• Kerstboodschap helaas in het teken van corona

  22 dec 2020
 • De traditionele kerstboodschap van voorzitter Ronald Nijsen ditmaal helaas in het teken van corona

  Korte terugblik 2020

  Het was alles bij elkaar natuurlijk een bizar jaar, niet echt heel erg leuk. Vanaf maart bijna volledig in het teken van het C-virus, met slechts een korte onderbreking in juli/augustus/september. En met zeer vervelende gevolgen voor de amateursport en dus ook WV. Meer niet gevoetbald dan wel. Er is dan helaas ook weinig positiefs om op terug te blikken: snel doorschakelen naar 2021!

  Nou vooruit toch heel kort dan, voor de geschiedschrijving. Het voetbal werd gestaakt in maart, sportpark op slot. Geen officiële eindstanden voor het seizoen 19/20, uniek maar redelijk onvermijdelijk. Wel bescheiden promoties mogelijk door vrijvallende plaatsen, fusies etc. De Zaterdag 1 greep door een paar ongelukkige nederlagen na de kerst helaas overal net naast. In september gingen de competities weer volop van start, clubhuizen en kleedkamers weer open.  Iedereen erg blij. Helaas: de vreugde was van erg korte duur. Na nog een paar wedstrijden gespeeld te hebben met gesloten clubhuizen en ten slotte ook grotendeels gesloten kleedkamers, moesten we er medio oktober helemaal mee stoppen. Gelukkig mocht de jeugd nog doorgaan met trainen en onderlinge potjes. In augustus kreeg Mirek ook nog een fietsongeluk (het gips om zijn enkel is er vorige week afgehaald: nu bezig met flinke revalidatie), een extra organisatorische uitdaging.

  Was er nog iets positiefs? Zeker. In de zomer werden ondanks corona de kunstgrasvelden achter het clubhuis vernieuwd, met prachtige nieuwe LED-lampen. Ging niet helemaal zonder slag of stoot, maar het resultaat is helemaal top: heel, heel blij mee. Gemeente bedankt daarvoor. En het monument kreeg in een sterk verbeterde versie een mooi plaatsje dichter bij het hoofdveld (vooral Joost en Willem bedankt). Officiële opening 4 mei 2021 (hoop ik toch). Minder sexy maar toch belangrijk voor de club: we hebben een nieuwe website en nieuwe statuten. En… inmiddels meer dan 2000 leden, 110 elftallen op het veld en 1 in de zaal. En dan toch nog even: de club van 100. Groot succes: inmiddels 105 leden. Daarom omgedoopt in de club van 110. Past net op het bord: er zijn dus nog vijf bordjes beschikbaar

  Maar helaas, gevoetbald wordt er nog steeds niet en dus…

  WV is gesloten tot begin januari

  De boodschap van premier Rutte maandag 14 december jl. was klip-en-klaar. Onvermijdelijk, maar natuurlijk voor iedereen erg vervelend. Erg vervelend ook voor de amateur-voetballerij en dus voor WV. Hadden we net weer in overleg met de teams een trainingsprogramma opgesteld  (tijdens de toespraak van Mark Rutte afgelopen maandag waren de eerste trainingen..), wordt de verruiming naar groepjes van 4 teruggedraaid naar 2.. Trainen in groepjes van maximaal 2 is in de ogen van het bestuur (en vrijwel alle teams zelf) tamelijk zinloos. Vandaar het besluit, hoe vervelend ook, om de trainingen voor seniorenteams te staken in afwachting van betere tijden. We hopen nu op de aankondiging (hopelijk op 12 januari) van een versoepeling, maar volgens de huidige instructies dus tot 19 januari in ieder geval geen trainingen voor de senioren. Omdat de jeugd inmiddels met vakantie is na een intensief programma met trainingen en onderlinge wedstrijden (alle betrokkenen dank voor het organiseren), is WV nu tot begin volgend jaar gesloten. In de eerste volle week van januari zullen de jeugdteams de trainingen weer hervatten.

  Wat betekent dit voor de competities?

  De KNVB heeft direct na de toespraak van premier Rutte laten weten dat besluiten over het vervolg van de competities uitgesteld worden tot medio januari, na de update van de regering op 12 januari. Wel werd duidelijk gemaakt dat er nog maar twee vormen van (het uitspelen van) de competities resteren: of een nieuwe hele competitie in halve poules (de bestaande klassen worden opgedeeld in twee poules, net zoals bij hoofdklasse, 3e en 2e divisie: waarschijnlijk regionaal bepaald), of uitspelen van de bestaande competities.  

  Ten slotte

  Onwerkelijke tijden natuurlijk. Geen fysieke kerstborrels of -diners, geen nieuwjaarsborrel en pre-SpringerCup, helemaal niks. Als eerder gezegd gaan we wel wat digitaals organiseren, waarover de komende dagen meer op de site.

  Sorry, was niet de meest positieve, pardon vrolijke terugblik in ruim vijf jaar voorzitterschap. Er lijkt enerzijds gelukkig licht in de C-tunnel, nu er ook in Nederland begin januari gestart wordt met vaccineren. Anderzijds stemmen de berichten van de laatste dagen vanuit het VK ook weer niet tot vrolijkheid. Dus: nog even flink doorbijten allemaal en laten we er in 2021 een veel beter, wat zeg ik, prachtig jaar maken.

  Wederom alle WV’ers grote dank voor vooral veel geduld in een raar jaar. Dank wederom aan iedereen die WV op welke manier ook afgelopen jaar gediend of gesteund heeft, of gewoon een goed hart heeft toegedragen.

  Ik wens jullie allen namens het bestuur, ondanks de beperkingen, gezellige feestdagen toe.  En natuurlijk een mooi en vooral gezond 2021! En hopelijk tot over niet al te lang bij de club.

  Ronald

   

  Bekijk ook op Het Amsterdamsche Voetbal:

  Het voorzittersjaar van WV-HEDW voorzitter Ronald Nijsen


   

  Ronald geïnterviewd door Thomas Claassen van Oost-Online: "Voorzitter Ronald Nijsen: de coronacrisis hakt er in bij WV-HEDW"