• Grenzen verleggen!

  23 jan 2021
 • Het was al weer de tweede voetbalweek na de winterstop in een bizarre periode waarin we allemaal zitten.
  En de reporter van dienst dacht dat het wel weer eens tijd was voor een teken van leven na een veel te lange radiostilte.
  Dus een verslag!

  Alle voetballers (m/j)) snakken naar het echt werk, het spelen van wedstrijden waarbij de uitkomst ongewis is. In dat licht stond vandaag een heus experiment en gelijk een topper op de agenda. Onze MO13-1 is het hele seizoen al op dreef en was het vuur nog niet echt aan de schenen gelegd dit jaar. De jongens van JO11-1 maken tot nu toe een grillig seizoen door. Grote uitschieters werden afgewisseld met wedstrijden waarin het niet echt lekker liep maar dat er potentie zit in dit team weten inmiddels alle vaste volgers.
  De achilleshiel zit eigenlijk altijd in de eerste helft.
  Nieuw voor de jongens was vandaag het spelen op een groot veld, het fenomeen buitenspel en de 'ingooi' (...).
  Onze jongens kwamen met gespannen koppies naar de club. De hele week was er al gesproken over deze wedstrijd. Er werd gericht getraind op het afleggen van grotere afstanden en het feit dat de bal het werk moest gaan doen.
  Daarbij was er ontzag voor de tegenstander, het meidenteam van de 013-1 genoot respect, dat was duidelijk.
  Omdat er 11 tegen 11 gespeeld werd kregen we vandaag hulp van Hugo, Hamza, Deniscan & Ole, super!

  Na de laatste tactische tips van trainer Raphael, onder een fraai zonnetje, werd er afgetrapt. Niet lang daarna stonden onze jongens flink met de rug tegen de muur. De meiden wervelden de eerste 5 minuten over het veld en je zag de vertwijfeling bij onze 011-1. Toch snel daarna zagen de jongens het licht en waren daar plots weer de welbekende combinaties. Al overspelend stak de 011 het veld over en bereikten de jongens voor het 1st het doel aan de verre verre overzijde. Het werd gelijk een doelpunt na een halve omhaal van Ghoufraine.
  De jongens hadden vervolgens de smaak te pakken en na goed doorzetten scoorde Emin na een scrimmage. Nu was er vertwijfeling bij onze WV-meiden. Dit hadden ze nog niet eerder meegemaakt. De meiden herpakten zich, stroopten de mouwen op maar voordat ze het in de gaten hadden scoorde gelegenheidsspits Hugo na een messcherpe counter. De 011 nam keepster Teuntje flink onder vuur maar de ene prachtige redding na de andere hield de meiden in de wedstrijd. Vlak voor rust viel toch de 0-4 na een aanval over vele schijven (en op randje van buitenspel) en was de blijdschap enorm, niet in de laatste plaats omdat de scheids voor de rust floot. Even op adem komen!

  De meiden benutten de rust voor een peptalk en wat tactische aanpassingen. Bovendien gooiden de meiden de schroom van zich af en gingen de mouwen nog wat verder omhoog. Het grote veld eiste inmiddels behoorlijk zijn tol voor de jongens. Met hernieuwde energie bleven de meiden jagen en dat resulteerde als snel in de eerste grote kansen voor de MO13. Lyn schoot vervolgens de hatelijk nul van het scorebord. Een vrije trap van Sara van een meter of 25 meter vloog bijna de kruising in ware het niet dat Salvador er nog een vinger tegenaan kreeg. De verdediging van de 011 piepte en kraakte hevig en af en toe lukte het de jongens nog wel van zich af te bijten en wat kansjes te creëren. Teuntje bleek echter een te grote sta-in-de-weg. Sepp en Kiara vochten mooie duels uit en Linde heerste soeverein in het centrum en het was wachten op de aansluitingstreffer. van de meiden Die kwam uiteindelijk via de voet van andermaal Lyn. En toen was dit mooie en sportieve voetbalgevecht ten einde. Het was dus duidelijk een wedstrijd met twee gezichten.
  Beide coaches waren dik tevreden en ook spelers & speelsters konden dit zijn.

  Duidelijk mag zijn, deze pot verdiende publiek, wat natuurlijk niet kan in deze barre tijden.
  Maar nu heeft u toch een beeld. Pure reclame voor jeugdvoetbal. Sportief, respectvol maar wel lekker fel maar fair.
  Hopelijk doen we het nog eens over maar dan wellicht met u langs de lijn.
  Tot dan en houdt vol!

  PS: speciaal voor onze jongens nog wat huiswerk 😉
  Kijk maar snel op deze link

  Melle