• REVANCHE OP IJBURG

  5 nov 2022
 • Het broeide bij het team in de aanloop naar deze pot. Vorig jaar (als JO9-5 21/22) werd smadelijk verloren van dit IJburg toen WV met 4 spelers stond en de tegenstander weigerde om daar rekening mee te houden.

  Hoe zou de wedstrijd verlopen als de verhoudingen wél gelijk waren?

  WV had zich voorgenomen fel te jagen, samen te verdedigen en de spirit van IJburg te breken. En dat bleek: de eerste kwart was een meeslepend gevecht waarbij WV het middenveld domineerde, geen kansen weggaf, maar ze ook zelf niet afmaakte.

  Maar direct na de eerste break bikkelt Stoop zich door drie verdedigers en schopt richting de goal waar Loek attent klaar staat - misschien dat de bal er al in ging maar zekerheid voor alles: een duogoal van Stoop en Loek: 1-0.

  Dan heeft Noutie de Jong het weer op de heupen - hij verovert de bal op eigen helft, dribbelt naar voren langs drie tegenstanders en legt de bal panklaar voor Loek: 2-0.

  Tussendoor, voorzover de uitstekende verdedigers Alan, Verné en Nout een schot toestaan, heeft Julian van der Sardjoe alles klemvast, en hervat consequent snel met perfecte verre uittrappen - IJburg krijgt geen moment rust.

  Ondertussen is Lucas de onvermoeibare balafpakker en drijvende kracht naar voren, en temmer van IJburg wildebras Woolinsky.

  Direct na de rust deelt Xavier een enorme psychologische klap uit, vanuit een indribbel vlakbij cornervlag schiet hij een streep in de lage korte hoek: 3-0.

  Een aantal IJburg spelers bereikt daarop een kookpunt, met als hilarisch hoogtepunt een schwalbe bij de eigen cornervlag van IJburgiaan Woolinsky, waardoor het spel stil werd gelegd precies toen IJburg kon scoren.

  Een moment van achteloosheid van WV wordt wel afgestraft: 3-1.

  Dan een sleutelmoment in de wedstrijd: De spits van IJburg breekt door op het middenveld en omspeelt WV's keeper, hij kan de bal van dichtbij het doel intikken. Maar daar komt Nout invliegen met een tackle om de spits heen en berooft IJburg van de aansluitingstreffer.

  Direct na start laatste kwart ontvangt Xavier de bal op het middenveld van verre uittrap van Julian Sardjoe, speelt twee verdedigers uit en speelt perfect in de loop van Julian Stoop: 4-1.

  Direct daarna vanaf middenuit IJburg jaagt Xavier de bal af, verovert, passeert twee verdedigers en streept de 5-1 in de hoek van het goal.

  Vlak voor tijd maak IJburg nog een scrimmage goal: 5-2.

  Een totaal verdiende revanche overwinning op FC IJburg JO10-5, fel op de bal, jagend, samen verdedigdend, samen aanvallend en met geweldige supporters. De beste wedstrijd van WV tot nu toe.

  WV-HEDW JO10-5: 5
  FC IJburg JO10-5: 2

  Spelers: Nout Dekker, Verné Doek, Loek Geleijnse, Lucas Glastra van Loon, Alan Kleijn, Julian Sardjoe, Julian Stoop, Xavier van Wijk.

  Coach: René Glastra van Loon

  Mascottes: Jane van Wijk, Cleo Barwari

  Scheidsrechter: Joris van Wijk