• Beste ouders en verzorgers,

  Omdat de situatie langs de lijn nog onveranderd is, informeren wij jullie wederom via deze route over lopende jeugdzaken. Hopelijk tot snel!

  Onderwerpen in deze nieuwsbrief: Corona-update, Terugblik activiteiten, Update lopende seizoen, Voetbalschool WV-HEDW, Vooruitblik volgend seizoen, Vacatures, en nog ‘even dit’.

 • Corona-update mei

  Er is in 2021 eigenlijk weinig veranderd in de situatie voor de jongens en meiden bij WV én voor jullie als ouders. Er wordt nog steeds flink door getraind en er worden wekelijks fanatieke onderlinge wedstrijden gespeeld of toernooitjes georganiseerd, waarvoor dank aan alle trainers en teamleiders!

  Een lichtpuntje is dat vanaf zaterdag 22 mei het buitenterras in het weekend weer open is gegaan. Dat levert een bijzondere situatie op: je mag niet langs de lijn naar je kind mag kijken (die regel is landelijk blijven staan), maar je mag wel een consumptie nuttigen op het terras. De capaciteit van dat terras is beperkt: maximaal 50 personen. Weet dus dat je in het weekend weer een kop koffie (enzovoort) kunt krijgen, MITS je die nuttigt op het terras en je daarbij aan de ‘normale’ regels houdt die voor buitenterrassen gelden (1,5 meter afstand tenzij één huishouden, niet staan maar zitten, enzovoort.). Het is een beginnetje. En niet te snel juichen, want als het terras vol zit, zit er dus niets anders op dan het sportpark te verlaten.

  Op deze plaats overigens ook een complimenten voor de ouders die zich de afgelopen maanden steeds beter aan de coronaregels hebben gehouden. Wordt zeer gewaardeerd. De regels voor toeschouwers bij wedstrijden zijn op dit moment dus ongewijzigd:

  - Houd 1,5 meter afstand!

  - Kom op tijd - dat wil in dit geval zeggen: niet te laat (uiteraard), maar ook niet te vroeg

  - Beperk je sportparkbezoek tot halen en brengen of gebruik een consumptie op het terras (zoals hierboven omschreven)

  Zorg voor onderlinge afstemming over welke (max.) 2 volwassen per team wel langs de lijn aanwezig zijn voor coaching/ begeleiding

  Klik hier voor de laatste update rondom de Corona-maatregelen bij WV.

 • Terugblik activiteiten

  Om ervoor te zorgen dat er wat afwisseling is in het programma op de zaterdagen heeft het Jeugdbestuur in samenwerking met de coördinatoren en trainers een aantal activiteiten georganiseerd.

  Voetbalclinic met selectiespelers

  Op zaterdag 20 februari hebben 14 spelers van de heren zaterdag 1 en 8 spelers van dames zaterdag 1 zich ontfermd over alle jeugdteams tot en met onder 13! In 3 blokken verspreid over de hele ochtend hebben alle 35 (!) teams techniek en tactiektraining gekregen van de beste seniorenvoetballers die rondlopen bij WV. En natuurlijk niet te vergeten de snelheidsmeter, waar elke speler kon kijken hoe hard zijn of haar schot is.

  Als het goed is, heeft iedereen het Certificaat van deelname ondertekend door de selectiespeler mee naar huis gekregen. Een leuke samenwerking tussen seniorenselectiespelers en jeugdspelers en veel enthousiaste reacties achteraf!

  WV-Voetbalfeest

  Op zaterdag 27 maart hebben wij het WV-voetbalfeest georganiseerd. Dit keer in samenwerking met enthousiaste ouders en trainers die samen met een jeugdteam (inclusief de mini’s) een parcours van 6 onderdelen doorliepen. Van precisieschieten tot voetbaldarts, van touwtrekken tot ‘man/vrouw van fiets’ (proberen te trappen). Weer veel lachende gezichten op het veld en onderlinge competitie, leuk om te zien!

  Klik hier voor de Twitter-pagina van WV waar dagelijks updates te zien zijn

 • Update lopende seizoen

  Er lijkt weinig te gaan veranderen in de laatste weken van dit seizoen. De KNVB heeft zijn plannen voor een Regiocup bij de jeugd nog niet afgeblazen (zie de poule-indeling op voetbal.nl), maar het volledig spelen van die poule is al niet meer haalbaar. Wat we in de gaten blijven houden en waar we wijzigingen in de regels direct met jullie zullen delen:

  - De Regiocup (klik hier voor meer informatie)

  - Mogelijke versoepeling in het spelen van wedstrijden tegen andere clubs (buiten de Regiocup)

  - Toernooien - de gebruikelijke toernooien zullen ook dit jaar waarschijnlijk geen doorgang vinden

  Helaas zijn de Ajaxtrainingen op woensdag inmiddels geëindigd. Dat is even balen, want op zo’n vroege stop hadden we niet gerekend. Deze teams trainen de laatste paar weken mee in het Coerver-circuit. Met Ajax zijn we in gesprek voor een goedmakertje (voor de betreffende teams) voor dit abrupte einde en uiteraard laten we ons volgend seizoen niet meer op deze manier verrassen.

  In juni zullen de trainingen en wedstrijddagen zoals in de huidige vorm stoppen. De laatste trainingen worden georganiseerd in de week van 7-11 juni en in het weekend van 12-13 juni worden de laatste wedstrijden gespeeld. Omdat er op woensdag 9 juni geen Coervertraining meer is, zullen we op die dag voor de teams in de Coervercarrousel iets speciaals organiseren – we verklappen nog niet wat, maar het gaat een leuke middag worden.

