• Nuttige oefenpot uit bij Aalsmeer

  16 okt 2022
 • Na 3 competitie rondes zijn we nu 3 zondagen op rij zonder programma. Wel spelen we midweeks op woensdag 26 oktober thuis voor de beker tegen ASC De Volewijckers. Daarom oefenden we vandaag. In een echte wedstrijd. Uit in Aalsmeer tegen de plaatselijke FC. Een zondag 3e klasser. Het was wel vroeg. 10:00 uur verzamelen.

  Gelukkig was het weer ons goed gezind. De zon lachte ons toe op deze stralende zondag. De zondag ook van de Amsterdam Marathon waar onze Guntars zijn opwachting maakte voor de hele 42 kilometer en 195 meter. The BEAST uit Letland toonde aan over een uitstekende conditie te beschikken. Hij liep hem in een naar eigen zeggen in een licht teleurstellende 3 uur en 30 minuten…… U begrijpt dat z’n medespelers net als ondergetekende diep onder de indruk zijn van zijn prestatie.

  We beginnen met twee gastspelers van zondag 2 in de basisopstelling. Ze hadden namelijk niet getraind deze week en moesten dus voor straf met ons meedoen. ;-) Want een basisplaats in het 2e zit er dan niet in. Bij het 1e kregen ze de opdracht als centraal verdedigingsduo de nul tot heilig te verklaren. Dat deden Ruben & Juuso met verve. Eigenlijk speelde iedereen wel aardig. We zagen mooi samenspel. Individuele hoogstandjes en prima doelpunten. Igor maakte er 2. En wel de 0-1 in de 17” op aangeven van Nigel. Dit na een karakteristieke actie van onze TGV op rechtsback. Wat kan die man rennen. Je zou bijna denken ga trainen samen met Guntars om volgend jaar die marathon te lopen?

  De 0-2 was een fraaie. Diego speelt zich vrij op het middenveld. Wat kan ie toch lekker ballen nu z’n gebrek aan conditie met de week minder wordt. Nu nog elke ochtend 50 push ups en je buikspieren optrainen….. Ja, want spelen in de kelderklasse met DRC 2 op zondagochtend doet wat met je zeg maar. Maar goed hij speelde zich vrij. Stak de bal met een pass perfect op snelheid diep op onze spits van dienst Igor. Dit alles op rand zestien. De laatste man was gezien. Alleen de keeper kon nog redding brengen. Echter Igor liet hem met een simpel ogend tikje volkomen kansloos. En in het voetbal weet je dan dat als het simpel oogt het eigenlijk heel moeilijk is. Maar het was een fraaie treffer die de stand op 0-2 bracht. De rest van de 1e helft spelen we Aalsmeer redelijk van de mat maar vinden het doel niet meer.

  In de rust 3 wissels. Max, Till en Mischa (ook uit het 2e) maakten hun opwachting voor Juuso, Ruben & Diego. Mijn speciale aandacht ging uit naar Max. Ik had samen met hem het nachtleven gedurende twee dagen achter elkaar onveilig gemaakt. Niet geheel okselfris verscheen hij derhalve aan de aftrap. Sorry. Ik zeg het nu alvast namens hem. Want als u nu verder leest dan hoeft hij dat niet meer te zeggen. Overigens kwamen we met de nieuwe formatie niet helemaal lekker uit de kleedkamer. Aalsmeer had ook gewisseld en dat deed de wedstrijd wat kantelen. In de 51” leidde dit tot de 1-2. We moesten even wakker worden zeg maar.

  Igor valt helaas geblesseerd uit en Diego komt er voor hem weer bij. Verdedigend staan we inmiddels weer goed met Jannes & Milan nu centraal achterin in plaats van op het middenveld. Ze gunnen de voorwaartse van Aalsmeer geen enkele kans. Nou ja bijna. Maar ja dan hadden we Jules nog. Hij keepte attent en op de momenten dat ie er moest staan, stond ie er. Voorin werd het grote lijden van Max inmiddels steeds zichtbaarder. Het deed gewoon pijn aan je ogen om te zien. Toch scoorde hij. Hoe? Nou door de bal verkeerd te raken. Dat was in de 81” op aangeven van Jesse. Dat hij naar zijn eigen zeggen er zeker 4 had moeten maken zegt genoeg.

  Vlak voor tijd krijgen we nog een vrije trap op een meter of 20 van de goal van onze tegenstander. Trainert Joram doet iets verrassend. Op de training afgelopen week raakte Max de ballen wel goed. Op basis daarvan verordonneerde hij dat Max de vrije trap moest nemen. Maar ja training is anders dan spelen. Hij geeft de bal zeker voldoende snelheid mee. Alleen richting? Nee, het is een snel stijgende kanonskogel die een reserve van Aalsmeer moest gaan zoeken 2 velden verderop. De eindstand is bepaald als de goed leidende scheidsrechter fluit voor het einde. Een al met al nuttige oefenpot. Komende dinsdag oefenen we bij en tegen TABA om 20:30u.

  Special dank voor Ruben, Juuso & Mischa voor het meespelen vandaag. En gefeliciteerd met jullie 4-0 overwinning daarna met jullie eigen team zondag 2.

  Basis: Jules, Nigel, Ruben, Juuso, Mouaad, Milan, Jannes, Gil, Diego, Jesse & Igor. Wissels: Max, Till & Mischa

  Onno Swart