsterdam is met 2050 leden en 106 teams één van de grootste clubs van Nederland. Qua senioren/veteranen is WV-HEDW met 26 teams zelfs de allergrootste club van Nederland. De club biedt ruimte voor zowel prestatie- als breedte-voetbal. Waarbij gezelligheid en sportiviteit belangrijke waarden zijn.

  Ruim 20 jaar geleden is WV begonnen met meisjes-voetbal. Vanaf het begin heeft het bestuur van WV veel aandacht gegeven aan de groei van het vrouwenvoetbal. Dat is goed gelukt: de vrouwelijke tak van WV telt inmiddels bijna 400 leden. Er zijn 7 senioren-teams, 1 veteranenteam en 12 jeugdteams. Ook hier combineert WV zowel bij de senioren als de jeugd prestatievoetbal met recreatievoetbal. Het 1e en 2e elftal op zaterdag hebben een selectie-status. Dat wil zeggen dat alle randvoorwaarden aanwezig zijn om zo goed mogelijk te presteren. Waardoor het voor de technische  erg prettig werken is.

  Het 1e vrouwenteam speelt inmiddels 1e klasse. Na een kampioenschap van de 2e klasse in het seizoen 2021/2022 werd vorig seizoen een prima 4e plaats in de 1e klasse behaald met verzorgd voetbal. Door een aantal blessures gaat het dit seizoen iets lastiger maar nog steeds is het team een volwaardige, attractief voetbal spelende 1e klasser. Met de ambitie minimaal dit niveau te behouden, maar zeker op termijn ook hoofdklasser te willen/kunnen worden. Het team bestaat uit een mix van (oorspronkelijk) eigen jeugd en instroom van buiten.

  Het 2e team is een jong team dat voor een groot deel uit spelers vanuit de WV-jeugd bestaat. Afgelopen seizoen promoveerde het team vanuit de 3e naar de 2e klasse door na een sterke eindspint de nacompetitie te behalen en die ook te winnen. Het team had een lastige start in de 2e klasse met veel 1e elftalteams maar heeft zich de laatste wedstrijden uitstekend hersteld.

  Met de huidige trainers van zowel VR1 als VR2 was -na een succesvolle vrij lange periode- afgesproken dat dit seizoen het laatste zou zijn. We zijn dus op zoek naar een trainer voor zowel het 1e als het 2e vrouwenteam.

   De gezochte trainers voldoen zo veel mogelijk aan het volgende profiel:

  • Ambitieus binnen de kaders van de club
  • In bezit UEFA-C
  • Relevante ervaring, bij voorkeur in vrouwenvoetbal
  • Communicatief eerlijk en duidelijk, ook bij het brengen van “slecht nieuws”
  • Het vermogen prestaties en plezier aan elkaar te koppelen
  • Een duidelijke visie op voetbaltechnisch en -tactisch gebied
  • Gevarieerde, moderne oefenstof
  • Vermogen zowel in als boven de groep te staan
  • Doorstroming vanuit de jeugd naar de selectieteams stimuleren

  Voor genoemde posities is uiteraard een adequate vergoeding beschikbaar in overeenstemming met het niveau (VR1 of VR2) en relevante ervaring.

  Sollicitaties kunnen via mail gestuurd worden naar Ronald Nijsen (voorzitter@wvhedw.nl).