• Stuivertje wisselen!

  29 sep 2020
 • Als koploper startte onze 011-1 vandaag tegen de nummer 2. Dat brengt altijd wat druk met zich mee.
  Tevens het feit dat de jongens al om 7 uur ’s ochtends het wekkertje moesten zetten viel ook niet mee. Van onze vorige tegenstander Pancratius kregen we al wat informatie mee waar we ons op konden voorbereiden. We zouden in ieder geval fanatiek en fysiek ploegje treffen dat bereid was ver te gaan voor de punten. WV was door de week door Raphael op vrijwel van alles voorbereid.
  Waar onze jongens niet op voorbereid waren was een fanatieke coach van de tegenstander die ook de rol van scheidsrechter op zich nam.
  Dit nieuwe fenomeen hadden we nog niet eerder meegemaakt. Deze ‘brullende scheidscoach’ maakte dat onze jongens wat van slag raakten.
  Dan naar de wedstrijd, randzaken ten spijt.

  Moeilijke beginfase, toch een beetje geïmponeerd door het heftige gedoe.
  Toch een 1e grote kans voor Ayoub, dat beloofd al wat.
  1-0 achter na mooie Neymar-achtige solo van een tegenstander (de scheidsrechter stond nog net niet in het kluitje mee te juichen).
  Waterwijk liet zien over een vaardige ploeg te beschikken, dat mag ook gezegd worden! Dan toch de gelijkmaker na kluts (Emin ) op slag van de 1e rust.
  Vrij snel na de aftrap weer de 2-1 om de oren. Een lange vrij trap werd een eigen goal nadat onze Mendel zijn kruin tegen de bal zette, een klassiekertje, je ziet het wel vaker op de velden. Daarna een prima redding van Salvador na een 1 op 1 duel.
  3-1 achter na een ‘gestolen’ corner. Onze jongens andermaal wat beduusd achter latend.
  Bijna de aansluitingstreffer na een schot van Kai richting de kruising. Het schot werd gekraakt door de hand van een verdediger (leek een ‘bewussie’) waarna de keeper alsnog redding kon brengen. Uiteraard een 100% penalty maar de scheidscoach keek net de andere kant op.
  Onze jongens hielden het hoofd koel, heel goed, en pakten de draad weer op. Een sterke fase kondigden zich aan en toen plots de 4-1 na knullig verdedigen van onze kant. Tip van de dag; Soms mag de bal gewoon het stadion uit ipv een voetballende oplossing 😉. Vervolgens een schot van Ghoufrane op de paal en wat pech bij aanvallen van de blauw-witten die net niet lukten. Kansen zijn er dus wel en dat geeft het aanwezige WV-publiek nog wat hoop

  Rust. En dan weten de vaste volgers van de 011 het al. Meestal worden de jongens nu wakker en gaan we in de laatste kwartjes wat beleven. En inderdaad, snel de 4-2 in twee-instanties na geweldig doorzetten van Quin, heerlijk die passie van onze blonde Tagliafico. Het spel werd in de tussentijd ruwer en Emin, Ayoub en Quin moeten er af en aan geblesseerd af na beste flinke overtredingen. De spoeling wordt wat dun zo. De scheids wuift protesten van onze trainer Raphaël weg maar ondanks de tegenslagen komen de WV-ers beter in hun spel. Maar onze jongens moeten alert blijven voor scherpe counters.
  4-3! Ghoufrane verlengd prachtig met het hoofd een vrije trap van Sepp.
  Laatste kwart, Nog 15 minuten voor een resultaat.
  Ouders zetten zich schrap – zou het gaan gebeuren?
  Kai met de kans op de gelijkmaker, het lobje komt net te kort.
  De 4-4 hangt in de lucht maar dan plots de 5-3 na een bliksemsnelle tegenaanval.

  Wat volgt tart toch wel elk voorstellingsvermogen, in ieder geval bij jeugdvoetbal.
  Tijdrekken zoals we het vaker zien bij de profs. Ouders die roepen ‘maak snel je veters los’, ‘ga liggen’, ’sta niet op’, het doet allemaal wat raar aan.
  Ballen worden weggeschoten, er wordt enorm lang gewacht met het nemen van uitballen, doelschoppen, etc. Dan toch weer de
  5-4, nadat Sepp slim anticipeert op een gelost schot door de keeper. Dan een schot van Mendel net over. De tijd tikt weg. Onze jongens doen hun best maar blijven de bal toch teveel brengen ipv de bal het werk laten doen. En de Waterwijkers strijden voor elke m2. De reporter kan van zoveel strijd in extremis toch wel genieten, hoor!

  Dan het eindsignaal; zoals gezegd een mooie strijd, er zat vandaag weer van alles in, met recht een topper! Aan WV-zijde teleurstelling alom, een feestje bij onze tegenstanders maar toch kunnen we met opgeheven hoofdrichting richting Amsterdam.

  Het was allemaal niet heel sportief (vooral ingegeven door volwassenen die soms het spel van de jongens kapen) maar jongens, wen er maar aan - dit het lot als de tegenstander ontzag voor ons heeft. Bijzonder was overigens ook voor de oplettende kijker dat het team van Waterwijk gedurende de wedstrijd groeide van 10 naar wel 14 spelers. De aanwezige WV-ers konden zich niet aan de indruk onttrekken dat er versterking was ingevlogen maar dat terzijde. Een compliment voor onze spelers is dus op zijn plek, allen bleven rustig en lieten zich niet uit de tent lokken (op een enkel gevalletje na). Zaterdag a.s. kunnen we de allereerste competitie met een stand afsluiten op een mooie tweede plek. Daarvoor moet er nog wel worden gewonnen van onze collega’s uit Amstelveen (van Sporting Martinus). Helaas door de nieuw afgevaardigde covid-maatregelen weer even geen publiek. De reporter wilde namelijk net zeggen; \" komt allen kijken, klap, zeg misschien hup WV maar zeker niet meer en houdt je aan de Corona-regels. Wellicht biedt zaterdag een live-verslag soelaas, wij gaan kijken hoe we onze volgers goed kunnen bedienen.

  En tot slot zal de reporter ook bij uitwedstrijden een fluitje meenemen gewoon voor de zekerheid.
  En Daniel, sterkt maar snel aan, we missen je doelpunten 💪🏻
  Tot een volgend verslag & blijf gezond!