• Lek boven?

  11 okt 2020
 • WV-HEDW – Monnickendam 9 – 0 (10 oktober 2020)


  Zonder publiek en door voortdurende hevige regen ook anderszins in een miserabele ambiance behaalde WV de grootste zege sinds de 10-0 tegen Victoria in mei 2019. Zag het aanvankelijk niet naar uit, maar met drie goals in zeven minuten werd de bezoekers een vroege, maar dodelijke nekslag toegebracht. Lek boven ? Je zou het bijna denken.


  Nadat scheidsrechter Aad Hilgersom uit Druten het aanvangssignaal had gegeven gebeurde lange tijd niets dat het vermelden waard was. De bal ging bij beide partijen redelijk snel van voet tot voet waarbij WV iets vaker in de buurt van het Monnickendams doel kwam dan dat de Waterlanders ons doel bedreigden. Dat laatste was vooral te danken aan alweer een ander centrum: Jordy Dijkhuizen vierde zijn rentree naast Noud Schartman die er vorige week al stond, het duo speelde een foutloze partij. Na 26 minuten schreef ik toch maar eens iets op: via Kick van Aelst en Roy van Essen kwam de bal bij Joost Heij die nog net door doelman Koreman werd afgetroefd. Dit was wel de inleiding tot zeven dolle minuten. Tim Correia bereikte Mick van Moerkerk en uit diens voorzet vond Joost Heij nu wel het net (1-0, 27’). Terwijl de vreugde hierover nog indaalde, bediende Mick op zijn beurt Tim die in de hoek stiftte (2-0, 29’). Op het derde doelpunt moesten we even wachten want bij een volgende poging van Tim, assist Roan Mulder, stond doelman Koreman in de weg. De verdediging van Monnickendam was echter duidelijk niet waterproof en Tim kon op aangeven van Joost eenvoudig 3-0 scoren (34’). Joost wilde het niet overdrijven en schoot uit een voorzet van Roy van Essen voor open doel over (36’). Aan de andere zijde overwoog doelman Matthijs Kuiper net of hij vast naar binnen zou gaan, toen nr. 8 Van Geemen hem eenvoudig stopwerk bezorgde (39’). Een zuivere hattrick bestaat uit drie achtereenvolgende goals binnen één speelhelft moet Tim Correia hebben gedacht, toen hij op slag van rust een door Kick van Aelst genomen corner via de paal inkopte (4-0, 45’).


  Rust 4-0. Schijnt dat zo’n voorsprong wel eens wordt verspeeld. Nou, daar leek het bij het Middenmeers waterballet heel erg niet op uit te draaien. Met Matthijs Coenradi voor Nik Gabel, waardoor Roan naar rechts verhuisde, ging WV door met overheersen terwijl men bij Monnickendam al aan de gezelligheid van de tweede klasse dacht (Marken uit). Doelman Koremans voorkwam met de voet een volgende goal van Tim (56’) , redde bij een doelpoging van Kick ten koste van een corner (59’) maar stond versteend toen Mick van Moerkerk vanaf rechts meende een voorzet te geven (5-0, 63’). Aan de overzijde scoorde nr 6 Braspenning een buitenspelgoal; onmiddellijk daarna doelpuntte Roy van Essen op aangeven van Mick via de voet van de doelman (6-0, 67’). Het scorebord dreigde door te branden: met een fraaie curve scoorde aanvoerder Mick op aangeven van Tim (7-0, 71’ plus applauswissel zonder publiek). Mervelinio Olijfveld bezette de linkerflank en Tim maakte met een laag schot zijn vierde (8-0, 75’). Junior Tiller verving de moegedraafde Danny Blom, schoot in het zijnet (86’) en raak na een rush van Tim (9-0, 87’). In godsnaam de eer redden, dacht nr. 11 Kid Ronday, maar schoot voor doel langs. WV ging voor de tiende maar vice-voorzitter Hette riep per luidspreker op niet meer te scoren: het scorebord kan dat niet aan. Een nanoseconde nadat hetzelfde bord 90 liet zien floot scheidsrechter Hilgersom deze wedstrijd de geschiedenis in..


  Zo kennen we onze jongens weer ! In de bestuurskamer is mij dringend verzocht niet naar boven te kijken. Dan meld ik maar dat we ons drie punten van de laatste plaats hebben verwijderd. Volgende week graag voortzetting van de opmars : nr. 13 op de ranglijst Honselersdijk komt op bezoek. Althans, hopen we. Want de heer Gommers ziet dat niet zitten, verneem ik zojuist op het nieuws.


  Man-of-the-match: aangezien TIM CORREIA liet zien dat hij geen mooiweervoetballer is (dacht ik vorige week even in Den Haag) en vier maal scoorde alsmede twee assists leverde, kon hem de titel niet ontgaan.
  Tenslotte: dit alles kon door de thuisblijvende supporters warm en droog worden gevolgd. Dat was te danken aan een livestream op Facebook met als cameravrouw niemand minder dan bestuurslid LUKA SPIRONELLO, waarvoor dank van velen.


  WV-HEDW : Matthijs Kuiper; Nik Gabel (46. Matthijs Coenradi), Jordy Dijkhuizen, Noud Schartman, Roan Mulder; Kick van Aelst, Danny Blom (76. Junior Tiller); Roy van Essen, Tim Correia, Mick van Moerkerk (72. Mervelinio Olijfveld); Joost Heij; niet-ingezet: Olof Kool, Nick Lammers, Boris Santen

  Verslag: André Lopes Dias

  Op Het Amsterdamsche Voetbal: WV-HEDW wint met maar liefst 9-0 van Monnickendam

  Op Het Amsterdamsche Voetbal: Jeffrey Ruhe (WV-HEDW) na de 9-0 zege: “Dit is het moment om door te pakken”

  In het Noordhollands dagblad (premium): interview met de aanvoerder van Monnickendam na de 9-0