• Laatste illusies aan flarden?

 • BOL – WV-HEDW 3 - 2 (20 april 2024)

  Goede zaken hadden we kunnen doen bij een zege in Broek op Langedijk. Maar het zat er niet in. Met inzet gestreden, dat wel, maar op het natuurgras, de harde wind schuin over het veld en de fysiek sterke tegenstander kwamen we nooit in ons beste spel. Tweemaal werd snel teruggekomen van een twee-doelpuntenachterstand. Daar bleef het bij. De relevante resultaten elders vielen verkeerd uit.

  Meevaller dat de wedstrijd kon doorgaan, het veld was nat maar redelijk bespeelbaar. In ons team geen Timo van Roemburg (vijf gele kaarten), zijn vervanger: Tim de Jong. Dion Thomas keerde na ruin twee maanden terug onder de lat.

  In de fase dat de partijen elkaar aan het aftasten waren viel onverwacht de eerste goal. Yamiro Macrander, die overigens weer een sterke wedstrijd zou spelen, beging een overtreding jegens Martijn Ton van de thuisclub. De plaatselijke crack Timon Plak nam de vrije schop, de bal bleef door de wind hangen waarna Ton gelegenheid kreeg onhoudbaar in te schieten (1-0, 8’). WV ging op zoek naar de gelijkmaker maar de Broeker defensie gaf niet veel weg zodat er weinig gevaar werd gecreëerd. Na een overtreding op Mick van Moerkerk, onze aanvoerder rolde schreeuwend over het veld maar de schade viel mee, zag Ashraf Azzouz zijn vrije schop door de paal gekeerd (23’). Tim Correia dribbelde veelbelovend door de groenwitte achterlinie, keeper voorbij, maar op de lijn redde een tegenstander. Het liep goed af toen doelman Dion uitgleed, was niet de enige glijpartij, en Jutte van Lingen naast richtte (31’). BOL-verdediger Mike Molenaar moest worden opgelapt nadat hij door zijn een voorzet plukkende doelman Romain de Jong werd getorpedeerd. Dezelfde speler bleek vervolgens in staat een rush te besluiten met een voorzet die door Jordy Dijkhuizen over het eigen doel moest worden gekopt. Uit de corner moest Jack van Moerkerk de bal uit ons doel koppen. En kort daarop vergrootte BOL de voorsprong, Jurre van Lingen boogde de bal vanaf links in de verre bovenhoek (2-0, 42’). WV sloeg onmiddellijk terug, doelman De Jong kon de inzet van Jordy Dijkhuizen nog keren, op Tim Correia’s schot was hij kansloos (2-1, 43’). In de extratijd eerste helft zagen we een redding van Dion toen van dichtbij werd ingeschoten en aan de overkant een omhaal van Denis Wooninck rakelings naast.

  Uiteraard ging WV na de hervatting in het offensief. Achterstand terwijl er gewonnen moest worden. Overwicht maar nauwelijks kansen. Eerste aanvallende wissel: Joost Heij voor Tim de Jong (58’). Bij een Langedijkse tegenstoot schoot Daniël Vos tegen onderkant lat, liep goed af maar 3-1 kwam er toch. Invaller Lex Duijs kon vrij afvuren (3-1, 65’). Verloren wedstrijd dachten we langs de kant maar ook nu sloeg WV snel terug. Na een overtreding op Jack van Moerkerk mocht Ashraf een vrije schop nemen. Daaruit kon Tim Correia opnieuw de aansluitende treffer scoren (3-2, 67’). Nog een kwart wedstrijd om groot onheil te keren, Denis Wooninck was twee maal dichtbij en doelman De Jong pakte de doelpoging van Mick van Moerkerk. Max Dekker voor Denis (77’) en geel voor Bas Jonker die Max aan het shirt trok (80’), vrije schop. Maar de bal viel nooit eens in ons voordeel. Lancine Bamba voor Oscar Abouseada en nog een vrije schop maar niets lukte. Na vier minuten extra floot de uitstekende scheidsrechter Michel Nijdeken onze laatste illusies aan flarden.

  Hoewel ? Nog twaalf punten te verdienen. Niet veel minder zullen nodig zijn om tenminste de nacompetitie te bereiken. De achterstand op DHSC en ARC bedraagt vijf punten doordat deze teams wonnen van resp. SJC (5-3) en Swift (1-0). In mei spelen we tegen HBC (thuis), Purmersteijn uit, ARC thuis en AFC ’34 uit. Stunten !
  Man-of-the-match de onvermoeibare DENIS WOONINCK, lastpost voor de BOL-verdediging al werden zijn acties niet met succes bekroond.

  We slaan een week over, Koningsdag immers. Zaterdag 4 mei 14.30 uur HBC thuis is het vervolg.

  WV-HEDW : Dion Thomas; Dean van Zwieten, Yamiro Macrander, Tim de Jong (58. Joost Heij), Oscar Abouseada (84. Lancine Bamba); Jordy Dijkhuizen, Jack van Moerkerk; Ashraf Azzouz, Denis Wooninck (77. Max Dekker), Mick van Moerkerk; Tim Correia; niet-ingezet : Ruben Zandwijken, Jordy Kreeberg, Nick Lammers, Jaimy Roemer

  Verslag: André Lopes Dias

  Bovenstaande foto uit Noordhollands Dagblad

  Het Amsterdamsche Voetbal: WV gaat kopje onder bij BOL en lijkt handhaving te kunnen vergeten

  Langedijker Dagblad: BOL strijdend naar belangrijke zege

  Site gastheren: BOL vecht zich naar winst tegen WV-HEDW

  Noordhollands Dagblad: