• JO18-1 ongeslagen kampioen

  14 nov 2022
 • Afgelopen zaterdag stelde WV-HEDW Onder 18 met een meer dan terechte 4-2 overwinning bij en tegen SDZ het kampioenschap in de zesde divisie veilig. 

  Het seizoen in de jeugdcompetities is in tweeën gedeeld waardoor al voor de jaarwisseling een kampioenschap en de bijbehorende promotie gevierd kunnen worden. De onder 18 mag daarom niet alleen een kampioenschap vieren, maar speelt na de winterstop ook een divisie hoger.

  Afgelopen seizoen startte dit team, toen nog als O17, net als dit jaar in de zesde divisie waarin ze tweede werden en in de winter promoveerden naar de vijfde divisie. Daarin werden ze weer tweede waardoor ze zelfs naar de vierde divisie promoveerden. Helaas werkt het bij de KNVB nog steeds zo, dat een team het jaar daarna in de voetsporen treedt van de lichting er boven. Dus begonnen de jongens dit seizoen weer in de zesde divisie. 

  Een teleurstelling want in de vierde divisie kom je BVO’s tegen en ze wilden zich daar graag eens mee meten. Maar die uitdaging was voor de nieuwe onder 17. Aan de onder 18 de taak om de KNVB (tip: ga eens bij hockey kijken) te laten zien dat dit systeem om de schop moet. En geen betere manier dan door elke wedstrijd te laten zien dat je te goed bent voor deze klasse.

  En dus regen de overwinningen zich aaneen: 13-2 tegen de leeftijdsgenoten van DCG, 3-2 tegen Swift, 8-0 tegen Hillegom, 11-0 en 4-0 tegen AGB, 2-1 en 3-0 tegen Always Forward, 4-0 en afgelopen weekend dus 4-2 tegen SDZ. Met 27 punten uit 9 wedstrijden en een doelsaldo 52 voor, 7 tegen zijn ze voor nummer 2 SDZ (16 uit 9) al niet meer in te halen, hoewel er nog drie wedstrijden te gaan zijn.

  Felicitaties voor teambegeleider Klaas, trainer Rik en het team: Jona, Boet, Quinn, Nour, Jaden, Cian, Adam, Burak, Rayan, Safouane, Yunes, Fedja, keeper Paul, reservekeeper Julius, aanvoerder Rense, en, tot slot, pechvogel Tijn die in de kampioenswedstrijd als gevolg van een smerige overtreding van de aanvoerder van SDZ zijn pols brak en het kampioenschap op de operatietafel van OLVG west moest vieren.

  Veel succes in de vijfde divisie.