• Prachtig weekend voor selectieteams van WV

 • Voorzitter Ronald Nijsen kijkt met plezier terug

  Er zijn weleens dagen dat ik als voorzitter / bestuurder denk: hmmm, het wordt weer even tijd voor wat positieve energie. Na afgelopen weekend kan ik er weer even tegen. Wat een bizar mooi weekend voor de selectieteams. En ook andere kampioenen. Even kort hier op terugkijken (in chronologische volgorde). De vrouwen-selectieteams beëindigden het seizoen al een weekend eerder (zie elders op de site).

  O23-1 kampioen

  Vorig seizoen startten we het avontuur in de door de KNVB ingestelde O23 competitie. Onderin beginnen, namelijk in de 4e divisie. Direct kampioen voor de kerst. Helaas datzelfde seizoen in de 3e divisie (er worden 2 competities per seizoen gespeeld) 2e geworden en net geen promotie. Ook dit seizoen in het eerste deel 2e geworden achter Swift. Het goede nieuws: in het 2e deel waren (door een herstructurering) drie promotieplaatsen beschikbaar. Door een prima start (16 uit 6) stond O23 al snel in “pole-position” voor promotie. En die werd vorig weekend door een 2-7 zege op Zuidoost United ook behaald. Maar echt kampioen worden is natuurlijk veel mooier. En dat lukte afgelopen zaterdag: zie mooi verslag elders op de site. Trainers Tim van Horn en Giuliano Cairo en spelersgroep: van harte!!

  Zaterdag 1 ontsnapt aan directe degradatie

  Heel eerlijk. Ik zag het in de bus op weg naar Alkmaar -rondom de file op de A9- toch wat somber in. Zelf must-win tegen het voor de NC nog kansrijke AFC’34 leek al een zeer behoorlijke uitdaging. En dan ook nog hopen dat Hollandia in Alphen ad Rijn zijn sportieve plicht doet. En dat deden ze! De afloop hebben jullie al kunnen lezen in het als altijd weer prima verslag van André. Prima wedstrijd van WV en ARC speelde gelijk. We leven nog en zijn niet van plan deze extra kans te laten lopen. Maar dan moet er in 8 dagen wel 3 keer gewonnen worden. Bij late terugkomst bij WV (tegen 10-en) vielen we in de late uurtjes van het kampioensfeest van Zaterdag 10. Geweldig seizoen afgesloten met mooi feest. Proficiat, geweldig gedaan!! En.. jullie kunnen beter voetballen dan karaoke-zingen!

  Het programma voor de nacompetitie (met dank aan Dion):

  zaterdag 1 juni a.s. 14.30 u WV-HEDW – BFC

  Bij winst: 5 juni tegen de winnaar van BOL-Winsum (ofwel BOL – WV ofwel WV-Winsum)

  Bij winst: 8 juni tegen de winnaar van AGB – d’ Olde Veste ’54 op neutraal terrein

  Zondag 1 kampioen van de 3e klasse

  Er was een merkwaardige parallel met de Zaterdag 1 een dag eerder. Er moest zelf per se gewonnen worden. En dan hopen dat de enig overgebleven concurrent (in dit geval Sporting ’70) niet zou winnen. Zaterdag lukte dat dus na bijna 10 minuten sidderen na afloop met zijn allen rondom radio Alphen. Beetje bijgeloof: zondag precies dezelfde kleren aan (wel een schone onderbroek) op weg naar Amersfoort. Hoe het afliep heeft Onno al prachtig beschreven. Maar toch die parallel. Zelf stelden we met enige moeite begin van de 2e helft de zege veilig. En dan maar op de Iphone kijken. Welke berichten komen uit Utrecht. Directe lijn met een contactpersoon van Swift (Bas bedankt voor de 50 appjes over en weer). Door de 2-0 voorsprong van WV was Swift kansloos voor het kampioenschap. Maar ze gingen er nog wel voor. En scoorden dus 0-1 in blessuretijd. Vreugde-explosie op de WV-bank (die blijkbaar zelfs live-beelden hadden). Nu geen nagelbijten na afloop, want onze wedstrijd was nog later begonnen dan Sporting ’70 – Swift. Swift bedankt.

  Enorme vreugde-explosie. En terecht.  Na afloop na een paar biertjes (met dank aan AFC Quick) als een speer naar WV. Waar we (weer een parallel met zaterdag) in de late uurtjes van het kampioensfeest van Zondag 13 (proficiat!) vielen. En door KNVB-ambassadeur Nico Lammers de kampioensmedailles uitgereikt werden. En Joram/Yassir de sloot in: dat schijnt er net als vuurwerk bij te horen tegenwoordig.

  Prachtig debuut-seizoen in 3e klasse waarin het trainingskamp in Valencia begin januari de game-changer lijkt te zijn: na de winterstop alles op 1 na (toen zat ik op een terrasje in Porto mijn Iphone te vervloeken: waar blijft die 1-1 tegen SMVC FairPlay ?) gewonnen. Met positief en vaak goed voetbal. Spelers bedankt, jullie zijn een mooi stel! Maar zeker ook grote dank en felicitaties aan de staf. Op de foto v.l.n.r teammanager/verslaggever/motivator Onno Swart, trainer Joram Melis, assistent Yassir Boudazdaz en grensrechter/materiaalman Raymond Lion. Absolute toppers!!  Op naar de 2e klasse.