• Laatste strohalm gegrepen

 • WV-HEDW – Hollandia 5 - 4 (13 april 2024)

  In een onvervalste thriller wist WV voor het eerst in twee maanden aan de goede kant van de score te blijven, waardoor de laatste strohalm werd gegrepen. Hollandia, in de running voor de derde periode, maakte drie keer het aansluitende doelpunt maar anders dan een week eerder wisten we de punten over de streep te brengen. Aangezien de andere relevante uitslagen zonder uitzondering gunstig voor ons waren is ontsnappen aan degradatie weer goed denkbaar.

  De pupil was deze keer Douwe de Wit van JO8-3. In de herkansing wist hij de Hoornse doelman wel degelijk te kloppen.

  In ons team was Jack van Moerkerk terug van ziek en stond Tim Correia weer in de basis. Doordrongen van het belang startte WV furieus en in minuut 1 moest doelman Dirk Bakker van de gasten een heuse safe verrichten na een door Ashraf Azzouz genomen vrije schop. In het vervolg van de aanvangsfase lukte eindelijk eens veel. Ashraf plaatste een corner op Oscar Abouseada, die kaatste terug waarna eerstgenoemde een voorzet losliet. Daaruit kopte Tim Correia raak (1-0, 5’). Even daarna besloot Denis Wooninck een energieke actie met een pass op Jack van Moerkerk die laag in de verste hoek schoot (2-0, 7’). Nadat bezoeker Encho Margaritha over de kruising had gemikt leek het nog mooier te worden: op aangeven van Jack kon Tim Correia uithalen, maar doelman Bakker redde (9’). Dat het ondanks de voorspoedige start geen gemakkelijke middag zou worden bleek echter kort daarna. Niels Koster van de roodwitten zag Ruben Zandwijken wat ver voor zijn goal staan en boogde succesvol (2-1, 14’). Geel voor Margaritha die een actie van Oscar ruw onderbrak, het ging pittig toe. Nieuwe sensatie : binnen een minuut scoorden beide partijen. Na een door Tim Correia genomen hoekschop tikte Oscar Abouseada binnen (2-2, 20’). Hollandia protesteerde maar scheidsrechter Kenneth van Dijk keurde de treffer goed na overleg met zijn assistent Stef van Soest. Terwijl de vreugde hierover nog indaalde, stond bij een Hoornse aanval Bart Spil vrij om in te schieten, Timo op de doellijn kon de bal niet tegenhouden (3-2, 21’). Nog niet halverwege maar al vijf goals ! Daar bleef het echter bij in deze speelhelft. Jordy Dijkhuizen kreeg geel wegens een overtreding, Bart Spil van Hollandia wegens zeuren. Nog een fraaie actie van Dean van Zwieten, Denis kon net niet bij zijn voorzet en tenslotte alweer een gele kaart: Hollandiaan Koster inde deze na een vergrijp jegens Oscar.

  Naar verwachting ging Hollandia onmiddellijk na rust in de aanval. WV kreeg een aantal vrije schoppen te verduren maar de verwachte gelijkmaker viel niet. Integendeel. Jack van Moerkerk lanceerde Yamiro Macrander die kundig afmaakte (4-2, 52’). De opluchting werd nog groter toen Dennis Wooninck op aangeven van Tim Correia doelman Bakker ook kansloos liet (5-2, 55’).
  WV op rozen ? Nog heel lang te spelen, niemand was er gerust op dat de buit binnen was. Terecht, bleek na 65 minuten toen Dean van Zwieten met een wat onbesuisde actie een penalty veroorzaakte. Niels Koster benutte deze meedogenloos (5-3). Volgende Hoorns geel, nu trof het Dennis Jansen en weer was het slachtoffer uitblinker Oscar. Ook Denis kwam in de kaartenadministratie van Scheids Van Dijk na vasthouden Spil.
  Wisseltijd: Jack van Moerkerk en Dean van Zwieten konden uitrusten, Tim de Jong en Jordy Kreeberg waren de verse krachten, Oscar verhuisde van links- naar rechtsachter (74’). Uiteraard drong Hollandia aan en Ruben redde met de voet toen invaller Milan Schipper van korte afstand leek te gaan scoren, weinig seconden later knalde Dennis Jansen rakelings over ons doel (78’). Meer verversing: aanvoerder Mick van Moerkerk en Denis Wooninck naar de kant, Romello Austin en Max Dekker binnen de lijnen (79’). Er viel een zoveelste gele kaart in de Hoornse gelederen en doelman Bakker redde toen Jordy Dijkhuizen inkopte op aangeven van Ashraf (81’). De batterij van Tim Correia was leeg, begrijpelijk gezien zijn dynamische inbreng, Joost Heij in de spits (84’). WV was dichtbij 6-3 met acties van Ashraf en Max maar bij een tegenaanval ging het mis. De scheidsrechter constateerde hands van Timo en Niels Koster schoot ook deze penalty onberispelijk in (ging er geen buitenspel aan vooraf ? 5-4, 88’). Langs de kant sloeg de angst toe. Een week eerder stonden we na 88 minuten immers ook één goal voor. Blijkbaar voorbereid op de situatie en lieten we Hollandia niet meer echt in het ritme komen. Nog twee griezelmomenten maar Jordy Kreeberg blokkeerde een inzet van Lars Mettivier Meijer en een voorzet van Sem Biezen ging hard voor ons doel langs. Laatste kans voor WV: Joost schoot naast waarna het bevrijdende eindsignaal van leidsman Van Dijk.

  Drie punten bijeengeknokt, die konden we gebruiken ! De teams direct boven ons op de ranglijst verloren alle (DHSC met 2-12 van Ter Leede, BOL met 5-1 van Hoogland en ARC met 3-1 van Huizen). Onder ons bleef Alphense Boys puntloos tegen HBC (1-5). Eerstvolgende tegenstander is BOL. Bij een zege in Broek op Langedijk komen we op gelijke hoogte met een beter doelsaldo.

  Tot man-of-the-match in deze slijtageslag benoemen we OSCAR ABOUSEADA. Scoorde zelf, was als verdediger betrokken bij veel aanvallende acties, uitblinker.


  BOL uit is een zespuntenwedstrijd. In de hoop dat men er in Broek op Langedijk eens in slaagt het veld bespeelbaar te maken wordt er zaterdag a.s. om 14.30 uur afgetrapt. Steun van supporters zeer gewenst.

  WV-HEDW : Ruben Zandwijken; Dean van Zwieten (74. Jordy Kreeberg), Timo van Roemburg, Oscar Abouseada, Yamiro Macrander; Jordy Dijkhuizen, Jack van Moerkerk (74. Tim de Jong); Ashraf Azzouz, Denis Wooninck (79. Max Dekker), Mick van Moerkerk (79. Romello Austin); Tim Correia (84. Joost Heij); niet-ingezet : Dion Thomas, Nick Lammers

  Verslag: André Lopes Dias

   

  Video-samenvatting (Hette Spoelstra):

  Het Amsterdamsche Voetbal: Na twee maanden weer punten voor WV-HEDW

  Hoorns Dagblad: Hollandia onderuit in doelpuntrijk duel

  In Telegraaf/Amsterdam Sport: