• Voor het laatste nieuws, volg je WV-HEDW op:

 • Beste ouders en verzorgers,

  Aan het einde van dit gekke (voetbal)jaar is het tijd voor een update vanuit het jeugdbestuur. Wij spreken elkaar natuurlijk minder vaak langs de lijn dan normaal, dus informeren we jullie graag met deze nieuwsbrief over een aantal zaken en ontwikkelingen bij de jeugd van WV-HEDW.

  Onderwerpen in deze nieuwsbrief: Corona-update, winterstop, samenwerkingen met Ajax en Coerver Coaching, contributie, een vooruitblik naar 2021, het jeugdbestuur, en ‘nog even dit’.

 • Corona-update

  Het is inmiddels alweer 2 maanden geleden dat de diverse WV-jeugdteams in competitieverband hebben gevoetbald, maar stil gezeten hebben de jongens en meiden zeker niet! Er wordt gewoon getraind en op zaterdag- en zondagochtenden volle bak gevoetbald, waarbij verschillende niveaus en leeftijdscategorieën elkaar tot het uiterste drijven. Heel fijn dat de jeugd dit gewoon lekker kan blijven doen.

  Wel willen we nogmaals benadrukken hoe belangrijk het is om de regels na te leven als ouder/verzorger. Het gaat over het algemeen goed, maar op een aantal punten moeten we scherp blijven letten.

  • Houd 1,5 meter afstand.
  • Kom op tijd - dat wil in dit geval zeggen: niet te laat (uiteraard), maar ook niet te vroeg
  • Beperk je sportparkbezoek tot halen en brengen (blijf dus niet hangen)
  • Zorg voor onderlinge afstemming over welke (max.) 2 volwassen per team aanwezig zijn voor coaching / begeleiding

  Klik hier voor Corona-maatregelen bij WV

 • Winterstop: wanneer eindigen de wedstrijden en trainingen en wanneer beginnen we weer?

  In het weekend van 12 en 13 december spelen we de laatste onderlinge wedstrijden van 2020. Per woensdag 16 december begint voor de jeugdteams van WV-HEDW de winterstop. De laatste trainingen van 2020 zijn dus op dinsdag 15 december. De trainingen starten in januari weer, op de volgende momenten:

  • Teams die heel graag willen, kunnen vanaf maandag 4 januari 2021 weer trainen. De trainer is hier leidend in: hij of zij bepaalt of er die week iets gebeurt.
  • Het Coerver Circuit start vanaf woensdag 13 januari 2021.
  • Overige trainingen starten vanaf dinsdag 12 januari 2021 – dus ook de teams die er voor kiezen in de week van 4 januari nog even rust te houden (kortom: iedereen gaat dan weer voetballen).
  • Over een herstart van de competitie in januari is nog niks bekend. Vooralsnog gaan we ervan uit dat het onderlinge oefenprogramma hervat wordt in het weekend van 16 en 17 januari.
 • Ajax-partnerclub: wat is dat?

  De jeugdteams van WV-HEDW zijn de afgelopen jaren steeds beter gaan voetballen en dat is niet onopgemerkt gebleven bij het grote Ajax. WV werd in 2013 ‘gewoon’ partnerclub van Ajax, is sinds 2017 partnerclub+, en is op dit moment druk bezig om tot het selecte gezelschap van partnerclub* toe te treden (net als, bijvoorbeeld, Zeeburgia, AFC, Koninklijke HFC).

  De samenwerking houdt in dat Ajax WV-spelers kan uitnodigen om stage te lopen. Maar deze samenwerking is niet alleen voor die ene speler die zo goed kan voetballen dat hij naar Ajax mag; de gehele jeugdopleiding profiteert mee. Ajax deelt veel kennis en kunde in de vorm van bijvoorbeeld bijeenkomsten waarin partnerclubs kennis en ervaringen uitwisselen, trainers van WV die mogen meelopen bij Ajax, en Ajax- trainers die (op woensdag) structureel bij WV meedraaien.

