• Kick van Aelst speler van het jaar!

  3 jun 2020
 • Middenvelder Kick van Aelst van WV-HEDW Zaterdag 1 uitverkozen tot speler van het jaar 2019/2020 door Het Amsterdamsche Voetbal!
  Het is een kleine pleister op de wonde van het missen van de promotie naar de hoofdklasse.
  Maar wel een mooie pleister, vindt voorzitter Ronald Nijsen.

  Op 13 maart jongstleden kwam het amateurvoetbalseizoen als gevolg van corona abrupt ten einde. De Zaterdag 1 –nog bovenaan tijdens de winterstop met 4 punten voorsprong- stond toen door wat onhandig puntenverlies in de 1e klasse A op de tweede plaats. Slechts één punt achterstand op Scherpenzeel  met qua positie op de ranglijst overzichtelijke tegenstanders in het resterend programma. Alle kans op het begeerde kampioenschap dus nog. Maar het mocht niet zo zijn. De competitie werd als niet gespeeld beschouwd. Door een uitbreiding van de 3e divisie van 15 naar 18 teams naar kwamen drie extra promotie-plekken vrij in de hoofdklasse zaterdag. Die zijn inmiddels uitgedeeld en wel (logischerwijze) aan de drie beste nrs 1 van de 1e klassen. Scherpenzeel zat daar (dankzij twee meer gescoorde goals dan Kloetinge) wel bij, WV als nr. 2 niet. Het waren dus tien bizar mooie laatste minuten voor Scherpenzeel, daar in die 1e wedstrijd van de competitie: proficiat met de promotie!

  wedstrijdverloop_Scherpenzeel.jpg

  Voor WV zijn de druiven na een mooi seizoen, althans 2/3 daarvan, toch een tikkie zuur. Wel de bloemen voor goed, positief voetbal, maar geen enkele prijs. Met volle kracht gaat een bijna onveranderde selectie de draad volgend seizoen –er van uit gaande dat corona ons dat gunt- oppakken. De voorbereiding is inmiddels –binnen de grenzen van het 1,5 meter beleid- al in volle gang. Nog even voor de goede orde. De KNVB heeft laten weten dat de indeling van de 1e klassen weer opnieuw bekeken zal worden. Het is dus niet zeker dat Scherpenzeel vervangen wordt door een gepromoveerde 2e-klasser en er verder niks wijzigt. Dat weten we ergens midden juli.

  kick_schaal_2.jpg

  Maar dit is allemaal inleiding voor het echte nieuws in dit bericht: onze middenvelder Kick van Aelst is in een verkiezing van Het Amsterdamsche Voetbal (HAV) uitgekozen tot “speler van het jaar”. In een sobere 1,5 meter-plechtigheid is de prijs –een fraaie schaal met inscriptie- afgelopen zondag (24 mei)  in “de Voorzet” door Jordi Smit van HAV aan Kick overhandigd. In aanwezigheid van ons oudste lid Bram van Genderen, ons oudste bestuurslid André Lopes Dias, Mirek en teammanager Peter Dane. Een klein maar select gezelschap want het moest geheim blijven. Zie de link naar HAV met dit filmverslag:

  Kick kwam in de zomer van 2018 over van hoofdklasser SDO naar WV. Het 1e seizoen was nog een beetje wennen, in het afgebroken seizoen 19/20 speelde Kick sterk centraal op het middenveld. Scoorde ook een paar belangrijke goals met afstandspegels (Woudenberg en Huizen uit).

   

  En toch ging het nog mis voor Kick: niet in het veld maar erbuiten. Vrij naar Normaal : “Er was een kerel die de snelheid van een scooter niet kent, Kick reed er op en het ziekenhuis kwam er vlak achteraan”. Sleutelbeen geblesseerd, laatste drie beslissende wedstrijden gemist helaas. Maar nu weer fit en in voorbereiding voor het volgend seizoen.

  Kick, van harte! Verdiend, ook omdat je –zoals je terecht zelf zei- in een prima team met prima staf mocht spelen. Kleine pleister op de wonde van het missen van de promotie. Op naar volgend seizoen!

   Ronald Nijsen