• Het nieuwe trainingsschema en meer...

  20 aug 2021
 • Start van de trainingen

  Veel teams zijn inmiddels begonnen met trainen. Dat gebeurde tot nu toe een beetje uit losse pols en dat kon ook nog wel. Vanaf maandag 23 augustus trainen we volgens het nieuwe trainingsschema.

  Opgelet: dit is een eerste versie van werk in uitvoering. De eerste paar weken zijn steevast allerlei aanpassingennodig – dat is onontkoombaar bij zo’n enorme puzzel. Houd daar ajb rekening mee. 

  We hopen dat vanaf maandag 23 augustus álle teams weer gaan trainen.

  • Een aantal teams zal het nog even zonder vaste trainer moeten zien te rooien. We roepen ouders van die teams op om deze periode even op te vangen om een goede start te kunnen maken. Ons technische staf heeft kant-en-klare trainingen liggen die je zo kunt uitvoeren – en even beginnen met wat partijvormen is (wat de spelers betreft) altijd goed.
  • De maandag-circuittraining (breedteteams Jo9 t/m Jo11 en Mo9 t/m Mo13) start vanaf maandag 30 augustus.
  • De circuittraining van Coerver (woensdagmiddag) start op woensdag 1 september, uitgezonderd voor de mini’s; die draaien vanaf woensdag 8 september mee in het circuit. De Coervertraining is bedoeld voor alle breedteteams (jongens en meiden) van Onder 9 tot en met Onder 12 en is verdeeld in drie ronden: om 14.45 de mini’s, om 16.00 uur de Onder 9 en Onder 10, om 17.15 uur de Onder 11 en Onder 12. Teamleiders krijgen over deze indeling ook nog afzonderlijk bericht.
  • Voor de circuittrainingen geldt: de indeling waarmee we starten kan beslist nog wijzigen. Zodra ook het Ajaxcircuit weer van start gaat (junioren van Ajax die onder begeleiding training geven aan onze pupillen), komt er een roulatieschema waarin om de vier weken van circuit geruild wordt. 

  Opening van het seizoen

  • In het weekend van 28 en 29 augustus openen we samen het seizoen. De meeste teams spelen dan een onderlinge oefenwedstrijd  - vooruit: nog één keer. De teams tot en met de Onder 13 doen dat op zaterdagochtend, de teams vanaf de Onder 14 op zondagochtend – het vertrouwde recept dus. 
  • De ouders rond deze teams vragen we die ochtend om voor één keer allemáál te komen om met elkaar kennis te maken en afspraken te maken over het verdelen van de teamtaken (teamleider, coach, scheidsrechter, bardienst enz.). Aan teams die in dat weekend geen (onderlinge) thuiswedstrijd spelen vragen we de afspraken op een andere manier te maken en die aan de vaste contactpersoon in het jeugdbestuur door te geven.
  • De mini’s starten het seizoen op zaterdag 4 september met hun eerste onderlinge wedstrijdjes. Aanvang is 08.30 uur. U krijgt daar uiteraard ook nog afzonderlijk bericht over. 
  • Of en wanneer precies jouw team op 28/29 augustus een onderlinge oefenwedstrijd speelt, hoor je uiterlijk woensdag 25 augustus. Heeft je team zelf al een wedstrijd geregeld en dat nog niet doorgegeven? Laat het ons weten!

  Start competitie en beker

  Voor alle teams start in het weekend van 4 en 5 september de competitie of de beker. Teams in de A-categorie (zie hieronder) starten het seizoen met drie bekerwedstrijden. In de B-categorie spelen de Jo13 t/m Jo15 hun eerste bekerwedstrijd op 22 of 23 oktober; zij starten op 4-5 september met de competitie, die gedurende het seizoen tweemaal opnieuw op gelijke sterkte zal worden ingedeeld – je speelt daar dus, anders dan voorgaande jaren, drie competities in plaats van twee. De Onder 16-Onder 19 teams spelen eerst een competitie van zeven ronden (die wordt ‘beker’ genoemd: zo kun je het ook noemen natuurlijk) en daarna een competitie van achttien ronden. 