  Klik hier voor meer informatie over de samenwerking met Ajax

 • Coerver Coaching

  Het zijn inmiddels bekende gezichten: de coaches van het Coervercircuit. De voetbalschool Coerver Coaching verzorgt op woensdagmiddag de techniektrainingen voor de mini’s en breedteteams bij de WV-jeugd. In het Coervercircuit staat het meester worden over de bal centraal.

  De samenwerking tussen WV-HEDW en Coerver Coaching onderstreept dat bij WV breedteteams evenveel aandacht en middelen krijgen als selectieteams. Het op een systematische wijze blijven werken aan de balbeheersing van spelers draagt ertoe bij dat spelers in breedteteams aansluiting kunnen houden met het niveau binnen selectieteams. De afgelopen jaren zien we dan ook een gestage groei van ‘opstromers’: spelers uit breedteteams van WV die de stap naar de selectie kunnen en willen maken. Daarmee kunnen we het aantal zij-instromers in selectieteams beperken. Als we kunnen kiezen tussen een speler uit een eigen breedteteam en een speler van buiten die ongeveer hetzelfde niveau hebben, kiezen we voor de breedtespeler van eigen kweek. Dit stelt ons in staat de WV-cultuur te bewaken, waarin prestatie geen vies woord is maar plezier altijd voorop staat.

  Klik hier voor meer informatie over de samenwerking met Coerver Coaching

 • Contributie 2020-2021

  Wellicht is het al opgevallen: er is deze week een verzoek uitgestuurd voor het betalen van de contributie voor de WV-jeugd. Het verzoek is ditmaal in de vorm van een mailbericht vanuit sportlink waarin een factuur is opgenomen. In dat mailbericht staat precies wat de bedoeling is, maar ook hier even: voeg bij het overmaken van de contributie ook de gevraagde gegevens toe – anders hebben wij dagen werk om uit te zoeken welk

  rekeningnummer en achternaam bij welke speler hoor (die namen zijn, zoals u begrijpt, lang niet altijd hetzelfde). De deadline voor het overmaken van de contributie is 31 december 2020.

 • Jeugdbestuur update

  Op dit moment bestaat het jeugdbestuur uit vijf bestuursleden. Vier ervan zijn al enige tijd actief en (hopelijk) ook bij de meeste bekend: Marcel van Riessen (Jeugdvoorzitter en Onder 14-19), Marc Schlaghecke (Technische Zaken en selectieteams), Farshad Farshadpour (Onder 10-13), en Daniel Koefoed (Onder 8-9).

  Sinds dit seizoen is Daniel Nokes ook onderdeel van het jeugdbestuur. Daniel speelt zelf als ruim 10 jaar bij WV-HEDW in de zaterdag selectie en zijn oudste zoon James Nokes speelt in Jo9-2. Daniel zal zich ontfermen over de trainers van de breedteteams en kijken naar mogelijkheden om voetbal gerelateerde projecten op te starten die al enige tijd op de planning staan. Hierover horen jullie in 2021 meer. Mocht je eens kennis willen maken of heb je feedback over waar het beter kan bij de breedteteams kun je contact opnemen met Daniel.

  Ten slotte zijn we ook nog bezig met een openstaande vacature bij de meiden. Deze afdeling is zodanig aan het groeien dat wij op zoek zijn naar een enthousiaste ouder/verzorgen die de verdere groei van de meidenafdeling bestuurlijk en organisatorisch wil begeleiden.

 • Wat zit er aan te komen in 2021?

