• Teamsport in optima forma

  24 nov 2022
 • Woensdagavond 20:00u. Plaats van handelen: Zuid Schalkwijkerweg te Haarlem. Op het program United/DAVO 1 - WV-HEDW zon1. De kantine straalt de sfeer uit van een echte volksclub. 3e klasse zaterdag versus 4e klasse zondag onder leiding van de uitstekende scheidsrechter de heer Johnny Appel. Aantal toeschouwers van WV-HEDW: 9 incl. de fanclub van Jesse Coffeng ;-)

  Het team dat de bekerstrijd speelde was een mix van 12 nog fitte spelers van de zon1 aangevuld met Tobin Melis & Damian Lakeman van het zon2. En de groeibriljanten Jens Avrap & Soufiane Ajaaouan van de o23. Een mooie samenstelling voor een potje bekervoetbal. We hadden ons goed geïnformeerd over de tegenstander en dichtte onszelf een goede kans toe. Nu was het aan de spelers. Konden zij de werklust & de teamspirit van afgelopen zondag opnieuw op de mat leggen? Het antwoord hierop is volmondig ja!

  Vanaf het 1e fluitsignaal pakten we het initiatief. De ploeg was gretig, gezond agressief en bereid tot het leveren van een teamprestatie. De bal ging van voet tot voet. En als we hem verspeelden dan gaven we de tegenstander geen centimeter. Na amper 3” creëerde we onze 1e kans van de wedstrijd. Helaas stond een voet van de tegenstander in de baan van het schot. Er zouden er nog velen volgen. Allemaal afgedwongen door als team te spelen. Het was de aanzet tot een wedstrijd die wij zouden domineren. Tuurlijk trachtte United/DAVO het aanvallend maar nooit werden zij echt gevaarlijk. We were in control! Uitgespeelde kansen van hun kant gedurende de hele wedstrijd 0 (nul). Wel kregen ze zo halverwege de 2e helft een opgelegde kans omdat toevallig een bal zo viel. Ze schoten hem naast.

  Na 21” krijgen we een domper te verwerken. Milan Bieshaar kan niet verder door een spierblessure. Alweer een middenvelder die de ziekenboeg opzoekt. Trainert Joram laat de pas 18-jarige Soufiane z’n trainingspak uittrekken. Het team wordt omgezet. Miguel wordt verdedigende middenvelder, Gil aanvallende en Jesse verhuist naar rechtsbuiten. Zo kan Soufiane aan de linkerkant zich lekker uitleven. En hoe! Z’n directe tegenstander is in de rust al tureluurs gespeeld. Wat een begaafde voetballer hebben wij gisteren aan het werk gezien.

  In de 25” wordt Max in z’n kracht gezet. De ruimte achter hun verdediging aanvallen op snelheid. Hij mikt komend van links net naast de goede kant van de paal.In de 30” een mooie aanval over rechts. Jesse geeft de voorzet. Deze is net te scherp en zeilt voorlangs. De vibe is goed. We combineren. Ook onder druk. In de 41” een prachtige actie van Soufiane. Hij speelt z’n tegenstander uit en steekt Max weg. De kans wordt door de keeper in een ultieme inspanning tot corner verwerkt. 44”. Vrije trap WV op een meter of 20. Jesse met fraaie curve naar de rechter bovenhoek. Maar ook hier kan de keeper er mooi zwevend net bij. Toch gaan we rusten met een voorsprong. Een zeer verdiende voorsprong. 45” Wederom een goed opgebouwde aanval over meerdere schijven. Soufiane met een individuele actie binnendoor. Vanaf links snijdt hij door de verdediging heen. Z’n schot uit een moeilijke hoek vindt een vijandelijk been onderweg. De bal komt pardoes voor de voeten van Miguel. Die aarzelt niet en haalt snoeihard uit. Hij jaagt de bal bijna door het net heen. 0-1. Vrijwel gelijk is het rust.

  Het 2e bedrijf is net in gang als Tobin op avontuur gaat. Hij passt perfect op Gil die een vrij veld voor zich heeft. Helaas kan hij niet tot een schot komen. De toon is gelijk weer gezet. We blijven de kansen aaneen rijgen. Door geconcentreerd de bal het werk te laten doen. Het was genieten om jullie gisteravond te zien spelen. Er was inzet, er was lef en er stond een collectief. Jammer dat de keeper van United/DAVO zich onderscheidde door ook in de 2e helft een sta in de weg te blijken. Zo bleef het ondanks meerdere 100% kansen 0-1 en dus ongemeen spannend. Nog te vermelden is het verdienstelijke debuut van Jens Avrap in de spits deze avond in de zondag 1. Na een minuut of 6 blessuretijd is de ontlading daar. We hebben deze 0-1 over de streep getrokken. Een prachtige ontlading volgt en het publiek heeft een machtig mooie wedstrijd voorgeschoteld gekregen.

  We gaan mee in de pot voor de loting van de 3e ronde van het bekertoernooi. Een mooie beloning voor dit jonge elftal. Ik heb vanavond genoten van de wil om te winnen en de lef die we ten toon spreiden in ons spel. Dit smaakt naar meer. Om te beginnen komende zondag uit in Utrecht tegen Rivierwijkers. De winnaar van dit duel is de koploper.

  Opstelling : Jules Vermeulen, Tobin Melis (78” Guntars Upis), Adrian Hensel, Kees Mirande (66” Nigel Letterboom), Mouaad Boudinar, Milan Bieshaar (21” Soufiane Ajaaoun), Max Swart (66” Jens Avrap), Gil Gilberto, Jesse Coffeng, Till Konczak (78” Damian Lakeman), Miguel Jozefzoon

  Onno Swart