• Schiettent

  6 jun 2022
 • Speelronde 22. De laatste. En we maken ons al op voor de nacompetitie. De winst vanmiddag is niet noodzakelijk. Wel aan onze stand verplicht natuurlijk. En ook wel handig gezien de route die dan volgt. Bij winst is het een finale op 19 juni om promotie naar de 3e klasse. Bij verlies volgt een extra wedstrijd. Die optie zien we niet als reëel. Wel de optie om nog op doelsaldo 2e te worden in de eindstand. Gewoon omdat het kan. Zijn we scherp genoeg om ze vanaf de 1”onder druk te zetten? We moeten er een stuk of 16-17 maken. Misschien 18. Wat belangrijker is vanmiddag is dat iedereen weer fit is. Na een lange periode met veel blessures is de bank weer goed gevuld. Iedereen is fysiek fit. Wedstrijdfit is de volgende stap. Maar daar is vandaag voor.

  De regen komt met bakken uit de hemel als de wedstrijd in gang wordt gefloten door de leidsman van hedenmiddag de heer Bos. Geinburgia begint met 10 man. De 11e, 12e en 13 man volgen pas later…….. Moesten zij wel eerst naar de meubelboulevard? Typisch maar we zijn van start. De intenties zijn duidelijk. Al is de uitvoering nog wat lethargisch. Een lastig woord. Sorry. Ik kan ook zeggen passief, apathisch of futloos. Iets meer spirit van de 1” kan geen kwaad jongens! Wat meer gif. Wat meer drive. Tuulk hadden wij de bal. Maar nauwkeurige passing, de juiste snelheid, in de loop. Nee, die aspecten waren er nog niet. Het verschil was er wel duidelijk. Maar als je aan je doelsaldo wil werken dan heb je scherpte en ausdauer nodig.

  De wedstrijd was en bleef nat. De supporters schuilden gezamenlijk. Tot de 14” was het zoeken. Geinburgia kreeg nog een mogelijkheid via een vrije trap. Daarna was het klaar. Mike ging neer in de 16. De penalty duidelijk. Ivar benut hem feilloos. 1-0. Dan is het wachten op het openen van de schiettent tot de 23”. Kai 2-0. 24” Jannes 3-0. 27” Lukas 4-0. 29” Mike 5-0. 30” Jesse 6-0. Uw begrijpt ik had het in ene druk met typen van berichten op Twitter. En dan is het voorbij. Niet de regen van water maar wel die van de doelpunten. Waar de doelpunten door samenspel tot stand kwamen is het in ene weer gaan voor eigen kans. Tot de rust wordt er niet meer gescoord ondanks een stortvloed aan kansen.

  De 2e helft. Het is nu 11 tegen 11. We komen nu wel scherp uit de kleedkamer. En verdienen in de 46” een penalty. Ivar scoort ook deze feilloos. 7-0. 48” Mike 8-0. 60” Mike 9-0. 66” Jannes 10-0. 72” Lukas verwoestend 11-0. 74” Miguel 12-0. 77” 13-0 Max. 88” 14-0. En dat is de eindstand. Tussendoor nog zat kansen maar helaas worden ze niet benut. Een goede overwinning. Uit eindelijk 3 doelpunten te weinig voor plaats 2 in de eindrangschikking. Maar wat maakt het uit. Dit geeft vertrouwen. Iedereen heeft minuten gemaakt. De ploeg is helemaal weer fit geraakt. Nu nog 2 weken goed trainen om 19 juni allemaal er te staan. Als team. Om samen gretig het seizoen af te sluiten zoals we begonnen; met goed voetbal als team tegenstanders de wil op te leggen en kapot te spelen. Ga voor de kans die jullie zelf hebben verdiend in de afgelopen 22 wedstrijden. Pak hem aan met beide handen. Cijfer je nog eenmaal allemaal weg voor het hogere belang van het team. En verdien de promotie naar de 3e klasse. Ik heb er alle vertrouwen in.

  Wilt u niets missen van de finale om promotie die WV Zon1 gaat spelen? En geloof mij dat wilt u niet! Dan moet u nu even overleggen met uw levenspartner. Of eigenlijk helemaal niet. Het is vaderdag. Dit keer dus gewoon voet bij stuk houden. Geen strandwandeling of een bezoek aan de dierentuin afspreken. Nee! Het is vaderdag. Prima om ’s ochtends koffie te drinken met familie. Maar de middag is van u om iets leuks te doen. Nee, gewoon de agenda pakken. Openslaan op 19 juni a.s. en daar noteren 14:00u Alcmaria Victrix 1 - WV-HEDW Zon 1. Plaats van handelen sportpark Fortuna Wormerveer. U kan mee met de bus. Hoe op te geven dat wordt deze week wel duidelijk via de website van WV-HEDW. Anders appt/belt u mij maar via 06 - 2121 1771. Tot de 19e!

  Onno Swart