  Uiteraard mogen teams na 13 juni op eigen initiatief nog doortrainen en/of zelf onderlinge wedstrijden organiseren. De club blijft in beginsel de hele zomer open, de kunstgrasvelden kunnen al die tijd gebruikt worden; de grasvelden niet, die worden opnieuw ingezaaid. Grasveld 1 (naast het hoofdveld) is inmiddels al onder handen genomen en kan niet meer gebruikt worden.

  Eind juni gaan we wel de lockers leegmaken en verversen! Houd er dus rekening mee dat je in juli, mocht je naar WV komen om een potje te voetballen, even zelf een bal meeneemt.

 • WV-voetbalschool

  Zoals in de vorige nieuwsbrief al aangegeven, is WV in de afgelopen maanden bezig geweest een WV- voetbalschool verder vorm te geven. En dit is goed gelukt. WV gaat vanaf komend seizoen in samenwerking met Coerver Coaching kwalitatief hoogwaardige (techniek)trainingen aanbieden die als aanvulling dienen voor de standaard trainingsstof die bij selectie- en breedteteams wordt aangeboden. Zodra alles rond is, zullen we de details daarover bekendmaken. Vanaf dat moment gaat de aanmeldingen ook open. De voetbalschool is voor WV-leden en spelers van buiten; WV-spelers krijgen wel enige korting.

 • Vooruitblik seizoen 2021-2022

  We zijn al druk bezig met volgend seizoen. Zo lopen de trainers en coördinatoren elke week rond bij trainingen en wedstrijden om te kijken naar welke spelers volgend seizoen goed bij elkaar passen in de verschillende jeugdteams. De teamindeling voor volgend seizoen wordt begin juni bekendgemaakt.

  Voor de jongste jeugd heeft er op 21 april een Open dag plaatsgevonden, wat weer voor mooie aanwas heeft gezorgd. Daarnaast zijn we sinds eind april bezig geweest met inventariseren of teams door het vertrek van spelers aanvullingen van nieuwkomers nodig hebben. Die laten we dan eerst meetrainen met het beoogde team om te zien of het klikt. In veel gevallen regelen teams die nieuwkomers zelf; soms komen ze via de centrale aanmelding.

  Mocht je zoon of dochter besluiten te stoppen met voetbal bij WV, zorg er dan voor dat de opzegging voor 1 juni binnen is op de enige plek waar dat telt: jeugd.ledenadministratie@wvhedw.nl. Een berichtje aan de teamleider of trainers is dus niet genoeg, afzeggen moet echt op deze centrale plek. Wie na 1 juni opzegt en daar dus te laat mee is, komt er tot 1 september vanaf met een administratieve boete van 50 euro. Zeg je na 1 september nog op, dan wordt de volledige contributie in rekening gebracht.

  Verder kijken we, net als iedereen, reikhalzend uit naar een ‘normaal’ volgend voetbalseizoen

  Klik hier voor meer informatie over aanmelding voor volgend seizoen

 • Vacatures

  Er staan een aantal vacatures open voor vrijwilligersfuncties volgend seizoen. Wie wil zijn of haar steentje bijdragen? Vele schouders maken licht werk. Help ons! Help ons het beter te doen!

  - We zijn voor een aantal breedteteams nog op zoek naar enthousiaste trainers. Je krijgt daarbij alle ondersteuning vanuit de club (begeleiding, oefenstof, trainingskleding, opleidingsmogelijkheden). Het is de kans om er twee keer per week (of één keer per week als je het samen doet met een andere ouder) even lekker uit te zijn, kop in de wind en in de zon (en soms in de regen: ook best lekker), voor de jongens of meiden een goede, pittige training neerzetten en daar zelf ook het nodige van op te steken, niet alleen over voetbal maar bijvoorbeeld ook over het werken met groepen jonge mensen. Schiet onze huidige trainers aan en vraag ze wat daar nu toch zo leuk aan is: zij zullen je overtuigen. Neem contact met ons (jeugdbestuur) op als je interesse hebt!

  - We zijn per direct op zoek naar iemand die de ledenadministratie van de jeugdafdeling wil doen. Zoals de vertrekkende ledenadministrateur zei: Ach, 900 entries, appeltje-eitje. Heb jij 1 a 2 uur in de week om de administratie bij te houden (met een piek aan het eind en begin van een seizoen)? Je kunt dit werk gewoon vanuit huis doen. Help ons uit de brand!

  Als je vragen hebt over of interesse hebt in één van beide vacatures, stuur dan een mailtje naar het jeugdbestuur.

 • En dan nog even dit....

  WV in de media: Jeugdafdeling in lift

  Het Amsterdamsche Voetbal heeft in een interview met Jeugdvoorzitter Marcel van Riessen stilgestaan bij de enorme ontwikkeling die de WV-jeugd heeft doorgemaakt in de afgelopen jaren. Klik hier om het artikel te lezen.

  WV herdenkt

  Jaarlijks herdenkt WV op 4 mei bij het herdenkingsmonument naast de kantine de meest duistere periode uit onze clubgeschiedenis: de 229 clubleden die in de Tweede Wereldoorlog zijn vermoord. Klik hier om de online herdenking van dit jaar te bekijken.

  Meedoen aan hersenonderzoek van de UvA

  De Universiteit van Amsterdam doet een interessant onderzoek naar de motivatie om te leren bij jongeren en jongvolwassenen en zoekt jonge mensen om daar aan mee te doen. Tegen een vergoeding, dus je levert niet alleen een bescheiden bijdrage aan de wetenschap, maar ook aan je eigen portemonnee. Hieronder zie je hoe je je kunt aanmelden.

 • Deze nieuwsbrief is samengesteld door het jeugdbestuur van WV-HEDW. De redactie is in handen van Daniel Nokes en Marcel van Riessen (m.g.vanriessen@uva.nl). Opmerkingen een aanvullingen kunnen naar hen.