• JO16-2 promoveert naar divisie

  23 dec 2022
 • De JO16-2 van WV-HEDW komt na de winterstop uit in de zesde divisie. Na een ongeslagen reeks in de hoofdklasse dit najaar eindigde het team op een solide tweede plek achter RKAVIC JO16-1, maar doordat de Amstelveners dispensatiespelers hadden ingezet verspeelden zij het recht op promotie. Dat valt nu toe aan de mannen van trainer Hans Buisman en teamleider David van der Zande.

  Het is een opmerkelijk – en spectaculair - resultaat van een team waarin de meeste spelers al enkele jaren met elkaar samenspelen. Vorig seizoen begon het team als JO15-2 nog aan de competitie in de tweede klasse. Dit jaar is het met negen overwinningen en drie gelijke spelen nog niet geklopt. Het laat zien dat ook een team dat niet is samengesteld op basis van selectie maar de tijd krijgt om  - met een groep toegewijde ouders als begeleiders – een hecht collectief te worden, het ver kan schoppen. Het is in de derde keer uit de recente clubgeschiedenis (sinds 2001) dat een ‘breedteteam’ de stap naar de divisie maakt. Vorig jaar lukte dat de JO15-1 zondag. Vijf jaar geleden kreeg de JO17-1 zondag dat voor elkaar.

  Omdat de zaterdag als speeldag bij WV-HEDW meer dan overvol is, zal de JO16-2 zijn thuiswedstrijden in de zesde divisie op zondag blijven spelen. De uitwedstrijden zijn op zaterdag. Tegenstanders in de zesde divisie zijn AFC, Bloemendaal, DHSC (Utrecht), DIOS (Nieuw-Vennep), Hoofddorp, Lisse en Sporting Martinus.

  Ook de andere Onder 16-teams op zondag doen het goed. De JO16-1 van trainers Dennis van Beek en Homed el Allouchi, dat in de zomer een handvol spelers zag opstromen naar de JO16-1 zaterdag en met een aantal hardnekkige blessure kampte, promoveert na een sterke najaarsreeks naar de hoofdklasse. Het team blijft overigens op zoek naar 2-3 extra spelers van buiten. Gelukkig mogen bij promotie naar de A-categorie in de derde fase van de competitie de dispensatiespelers die in de B-categorie zijn toegestaan, worden meegenomen.

  De JO16-3 van trainer Rob Gaasterland, dat vorig jaar als JO15-3 de unieke prestatie leverde een volledig seizoen, in drie opeenvolgende competities, zonder puntverlies te blijven, startte het seizoen met vier overwinningen in de tweede klasse. In de eerste klasse ontdekte het team na 14 maanden dan eindelijk weer hoe het ook alweer was om te verliezen. Het team blijft in de eerste klasse. Het zit wel bij de laatste 32 teams in de beker. 

  Marcel van Riessen