• Lekker oefenen

  19 okt 2022
 • En we oefenden verder. Na FC Aalsmeer afgelopen zondag aan de zegekar hebben gebonden. Spelen we nu tegen TABA. We zijn bekend met ze. Vorig jaar speelden ze bij ons in de poule. Maar nu in de 3e klasse acterend na promotie via de nacompetitie. Na vier speelronden vinden we ze terug op plaats 11 met twee gelijke spelen en twee verlies partijen. Kortom er moest worden gewerkt aan het zelfvertrouwen. We waren gewaarschuwd.

  Oefenen op een dinsdag in een kindervakantieweek is vragen om afzeggingen. Daarom hadden we versterking uit de zondag 2. Zes man sterk waren ze van de partij. Wat is dat toch fijn. Zo’n team dat gewoon aansluit en ons uit de brand helpt. Dank hiervoor. Ook was er een, naar horen zeggen, éénmalige rentree van Jack. Ja, Jack Pieters. Afgelopen seizoenen een vaste waarde in WVzon1. We beginnen met een geïmproviseerde verdediging aan de wedstrijd. En ik kan u nu al verklappen dat je dat totaal niet zag!

  De wedstrijd is in gang. En we tasten af. Net als TABA. Beide teams willen voetballen. Beide vallen aan. Beide vol overgave. En dat is wat we zien. Een leuke pot voetbal met veel energie. Met één groot verschil. TABA is druistig en wij hebben rust. Achterin wordt alles rustig voetballend opgelost. Langzaam aan leggen we TABA onze wil op. En de kansen komen als vanzelf. Dat we ze niet benutten is tot daar en toe. Het is vooral plezier wat we zien. Spelplezier!

  De 0-1 valt dan ook niet zo maar. Er is heus waar op getraind. Een variant. Op een corner. Hoe? Tsja dat is voor de toeschouwers. Niet voor de lezers. Sorry. Feit is dat Jesse hem voorgaf. En Jannes met een kopbal bij de 2e paal succesvol afrondde. 2 van onze 5J’s van vanavond zorgen voor het verschil in deze. Helaas lukt het ons in de 1e helft niet meer het net te vinden. Wel wordt er goed spel vertoond. En dat is toch wat je wil zien in oktober. Dat trainingen tot iets moois leidt in wedstrijden.

  In de rust wordt er flink gehusseld met de opstelling. Het had geen invloed op het vertoonde spel. We gingen gewoon door met kansen creëren. Wel gooide TABA het tempo nog wat verder omhoog. Ze wilde immers werken aan hun zelfvertrouwen. En met 0-1 achter komt dat zelfvertrouwen niet los. Er kwamen wel wat grimmige situaties los door fanatieke verdedigers versus fanatieke aanvallers. Dan beslist de scheids en niet de spelers zelf. En zo geschiedde.

  Waarom scoren we niet de doelpunten die het verschil in kansen tot uiting brengt? Waarom schieten we nooit. Waarom combineren we zover door? Want bij 0-3 is zo’n wedstrijd gewoon gespeeld. Nu bleef TABA geloof houden. Al valt de 0-2 dan toch nog. In de 78'. Jesse is de maker. Vrijgespeeld door Milan die op avontuur ging over de linkerflank. En dan valt toch ook de 0-3 nog in blessuretijd. Uit een vrije trap op 20 meter rechts voor de goal. Genomen door Miguel die hem breed tikt. Jesse neemt hem lekker op z’n linker pantoffel. De bal zeilt heerlijk met een curve in de linkerbovenhoek.

  Ik, trainert Joram en zeker ook de toeschouwers die WV een warm hart toedragen hebben genoten. Genoten van het getoonde spel en het zichtbare plezier op het veld bij WV. Ga zo door mannen. Trainen is de basis van alles.

  Basis: Jules, Tobin, Nigel, Ruben, Yannick, Diego, Milan, Jannes, Jesse, Miguel, Gil. Wissels: Lucas, Juuso, Damian + Jack!

  Onno Swart