• RCZ 1 – WV-HEDW Zon1 0-1

  6 sep 2021
 • Het eerste officiële bekerpotje na Corona speelde de Zondag 1 diep in het Zaanse tegen het 100 jaar oude Racing Club Zaandam. Bij aankomst troffen we een redelijk gedateerde accommodatie waaronder een hoofdveld met heus koegras. De warming up liet het al een beetje zien. Het te lange gras was stroperig en de bal rolde niet zoals onze jongens gewend zijn. De zomerse temperatuur hielp ook niet mee.

  Onder leiding van de jeugdige leidsman Jongeneel begon de wedstrijd net zoals de bal rolde; stroperig. RCZ hanteerde vooral de lange bal en WV-HEDW probeerde zijn vertrouwde spel te spelen van achteruit. De vrije man op middenveld werd echter niet makkelijk gevonden door het te trage baltempo. Er was te weinig beweging zonder bal en ook diepte was ver te zoeken. Echte kansen kwamen uit foutjes en wel voor RCZ. Gelukkig was keeper Mick van der Wijgerd attent bij deze kansen.

  WV-HEDW zette er weinig tegenover. Zo anders als de oefenpotjes waar vrijuit werd gecombineerd. Gelukkig bleek RCZ weinig getalenteerd in de afronding en maakte WV-HEDW dan toch eindelijk het verschil. Een voorzet vanaf links door de opgekomen laatste man Ivar de Vries werd op waarde geschat door linkeraanvaller Jesse Coffeng. 0-1.

  Na de rust bracht twee andere backs. Op links Lucas Noppert en op rechts Nigel Letterboom. Er kwam wat meer dreiging vanuit de opbouw waarbij vooral Lucas een puike tweede helft speelde. Na een uur spelen bracht trainer Joram twee verse spitsen in Max Swart en Dave Keller om de verlossende 0-2 te maken. De druk nam toe richting RCZ-doel. De diepgang ook. Helaas was de passing en onderlinge communicatie onnauwkeurig. Veel strandde in goede bedoelingen. Gescoord werd er niet meer. Eindstand 0-1.

  Voor in de agenda: dinsdagavond speelt Zondag 1 een oefenwedstrijd uit bij De Meer aanvang 20:30u. Komende zondag spelen ze thuis om 14:30u tegen 3e klasser Saenden.

  Onno Swart