  • Teams in de A-categorie zijn dit seizoen: Jo13-1, Jo13-2, Jo13-3, Jo14-1 zat, Jo15-1 zat, Jo15-1 zon, Jo16-1 zat, Jo17-1 zat, Jo18-1, Jo19-1 zat. Alle andere teams vallen onder de B-categorie (en tot en met de Onder 12 is sowieso nog geen sprake van een A- en B-categorie). Voor wie zich afvraagt wat dat dan te betekenen heeft, die A-categorie: de regels daar zijn iets strikter – o.m. niet doorwisselen, geen tijdstraffen maar gele en rode kaarten met geldboete (dus rugnummers verplicht), verplaatsen van wedstrijden niet toegestaan, omheind veld verplicht (daarom spelen deze teams altijd op kunstgras), en na 15 juni geen overschrijvingen meer naar een andere club. 
  • De meidenteams bij de junioren beginnen met drie bekerwedstrijden en spelen daarna een najaars- en een voorjaarscompetitie. En let op: de Mo15-1, Mo15-2 en Mo17-1 zondag (de nieuwe naam van wat we ‘vroeger’ de Mo17-2 zouden noemen) spelen vanaf dit seizoen hun thuiswedstrijden op zondag – net zoals de jongens dat doen zodra ze 13 (= Onder 14) worden. Uitwedstrijden zullen voor de Mo15-1 en Mo15-2 wel op zaterdag zijn; voor de Mo17-1 zondag zijn ook uitwedstrijden gewoon op zondag. De bekerwedstrijden voor dat team kunnen dan weer wél op zaterdag zijn, omdat in de beker (alleen in de eerste drie speelweekenden dus) de zaterdag- en zondagafdelingen gemengd worden en de thuisploeg dan de wedstrijddag bepaalt. 
  • De jongste teams (Onder 8 t/m Onder 12), jongens én meiden, spelen géén bekerwedstrijden – die is er niet voor deze leeftijdsgroep. Deze teams spelen, en dat is nieuw, vier ronden competitie (vorig seizoen nog drie), waarbij elke nieuwe competitie zoveel mogelijk op sterkte wordt heringedeeld.
  • Wie alle speelweekenden nu al in de agenda wil noteren: zie de speeldagenkalender van de KNVB in onze regio (West I). In die kalender ontbreken (foutje van de KNVB) de meiden-juniorenteams. Zij spelen het schema in de derde kolom (datumkolom niet meerekenen), zoals gezegd met eerst drie bekerwedstrijden en dan twee ronden competitie.
  • De mini’s starten met hun onderlinge wedstrijden dus op zaterdag 4 september. Voor hen is dat de eerste activiteit op de club; de circuittraining voor mini’s begint op woensdag 8 september.

  Maar… dus… hoe zit dat dan precies met mijn team?

  We hebben dit seizoen 59 jeugdteams. Voor elk team is de situatie net weer even anders (wel of niet in circuit, eigen trainer en al begonnen of nog geen trainer en nog niet begonnen: enzovoort). 

  • Voor teams die al begonnen zijn met trainen: let op, vanaf maandag volgen we dus het nieuwe trainingsschema.
  • Teams die nog niet gestart zijn: in de meeste gevallen neemt de trainer contact op om te melden dat er weer getraind gaat worden. 
  • Teams die nog zonder trainer zitten: zij kunnen alvast op eigen gelegenheid trainen in de tijden van het nieuwe trainingsschema. Met deze teams zijn we in overleg met ouders (of proberen dat te organiseren) hoe we een goede start kunnen maken. Mede daarom is die gezamenlijke start op 28/29 augustus belangrijk.

  Ook in aantocht: contributie

  Komende week worden de mails verstuurd met het verzoek de contributie te voldoen. De link in de mail leidt naar een digitaal betaalverzoek waar u uw eigen bank kunt invoeren – dan weet u dat vast, dat ziet er net weer iets anders uit dan afgelopen seizoen. In de mail staat ook het bedrag dat van toepassing is.