  Het jeugdbestuur kijkt natuurlijk ook al met een schuin oog naar 2021. Een aantal onderwerpen waar wij het op dit moment over hebben. Hierover (onder andere) zullen wij de ouders/verzorgers in 2021 elke 2 maanden informeren in een nieuwsbrief:

  • We hopen natuurlijk allemaal dat we in 2021 weer snel competitie gaan spelen tegen andere clubs en dat ouders wat meer vrijheid krijgen in het kijken naar de trainingen en wedstrijden. In de tussentijd genieten we nog even van de rust langs de lijn.
  • Het is (te) druk op zaterdag voor onze velden en zijn daarom in overleg (ook met andere verenigingen in een soortgelijke situatie) of we de thuiswedstrijden van de juniorenmeiden (Mo15, Mo17, Mo19) naar zondag kunnen verplaatsen. Ook bij de jongens spelen de junioren (Jo14 t/m Jo19) op zondag – uitgezonderd de divisieteams, want spelen op divisieniveau kan uitsluitend op de zaterdag.
  • Al jaren op de planning, en hopelijk in 2021 een begin: junioren wedstrijden laten fluiten bij de pupillen. Eerst op vrijwillige basis, maar op termijn met een soort roulatiesysteem waarbij iedere juniorspeler bijvoorbeeld 2-3 x per seizoen een pupillenwedstrijd fluit of begeleidt.
  • Verder kijken we naar initiatieven die het nog leuker kunnen maken om bij WV te spelen. Denk aan een voetbalkamp in vakanties en een voetbalschool bij WV.
 • En dan nog even dit....

  Vrijwilliger uitgelicht

  Han van Popering, onze nieuwe wedstrijdsecretaris jeugd zaterdag, is er maar druk mee: het indelen van alle onderlinge wedstrijden van de WV-jeugd. Hij krijgt het elke week weer voor elkaar – en geloof ons, dat is elke week opnieuw een kleine meesterproef. Hulde aan Han!

  Junioren strijden om COVID-Cup

  Op de zondag wordt op dit moment gespeeld om de COVID-Cup. In de ene poule nemen de Jo19-1, Jo19-2, Jo19-4 en Jo19-5 het tegen elkaar op, in de andere poule spelen de Jo19-3, Jo19-6 (dat zijn de twee eerstejaars Jo19-teams), Jo17-1 en Jo17-2 tegen elkaar. Komende zondag valt de eerste beslissing. Na elke wedstrijd worden overigens penalty’s genomen, zodat een verliezende ploeg in elk geval nog kans maakt op de Penaltybokaal. Publiek is uiteraard en helaas niet toegestaan.

  Trainers gezocht!

  We zijn voor een aantal breedteteams nog op zoek naar enthousiaste trainers. Je krijgt alle ondersteuning vanuit de club (begeleiding, trainingskleding, opleidingsmogelijkheden). Neem contact op als je interesse hebt!

  Het is donker op het sportpark, wees voorzichtig

  En dit brengt de nodige ongerustheid bij ouders met zich mee. Er circuleren de afgelopen weken wat verhalen over ongure types in het sportpark. Mochten jullie iets geks horen of zien, laat dit weten aan een van de jeugdbestuursleden. Zorg er in de tussentijd gewoon voor dat kinderen zoveel mogelijk samen of met ouders in het donker fietsen.

  Er is nog plek bij de jongste jeugd

  Er is nog ruimte bij de mini’s, Jo-8 en Mo-9. Ken jij nog iemand? Dan horen wij dit graag.

  Jo9-2 valt in de prijzen

  Met jullie stemmen heeft een prachtige teamgoal van JO9-2, afgemaakt door Tom, de eeuwige roem verdiend bij ‘het moment van de week’ van Voetbal.nl. Bekijk de goal hier!

  We wensen alle spelers en hun ouders e/o verzorgers, ondanks alle gedoe en alle beperkingen, prettige vakantieweken en heel fijne feestdagen toe. Het licht aan het einde van de tunnel komt nu elke week een stukje dichterbij.
  Blijf gezond en kijk om naar elkaar!

  Met sportieve groet, Het jeugdbestuur

 • Deze nieuwsbrief is samengesteld door het jeugdbestuur van WV-HEDW. De redactie is in handen van Daniel Nokes en Marcel van Riessen (m.g.vanriessen@uva.nl). Opmerkingen een aanvullingen kunnen naar hen.