• Internationaal WV-HEDW Verbroederingstoernooi 2023

 • UPDATE 30 mei/ Hét gigantische groepsportret dat hieronder al was aangekondigd. Met dank aan onze huisfotogravin Carmela. Meer foto's van haar op het toernooi volgen op onze Facebookpagina.

  Komend Pinksterweekend wordt er op de velden van WV weer stevig verbroederd tijdens de 19e editie van het Internationale Verbroederingstoernooi.

  Op zaterdag 27 en zondag 28 mei treden daartoe twaalf teams aan, waarvan twee uit Polen (KS Sokół Lubnia en FC Tarnów), twee uit Duitsland (Pulmon Negro uit Berlijn en ASG Uni Bonn uit de voormalige Bundeshauptstadt), twee uit Engeland (Byron House en The Tabloids), en twee uit Schotland (The Huffin Puffins en The Halfway House).

  Het Noord-Ierse Sporting Beards is dit keer gefuseerd met het Berlijnse Pulmon Negro, en uit Nederland doen mee: Amsterdam Galaxy (een team van de vluchtelingenboot in het IJ), The Movie Stars (een team van de Filmacademie Amsterdam), Het Parool en WV-HEDW Zaterdag 19, het laagste zaterdagteam van WV dat dit seizoen zowaar verbaasd heroïsch wist af te sluiten met 0 (echt waar: nul) punten. Wat overigens niet echt een probleem hoeft te zijn want niet meer kunnen degraderen is voor deelname aan dit toernooi een pre.

  Verbroedering en gezelligheid voeren de boventoon en dus worden de groepswedstrijden op zaterdag ook nu weer afgesloten met een gigantische BBQ met muziek van The Offside*, de aan WV gelieerde cultband die al enige tijd op het punt staat landelijk door te breken – dit in tegenstelling tot het 19e dus.

  De groepswedstrijden op zaterdag beginnen rond 13:00 uur omdat er die dag eerst nog een aantal competitiewedstrijden wordt gespeeld. Op zondag wordt er om 12:30 uur begonnen met de kruisfinales, om 16:00 uur wordt er een gigantisch groepsportret (zie foto boven, red.) gemaakt, de finale is rond 16:30 uur en na afloop gaat iedereen tevreden naar huis met een beker in de kleuren van de club.


  Interesse om zelf ’n keer met je team mee te doen? Of ken je iemand van een buitenlands team dat graag eens hiernaartoe zou willen komen? Zeg maar dat het bier koud staat, dat Mirek de velden er weer uitstekend bij heeft liggen en dat er vast wel een WV-team is dat graag een tegenbezoek brengt.

  Bel, mail of app Henk van Bakel, elftalleider Zaterdag 19:
  T  06 19 36 62 07
  M  hvbakel@euronet.nl

   

  *Beluister hier de door The Offside geschreven nieuwe variant van het WV-clublied op Spotify. Kijk hier terug naar hun eerste uitvoering in 2019.