• Precaire positie

 • Hoogland – WV-HEDW 1 - 0 (23 maart 2024)

  Ook tegen het stugge, verdedigend sterke Hoogland, lukte het niet een einde te maken aan de nederlagenreeks. Verdienstelijk gespeeld maar weinig gecreëerd en geen geluk. Alsmede een fataal moment van onoplettendheid in onze verdediging waardoor Hooglander Henri Kersten de enige goal van de wedstrijd kon scoren. En dan was het nog koud, een deel van het licht viel even uit en de puntenwinst van concurrenten deden ons bij voorbaat al in een precaire positie belanden.

  Logisch dat WV (WH-HEDW volgens het programmablaadje, Wilhelmina Hoera zou het helaas niet worden) in het avondlijke Hoogland voorzichtig begon. Met Jordy Dijkhuizen vlak voor de achterste vier zag het er degelijker uit dan in de vorige wedstrijden. Een vroegtijdige voorsprong, dat hadden we nodig maar het afstandsprobeersel van Romello Austin ging over de lat (6’). Hoogland was vooral lastig als nr 10 Yassine Tekfaoui aan de bal was en dwong wat corners af. Ons aanvalsspel werd geplaagd door veelvuldig balverlies bij de korte combinaties. Zo was er weinig doelrijps te noteren maar plotseling kwam Hoogland aan de leiding. Van achteruit joeg Justin de Vos de bal over onze defensie en de tijdig gestarte Henri Kersten kon ongehinderd op ons doel af. Via onze doelman vond hij het net (1-0, 34’). WV liet de terughoudende houding varen en begon druk uit te oefenen. Jack van Moerkerk op rand strafschopgebied gevloerd, de door broer Mick genomen vrije schop werd afgeweerd (40’) en zo gingen we weer eens met een achterstand de rust in.

  Bij de hervatting bleek Ashraf Azzouz ingebracht voor aanvoerder Mick. Het aanvalsspel werd wat directer zonder dat de Hooglandse doelman Sebastiaan Bruins in de problemen werd gebracht. Na goed werk van Oscar Abouseada bracht Romello Ashraf in schietpositie: over de lat (49’). WV leek de flow te hebben maar toen het plaatselijk licht de schemerstand aannam moest scheidsrechter Anne Greveling de wedstrijd stilleggen. Na acht minuten konden we verder, het scorebord werd teruggezet van 61 naar 53 minuten. Ingreep: Nick Lammers en Denis Wooninck vervingen Jordy Dijkhuizen en Dean van Zwieten. Doelman Bruins kon net voorkomen dat Romello een voorzet van Ashraf in zou schieten. Uiteraard leidde ons aandringen tot tegenstoten maar nu richtte de doorgebroken Kersten voor doel langs. Net als vorige week werd de tegenpartij tot tien man gereduceerd: Hooglander Jorrit Fiegen ontving de tweede gele kaart (71’). Maar tegen ondertal spelen is kennelijk niet aan ons besteed. Ashraf knalde op zijn Ashrafs van ver over het doel (78’). Uit een corner van Tim Correia kopte Joost Heij rakelings over en Romello zocht het doel ook al te hoog toen hij na een corner vrij kon uithalen. Dat was al in de extratijd. Ook de Hooglandse invaller Oosterling zag het rood, tegen negen man verder maar deze overmachtspositie duurde slechts enkele seconden, laatste fluitsignaal, zesde achtereenvolgend verlies.

  We blijven vijftiende met één punt achterstand op nr. veertien BOL (1-1 bij Swift), dat echter nog twee inhaalbeurten tegoed heeft. De zege van DHSC op AFC ’34 (2-0) was ook slecht nieuws, de veilige twaalfde plek is ver weg.

  Men heeft zijn best gedaan, alle reden om een man-of-the-match aan te wijzen. De commissie, ad hoc verrijkt met twee selectieleden, koos voor YAMIRO MACRANDER voor de wijze waarop hij zijn rol als centraal verdediger invulling gaf.
  Nog een opmerking: sportieve wedstrijd, maar niet chic hoe trainer/coach Prins van de thuisclub assistent Merel Verkerk intimiderend bejegende nadat zij, in zijn ogen ten onrechte, voor buitenspel had gevlagd.

  We mogen even bijkomen van de tegenslagen. Volgende tegenstander: Ter Leede. De wedstrijd op 6 april in Sassenheim begint om 15.00 uur.

  WV-HEDW : Ruben Zandwijken; Dean van Zwieten (58. Nick Lammers), Timo van Roemburg, Yamiro Macrander, Oscar Abouseada; Jordy Dijkhuizen (58. Denis Wooninck) , Jack van Moerkerk; Romello Austin, Tim Correia, Mick van Moerkerk (46. Ashraf Azzouz); Joost Heij; niet-ingezet : Niels van Gool, Rida Najib, Tim de Jong, Max Dekker

  Verslag: André Lopes Dias

   

  Op Het Amsterdamsche Voetbal: Vijf voor twaalf bij WV-HEDW na zesde nederlaag op rij