• K A M P I O E N !

 • Ja, we zijn het. Kampioen! WV-HEDW Zondag 1 is kampioen. Al speelden we de laatste weken niet onze beste wedstrijden. Werd vorige week thuis tegen CTO’70 de periodetitel veilig gesteld. Deze week het kampioenschap. In de laatste competitieronde. Hoe? Nou gewoon door keihard te verliezen in Utrecht van DHSC……… 5-0.

  Maar ja. Wat doet het ertoe. We mochten verliezen. Als onze enig overgebleven concurrent in de titelrace TOS-Actief maar niet met al te grote cijfers zou winnen van Rivierwijkers. We hadden immers een voorsprong van 3 punten en een doelsaldo van +12. Bijkomend voordeel, zowel DHSC als Rivierwijkers konden nog nacompetitie halen. Ze waren elkaars concurrenten in deze strijd.

  En zo geschiedde het dat in de rust van de wedstrijd zowel wij als TOS-Actief met 1-0 achter stonden. Valt er nog wat te vertellen over de 1e helft? Oh ja hoor. Het was lekker weer. De zon scheen uitbundig. Het gras stroef. Onze fans waren in grote getale aanwezig. En wij deden weinig goed. Het was niet om aan te gluren.

  Tis toch ongrijpbaar hoe dat werkt in het menselijke brein. Een ploeg die het hele jaar goed verzorgd aanvallend voetbal speelt. Maar zich al weken door zijn wedstrijden heen worstelt. Simpele dingen worden ineens moeilijk. Maar niet getreurd, we hadden een goede uitgangspositie gecreëerd door 12 wedstrijden achter elkaar punten te pakken. 9x winst en 3x gelijk. Dus dan heb je het wel verdiend! En kan je een steekje laten vallen zo op het eind…….

  De 2e helft ging DHSC overigens stug door net als wij overigens maar dan in het worstelen met onszelf. Soepel liep DHSC door onze linies resulterend in een 5-0 eindstand. Elders in Utrecht deed TOS-Actief gelukkig hetzelfde als wij. De 1-0 achterstand konden ze nog pareren met een 1-1 tussenstand zo’n 5 minuten voor het einde. Echter Rivierwijkers maakte de winnende 2-1 in de dying seconds van hun wedstrijd. En zo worden we kampioen. Een beetje apart kun je stellen met een klein vleugje cynisme. Maar meer dan terecht.

  We hebben de meeste wedstrijden gewonnen van alle teams in de poule; 13 van de 18! Slechts 2x verloren we. We hadden de beste aanval want we maakten de meeste doelpunten namelijk 58. En hadden ook de beste verdediging, resulterend in slechts 23 tegendoelpunten inclusief de 5 van deze pot. Dit zegt genoeg.

  We zijn de terechte K A M P I O E N ! Op naar de 3e klasse. Wanneer beginnen we?

  Onno Swart

   

  Op Het Amsterdamsche Voetbal: Ruime nederlaag (5-0), maar WV-HEDW (zon) is kampioen!