• SDZ – WV-HEDW 3 - 3 (18 september 2021)

  19 sep 2021
 • Lange tijd ongeïnspireerd spelend, keek WV tegen de zondag-eersteklasser kort na rust tegen een 3-1 achterstand aan. Bij SDZ ging men wellicht nog in een stunt geloven. Het laatste halfuur werd alsnog orde op zaken gesteld; de overwinning lag voor het grijpen maar het bleef bij 3-3, ruim voldoende voor doorgaan in het bekertoernooi.

  Best warm op het kunstgras van sportpark Transformatorweg. En de wetenschap dat zelfs een ruim verlies niet fataal zou zijn. In ieder geval speelde WV een matte eerste helft tegen de zwartwitten uit West, die er wél zin in hadden. Bij WV ontbrak o.a. Jack van Moerkerk maar er stond een volwaardig team waar wat van mocht worden verwacht.

  Over het eerste kwartier valt niets te melden, SDZ was meer aan de bal. De WV-aanval leek een baaldag opgenomen te hebben totdat Kick van Aelst op rechts Ashraf Azzouz bereikte; uit diens voorzet kopte Roy van Essen ons tegen de verhouding naar 0-1 (22’). Mooie goal, dat wel. Inspireren deed de voorsprong allerminst, integendeel. Het scherpere SDZ wist het veldoverwicht in het laatste kwartier voor rust in doelpunten om te zetten. De gelijkmaker was het werk van de lastige spits nr. 9 Maxim van der Meer; hij zette Steven Konijnenberg op het verkeerde been en schoot laag in de hoek (1-1, 31’). In minuut 40 haalde nr. 4 Fiddani hard uit, maar onze doelman Cle Vos de Mooij kon de bal over de lat stompen. De hieropvolgende corner, genomen door nr. 8 Van der Spek verdween rechtstreeks achter in ons doel (2-1).

  Rust.
  Coach Marcel Valk stelde orde op zaken en bracht met Danny Blom wat dynamiek in het team. Roan Mulder kwam er in op de rechtsachterplaats ; Oscar Abouseada verhuisde naar het centrum van de verdediging. Ging het nu beter? Ja, maar niet meteen. Eerst moest Cle ingrijpen toen de ongrijpbare nr. 13 Bamba onze achterlinie uit elkaar had gespeeld (49’). Maar hij stond machteloos toen dezelfde Bamba van twintig meter uithaalde (3-1, 57’).

  Langs de kant kwam werd door de WV-supporters het Marker scenario opgerakeld (volstrekt onnodige bekeruitschakeling in september 2018). Maar dit trauma werd weggevaagd door Mick van Moerkerk, die een driftige solo doeltreffend besloot (3-2, 60’). Dirk van Driest kwam voor Kick van Aelst en WV leek wakker. Op links flitste Mick nu steeds langs tegenstanders die hij het voorafgaande uur nooit voorbijkwam en doelman Sil Fiddani van SDZ had zijn kwaliteiten nodig om tot twee maal toe een volgende goal van onze aanvoerder te voorkomen. Hij moest wel een corner weggeven, Mick bracht de bal voor doel, afgeslagen maar opgevangen door Rida Najib die 3-3 inkogelde (76’). Het laatste kwartier verzuimde WV de zege mee te nemen. Roy van Essen had een verdienstelijk optreden met de winnende kunnen bekronen, maar miste na een pass van Jordy Dijkhuizen dicht voor het doel. Nog wat kansen o.a. voor Danny Blom, maar SDZ ontkwam. Scheidsrechter Punt floot ons met zijn eindsignaal definitief de knock-outfase van het bekertoernooi in.

  Het laatste halfuur maakte veel goed. Winnen was niet noodzakelijk, dus niet getreurd. En er kon toch wel een shortlist kandidaten man-of-the-match worden opgesteld. RIDA NAJIB versierde zijn verdienstelijk optreden als linkerverdediger met een fraaie goal en mag met de eer gaan strijken.

  Tot zover voorlopig de beker, niet onbelangrijk, maar zaterdag a.s. wordt het echt menens. We beginnen met een thuiswedstrijd tegen Die Haghe. Kennen we. De voorlaatste gespeelde competitiewedstrijd was op 3 oktober 2020 uit tegen….Die Haghe. In stromende regen en zonder publiek werd het 1-1. Komt ons aanmoedigen teneinde de competitie met drie punten te beginnen. Deze oproep geldt zeker voor de gebroeders Ströms die deze week hun 62e verjaardag geheel ten onrechte niet zagen vermeld op onze website.   

  WV-HEDW : Cle Vos de Mooij; Oscar Abouseada, Nick Lammers, Steven Knijnenburg (46. Roan Mulder), Rida Najib; Ashraf Azzouz (46. Danny Blom), Jordy Dijkhuizen, Kick van Aelst (60. Dirk van Driest); Roy van Essen, Joost Heij, Mick van Moerkerk; niet-ingezet: Matthijs Kuiper

  Verslag: André Lopes Dias

   

  Op Het Amsterdamsche Voetbal: SDZ en WV-HEDW spelen doelpuntrijk gelijk