• Kleine zege was verdiend geweest.

  4 okt 2020
 • Die Haghe – WV-HEDW    1 - 1    (3 oktober 2020)

  Zonder publiek en in stromende regen vochten beide teams hard voor hun eerste overwinning. Omdat WV van de 2e tot de 83e minuut de leiding had, was het daar het dichtste bij.  Kansen op vergroten van de voorsprong lagen er, maar de niet zo produktieve Haagse aanval wist via een late, goed uitgevoerde vrije schop een gelijkspel uit het water te slepen.

  Zonder supporters en ook zonder voorzitter Ronald reisden we naar het mooi gelegen sportpark Ockenburgh in Zuid-west Den Haag. Aldaar bleven gevestigde krachten wegens blessures aan de kant: Nik Gabel, Rico Bouwmans, Joost Hommenga, Ashraf Azzouz; of wegens uitsluiting: Jordy Dijkhuizen; of ontbraken geheel: Nick Lammers (ziek), Matthijs Coenradi (mij onbekend). Als gevolg hiervan stond er een geheel gewijzigde verdediging omdat Oscar Abouseada van links naar rechts was verhuisd; op links debuteerde Roan Mulder in de basis en het gelegenheidscentrum werd gevormd door Kick van Aelst en Noud Schartman.  Deze linie zou een prima pot spelen. En onze aanval begon, net als vorige week, met het aantekenen van een goal. Roy van Essen brak over rechts razendsnel uit, passte perfect op Damien de Vegt die gedecideerd laag in de hoek schoot (0-1, 2’).

  Dat zag er goed uit en WV kreeg meer kansen. Een vrije schop nadat Damien was gemangeld werd door Kick van Aelst ongebruikelijk hoog over het doel geschoten (8’).  De thuisclub werd vooral dreigend als nr. 9 Chehoudi aan de bal was, energiek tegenstanders van zich afschuddend totdat het ergens vastliep. Men dwong enkele corners af, maar Kick en Noud bleven baas in het centrum. Oscar Abouseada maakte zich zeer verdienstelijk door twee maal als laatste een gevaarlijk doorkomen van een tegenstander te verhoeden op een andere plek dan eigen flank. Zijn collega op links, Roan, viel op door een aantal uitstekende voorwaartse passes. Bij voorbeeld op Mick van Moerkerk die zijn directe tegenstander meestal de baas was. Uit een knappe aanval via hem lukte het Roy net niet de gewenste tweede treffer te maken.

  De eerste helft eindigde in tumult:   Mick had het aan de stok met nr. 3 Jesse Bakker en daar stormde een aantal wisselspelers van Die Haghe het veld in om zich ermee te bemoeien, één van hen kreeg rood van de rustig leidende scheidsrechter Maurick van Dijk uit Etten-Leur. Rust 0-1.

  Meteen na de hervatting hadden wij de beste kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. Damien bracht Mick in stelling die naast schoot (47’). Roy had een kans toen Mick vanaf rechts voorgaf (50’). En nr. 7 Gino Mulder zag geel toen hij van achter Oscar onderuit schopte (hevig misbaar op de Haghebank, de prima scheidsrechter kon daar weinig goed doen). Nadat Joost voor Mick in het natte veld was gekomen perste Damien er een imponerende rush uit die hij helaas afsloot met net naast schieten (71’). Intussen joeg Die Haghe steeds overtuigender op de gelijkmaker en Tim Correia voorkwam deze op onze doellijn toen nr,. 7 Gino Mulder laag inschoot (77’). In de minuten 82 – 84 kregen de wit-zwarten drie vrije schoppen waarvan de laatste, wat onhandig veroorzaakt door Joost, ons fataal werd. Nr. 10 Robin Laming legde opzij naar nr. 9 Chehoudi, die zette voor, nr. 14 Van Kippersluis stapte over de bal waarna Gino Mulder onhoudbaar inschoot (1-1, 84’). Boris Santen kwam voor Roy en WV ging op zoek naar een niet onverdiend winnend doelpunt.  Kwam er niet.  Kick, zo vaak scherpschutter, schoot weer hoog over na een corner en een poging van Boris, om zijn Zuidvogels-heldenact te herhalen, stuitte op de geblokte doelman van Splunteren.                                                                                                                                                                              

  Het bleef 1-1 en dat is een nieuwe tegenvaller. Het ontbreken van veel basiskrachten en het uitstekende maar natte natuurgras (zijn we niet meer aan gewend), werkten tegen ons.  Overigens niets ten nadele van de invallers, waaronder Junior Tiller, die samen met Danny Blom kilometers loopwerk deed.

  Kleine zege was verdiend geweest.  Gezien onze ambitie was het een meevaller, dat de drie koplopers AFC, VELO en Zwaluwen ’30 ook punten verspeelden.     

  De hele verdediging deed het, zoals eerder vermeld uitstekend. Bij ontstentenis van Toffs Tijdmeting en Bloklands technisch en tactisch inzicht, werd na toetsing bij een bekende geblesseerde, OSCAR ABOUSEADA aangewezen als man-van-deze Haagse-match.

  Die Haghe, dank voor de goede ontvangst en sportpark Ockenburgh bezichtigde ik nog even,  ongewild, terwijl de bus op me wachtte, nadat ik de verkeerde deur uitliep en daardoor de verkeerde richting koos. Kwam goed.

  En nu twee x thuis. Zonder publiek. Als eerste komt Monnickendam op bezoek. Bedwong thuis AFC (1-1) en heeft, net als wij, één punt. Vorig seizoen : 6-0 maar daar hebben we nu niets aan.

  WV-HEDW: Matthijs Kuiper; Oscar Abouseada, Noud Schartman, Kick van Aelst, Roan Mulder; Junior Tiller, Danny Blom; Roy van Essen (84. Boris Santen), Tim Correia, Mick van Moerkerk (65. Joost Heij); Damien de Vegt;  niet-ingezet: Colby Harmon, Mervelinio Olijfveld

  Verslag: André Lopes Dias

  Op Het Amsterdamsche Voetbal: Ondanks gelijkspel is het goede gevoel terug bij WV-HEDW (met een reactie van WV's assistent-trainer Jeffrey Ruhe)

  Op Haaglanden Voetbal: Die Haghe op valreep terecht naast WV-HEDW

  Foto: Haaglanden Voetbal