• GRETIG, GEDISCIPLINEERD, GENADELOOS

 • Zaterdag 18 Maart 2023, WV Sportpark

  Er was enorme gretigheid bij het vijfde voor eindelijk weer eens een wedstrijd na een lange periode lege zaterdagen. En de wedstrijd tegen IJburg zou de eerste krachtmeting zijn sinds er op de maandagen formatietraining onder leiding van Jet wordt gegeven. Dat heeft IJburg geweten: Als een troep hongerige leeuwenwelpen wierp het vijfde zich op de tegenstander, gesterkt door een zeer innovatieve tactiek (foto).

  De Jet-training bleek duidelijk zijn vruchten af te werpen – het was een continue reeks driehoekjes, crosspasses en brede voorzetten tussen de spelers. Met hoogtepunten in doelpunten, in de verdediging, met weergaloze reddingen en ware toverballen.

  Verné beroofde tegenstanders van de ene kans na de andere en zette aanvallen op; Nout met ingrepen en diagonale rushes over het veld; zowel Loek als Lucas zeer opvallend met én hun effectieve dribbels én uitstekend samenspel én goals; Alan met een trio van afstandsgoals: een keiharde panenka vrije trap, een goal vanaf de middenlijn, en een booggoal vanaf de eigen (!) 16; Julian “Stoopelaar” met snoeiharde goals via de paal; en vandaag telde WV niet een maar twee Haalands in Lucas en Xavier die ieder 5 (!) keer scoorden.

  Speciale vermelding verdient de van een polsbreuk teruggekeerde keeper Julian Sardjoe die alleen maar beter lijkt geworden van 6 weken gedwongen rust: meermaals succesvol gestrekt naar de hoek, op de juiste momenten uitkomen om schoten te smoren, geweldige hervattingen, en een waanzinnig driestopper binnen een paar tellen: schot, rebound, rebound twee - maar geen goal.

  Andere speciale vermelding vandaag voor het samenspel en de teamspirit: er werd ongelofelijk gedisciplineerd drukgezet, veroverd, vrijgelopen, gepassed, aangemoedigd en gecoached. IJburg werd van het spreekwoordelijke kastje naar de muur gespeeld. WV was genadeloos, maar bleef respectvol naar de tegenstander.

  IJburg was niet slecht vandaag, maar simpelweg niet opgewassen tegen de blauwe machine.

  WV-HEDW JO10-5: 17
  AFC IJburg JO10-4: 6

  Spelers: Nout Dekker, Verné Doek, Loek Geleijnse, Lucas Glastra van Loon, Alan Kleijn, Julian Sardjoe, Julian Stoop, Xavier van Wijk.

  Coach: Jet Gorter & René Glastra van Loon

  Mascottes: Benjamin Sardjoe, Maas Stekelenburg, Jane van Wijk, Cleo Barwari, Fiene Geleijnse