• O23 op laatste speeldag kampioen!

 • De afgelopen weken was het tussen JOS Watergraafsmeer, Forza Almere en WV-HEDW stuivertje wisselen aan kop van divisie 3B. Op de laatste speeldag hadden alle drie de teams nog kans op het kampioenschap. Forza en WV spelen tegen elkaar waarbij de winnaar van die wedstrijd het kampioenschap zou binnenhalen. Mochten zij gelijk spelen en JOS zou winnen van nummer 5 Diemen, dan was JOS kampioen. Dat laatste scenario kon al vrij vroeg in de prullenbak omdat al vroeg op de dag bekend werd dat Diemen JOS op 0-0 had weten te houden. Dus WV en Forza mochten in een direct duel op het hoofdveld van WV  gaan uitmaken wie zich tot kampioen mocht kronen; een finale tussen twee ploegen die beide met mooi voetbal hadden laten zien recht op de titel te hebben.

  Om haf drie werd afgetrapt  in een prachtige ambiance met een entree door een haag van fakkels en blauw gekleurde rook vanaf de volle tribunes. 

  De wedstrijd zelf was lang in evenwicht. Beide teams speelden met veel energie maar van konden beide niet echt gevaarlijk worden omdat de verdediging van beide teams zeer goed stond. De spaarzame kansen die er waren, kwamen voort uit dode spelmomenten. Dit gaf keeper Niels de kans zich laten zien door twee keer een vrije trap van Forza uit de kruising te tikken. Toen WV op zijn beurt op een vrije trap kreeg toegekend, liet Anass zien hoe het wel moest: van zo’n vier meter buiten de zestien krulde hij de vrij trap perfect over de muur in de verre bovenhoek, onhoudbaar voor de keeper van Forza: 1-0 WV. Dit was ook de ruststand.

  Bijna direct na de rust leek WV de wedstrijd te beslissen: een afstandsschot van Badr werd nog gestopt maar de rebound was voor Sam: 2-0 WV. De buit leek binnen maar Almere bracht al snel de spanning terug: een slimme steekpass achter de verdediging werd door de snelle rechtsbuiten van Almere onhoudbaar binnengeschoten: 2-1. Forza ging er weer in geloven en WV was even de kluts kwijt: 15 minuten lang was het eenrichtingverkeer richting het WV doel. Tot linksachter Tijn met een schitterende cross pass rechtsachter Rense lanceerde. Zijn voorzet belandde via de keeper van Forza voor de voeten van Yasin die beheerst de beslissende 3-1 kon binnenwerken. 

  En dus kon na het eindsignaal van de zeer goed leidende scheidsrechter Yilmaz het kampioenschap worden gevierd, compleet met een schaal, medailles, champagne  en vuurwerk. Coaches Tim en Giuliano kunnen met trots terugkijken op een mooi seizoen: de eerste seizoenshelft in de derde divisie werd al afgesloten met een mooie tweede plaats en nu dus de eerste plaats én promotie naar de tweede divisie.

  Nog wat weetjes over de tweede seizoenshelft: Kaya is topscoorder met 10 goals, Badr heeft de meeste assists (8), Ilias en Mickey hebben de meeste wedstrijden gespeeld (14). En tot slot: maar liefst vier spelers uit de onder-23 hebben dit seizoen hun debuut in Zaterdag 1 mogen maken: Tijn, Yasin, Rense en Nick. 

  Alvast veel succes in de tweede divisie!

   

  Opstelling:

  Keeper: Niels (Dylan),

  Verdediging:  Rense (Marwan), Irvine, Mickey (Jona), Tijn,

  Middenveld: Ryan, Yasin, Sam,

  Aanval: Badr (Ilias), Kaya, Anass (Quinn), 

  Staf: Tim en Giuliano.