• HZVV – WV-HEDW 1 - 1 (21 januari 2023)

  22 jan 2023
 • In Drenthe speelde WV bij de hervatting van de competitie een goede tweede helft. De gelijkmaker van Tim Correia was dik verdiend en er zat nog meer in, maar dat kwam er niet meer uit. Met een puntendeling kon de objectieve waarnemer wel leven. Maar toch jammer.

  Busreis van twee uur maar dan heb je ook wat: de riante accommodatie van HZVV in Hoogeveen-Oost, grenzend aan het ook imposante complex van v.v. Hoogeveen; in de provincie kan er wat dit betreft meer dan in de stad. Bij WV maakten Jack van Moerkerk, Jordy Dijkhuizen en Sil Fiddani na geruime tijd weer deel uit van de selectie al begonnen zij op de bank. Coach Marcel Valk hield vast aan de spelers die vóór de winterstop goed presteerden. Nadat Hoogevener Noah ten Brinke was gehuldigd vanwege zijn honderdste wedstrijd voor de roodwitten én de pupil in de hem door Dion Thomas geboden herkansing het net alsnog had gevonden, vond de eerste officiële aftrap van 2023 plaats.


  Eerste kans voor WV: Steven Knijnenburg kopte een door Rida Najib genomen corner over de lat (4’). Wat later moest Dion ver zijn goal uit na een misverstand in onze defensie. En vervolgens was er lange tijd weinig te melden. HZVV had naar ruwe schatting 65% balbezit en was dreigend aan hun rechterkant waar Yamiro Macrander het moeilijk had (maar zich later uitstekend zou herstellen). Toen nr. 7 Kelly Joao iedereen te vlug af was redde Sureyo Macrander de meubelen met een perfecte sliding (25’). De volgende cruciale minuten begonnen met een pass van Tim Correia op Roy van Essen die werd vastgehouden door nr. 2 Tim Riksman (gele kaart). Rida knalde van 25 meter de bal tegen de kruising. Uit de daaropvolgende tegenaanval wist nr. 9 Harry Bakker zijn teamgenoot Joao vrij te spelen en de Drentse rechterspits schoof de bal laag in de verre hoek (1-0, 29’). WV kreeg opnieuw een vrije schop na hands van nr. 10 jubilaris Ten Brinke. Nu Ashraf Azzouz achter de bal, de vaak zo succesvolle schutter pegelde ruim over (30’). In de slotminuten kopte Steven over na een corner van Tim C. En behoedde Dion ons voor verder onheil met twee keer knap te redden na een Hoogeveense vrije trap.


  Het eerste kwartier van het tweede bedrijf kenmerkte zich door overwegend Hoogeveens balbezit zonder dat er iets werd gecreëerd. Minuut 60 lichtte al op het bord toen WV het initiatief overnam. Overtreding op aanvoerder Mick van Moerkerk, die er in de spits nauwelijks aan kwam, Ashraf nam de vrije schop, Steven kopte over. Gevolgd door een oogstrelende combinatie Roy – Tim C. – Rida, doelman Rodney Rosink redde knap (61’). Nieuw elan: Jack van Moerkerk en Damien de Vegt kwamen binnen de lijnen (zie foto boven), Mick verhuisde naar links, Rida en Roy naar de douche (68’). WV joeg op de gelijkmaker maar ontkwam bij een uitval der Drenten: nr. 11 Sander Dzemidzic bediende nr. 9 Harry Bakker die over de kruising richtte (73’), had de beslissing kunnen zijn.
  Damien de Vegt bracht onrust in de verdediging van HZVV. Nadat hij was neergelegd schoot Ashraf de vrije schop in de muur (75’). Wissels bij de thuisclub en bij ons, aanvaller Lancine Bamba kwam voor verdediger Nick Lammers om de gelijkmaker te helpen forceren. Die liet niet lang op zich wachten, Damien onderschepte de bal in het Hoogeveense strafschopgebied, tikte op Tim Correia die beheerst afrondde (1-1. 82’).
  Weer een vrije schop en geel voor nr. 6 Daan Wijma, Ashraf – in vroeger jaren zo trefzeker – vuurde naast (84’). Nog wat gewissel, Jordy Dijkhuizen mocht bij ingaan extra-tijd de plek van Ashraf innemen. Tim Correia stichtte gevaar met twee corners, Steven kopte tegen de lat maar de winnende viel niet. Ook niet aan de overzijde waar Dion als laatste daad van deze sportieve wedstrijd een vrije schop van Dzemidzic veilig in de armen sloot.

  Puntverlies maar reden om een goed gevoel aan deze wedstrijd over te houden. HZVV, onder leiding van interim-trainer Jaap Scholing, was een gedegen tegenstander met niet al teveel stootkracht. Maar dat lag ook aan onze verdediging en uitblinkende verdedigende middenvelder Tim de Jong. Op de ranglijst staan we achtste. Marge met de te mijden plek 13 (Flevo Boys) zeven punten.
  Nog niet genoemd: de prima scheidsrechter Maarten Spoon uit Wierden. Zou je man-of-the-match kunnen noemen, maar die titel gaat naar TIM DE JONG met een sterke rol vóór en in de slotfase ín onze verdediging.

  Zaterdag a.s. ontvangen we Huizen. Dat won thuis van SDV Barneveld (2-0) en volgt ons op een punt. Aanvang op Middenmeer 14.30 uur.

  WV-HEDW : Dion Thomas; Sureyo Macrander, Nick Lammers (80. Lancine Bamba), Steven Knijnenburg, Yamiro Macrander; Tim de Jong, Rida Najib (68. Jack van Moerkerk); Ashraf Azzouz 90. Jordy Dijkhuizen), Tim Correia, Roy van Essen (68. Damien de Vegt); Mick van Moerkerk; niet-ingezet: Sil Fiddani, Roan Mulder, Kick van Aelst

  Verslag: André Lopes Dias

   

  De hele wedstrijd is terug te zien op HZVV-TV

  Samenvatting op RTV Drenthe (tussen 6:30-11:00)

  Op Het Amsterdamsche Voetbal: Een punt voor WV-HEDW op bezoek bij HZVV

  Op RTV Drenthe: HZVV pakt een punt tegen WV-HEDW

  In Dagblad van het Noorden (premium): HZVV moet in slotfase gelijkmaker incasseren

  In Hoogeveensche Courant (premium): HZVV begint nieuwe jaar met gelijkspel tegen WV-HEDW